Overslaan en ga naar inhoud
Heartstopper

Heartstopper

Serie 2022 • 2 seizoenen • IMDb-score: 8,6

 

De serie Heartstopper gaat over de twee Britse tieners Nick en Charlie. De zachtaardige Charlie raakt bevriend met de populaire rugbyspeler Nick. Hoewel ze op het eerste gezicht elkaars tegenpolen zijn, ontdekken ze dat hun vriendschap misschien zelfs in liefde kan veranderen. Met hun vrienden aan hun zijde verkennen ze de kronkelende wegen van zelfontdekking, liefde en acceptatie.

Alles over de serie Heartstopper

Beleef Heartstopper op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 3 juli 2024

In de hoofdrol: Kit Connor en Joe Locke
Bedenker: Alice Oseman
Regisseur: Euros Lyn
Genre: Romantiek

Heartstopper trailer

Het verhaal van de serie Heartstopper

Heartstopper neemt je mee naar een Britse middelbare school, waar de leerlingen kampen met verschillende herkenbare tienerproblemen. Zo ook Charlie Spring, een openlijk homoseksuele tiener. Hij is lief en gevoelig en heeft een kleine vriendengroep waar hij op kan vertrouwen. Dan raakt Charlie onverwachts bevriend met Nick Nelson, een stoere rugbyspeler die ook op de Truham Grammar School zit. Veel van de leerlingen op de school vinden deze vriendschap verrassend, omdat de twee jongens zo van elkaar verschillen. 

Ondertussen groeien de twee vrienden steeds dichter naar elkaar toe en Charlie begint gevoelens te krijgen voor Nick, maar durft daar nog niet open over te zijn. Hij is bang om afgewezen te worden omdat hij denkt dat Nick hetero is. Ook de vrienden van Charlie denken dat hij geen schijn van kans maakt bij de populaire rugbyer. Charlie vraagt advies aan zijn vriendelijke leraar, meneer Ajayi, die uitlegt hoe hij om kan gaan met de angst voor afwijzing. 

Tegen alle verwachtingen in ontwikkelt Nick romantische gevoelens voor Charlie. En zo begint ook Nick aan een ontdekkingstocht naar zijn eigen seksualiteit. 

De twee jongens krijgen te maken met verschillende uitdagingen rondom zelfontdekking, familiedruk en pestgedrag. De andere tieners van de school, inclusief de vrienden van Charlie en Nick, ervaren allemaal hun eigen tienerproblemen. Tara en Darcy, twee andere LGBTQ+ tieners op school, strijden bijvoorbeeld om acceptatie binnen hun vriendenkring en bij hun familie. 

Heartstopper is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Alice Oseman. De serie gaat over thema’s zoals identiteit, vriendschap en de zoektocht naar acceptatie, zowel van anderen als van jezelf. Deze hartverwarmende serie brengt de waarde van liefde en vriendschap goed in beeld.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Heartstopper seizoenen

Seizoen 1: Volg het leven van Charlie en Nick op de Truham Grammar School, waar ze een vriendschap sluiten, liefde ontdekken en te maken krijgen met allerlei tieneruitdagingen. 

Seizoen 2: In het tweede seizoen van Heartstopper staat Nick centraal. Hij worstelt met zijn seksualiteit omdat hij bang is hoe anderen zullen reageren. Charlie steunt hem door dik en dun, ondanks zijn eigen strijd. Het seizoen is heftig door de dramatische familierelaties van Nick, maar er zijn ook luchtige momenten en romantiek tijdens de schoolreis naar Parijs. 

Seizoen 3: Goed nieuws voor de fans, want Heartstopper seizoen 3 kun je vanaf 3 oktober bingewatchen!

De cast van Heartstopper

Joe Locke vertolkt de rol van de openlijke homoseksueel Charlie Spring. Heartstopper is de eerste grote serie voor deze acteur. Kit Connor speelt Nick Nelson, de atletische, empathische tiener die worstelt met zijn identiteit. Kit is onder andere bekend van zijn rol in de film Rocketman. 

Prijzen & awards

  • The Queerties - TV Performance 2023
  • The Queerties - Coming Out for Good 2024

Leuke weetjes over Heartstopper

Wist je dat… Kit Connor eigenlijk auditie deed voor de rol van Charlie Spring?

Dat de serie Heartstopper viral ging op TikTok? In 2022 kreeg de hashtag maar liefst 4,3 miljard views!

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht