Overslaan en ga naar inhoud
From

From

Serie 2022 • 2 seizoenen • IMDb-score: 7,7

 

In de serie From arriveert een verdwaald gezin in een dorpje, om daar de weg te vragen. Maar dan blijkt het dorpje niet ‘gewoon’ te zijn. Want hoe hard ze het ook proberen, ze komen er niet meer weg. En dat is niet het enige, want zodra de nacht valt gebeuren afschuwelijke dingen... er is geen ontsnappen meer aan. Je kijkt deze angstaanjagende hitserie vanaf 1 april bij Netflix. Meer weten? Lees dan snel verder!

Alles over de serie From

Beleef From vanaf 1 april op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 22 maart 2024

In de hoofdrol: o.a. Harold Perrineau, Catalina Sandino Moreno en Eion Bailey  
Maker: John Griffin  
Genre: Horror, mystery en drama

From trailer

Het verhaal van de serie From

Ontmoet Jim en Tabitha Matthews en hun twee kinderen, een gezin dat vol enthousiasme aan een roadtrip begint. Ze verdwalen en wanneer ze worden gedwongen om hulp te zoeken, komen ze terecht in een afgelegen dorpje.

In plaats van een vriendelijk onthaal, worden ze begroet met terughoudendheid. Desondanks, worden ze in de juiste richting gewezen, om vervolgen vol goede moed hun weg te vervolgen. Maar dan blijkt al snel dat ze een rondje hebben gereden en niet meer uit deze cirkel kunnen komen...

En ze blijken niet de eerste te zijn die dit overkomt.

Welkom in het mysterieuze dorpje, waar iedereen die arriveert, er nooit meer weg lijkt te komen. Een duistere vloek houdt het dorp in zijn greep. De bewoners van het dorpje zitten namelijk niet alleen gevangen, maar er komen 's nachts ook bloeddorstige monsters tevoorschijn, die zijn vermomd als gewone mensen. De enige manier om veilig te blijven is door deuren en ramen op slot te doen en te hopen dat ze de nacht overleven.

'From' houdt je op het puntje van je stoel, wat zorgt voor een perfecte balans tussen weg willen kijken en willen weten hoe het verhaal verdergaat. Bereid je voor om te verdwalen in een verhaal waarin angst en vastberadenheid hand in hand gaan. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

From seizoenen

Seizoen 1
Ontdek het mysterie van een plaatsje waar niemand uit weg lijkt te kunnen komen. Terwijl de inwoners worstelen om normaal te blijven en een uitweg te vinden, moeten ze ook de gevaren van het omliggende bos zien te trotseren.

Seizoen 2
Net als alle hoop is vervlogen, komt er een bus vol argeloze nieuwkomers het plaatsje binnen. In dit tweede seizoen wordt onderzocht hoe ver de bewoners bereid zijn te gaan om antwoorden te krijgen op het mysterie van het dorp.

Seizoen 3
De komst van een derde seizoen is inmiddels bevestigd! Als er meer bekend is over het verhaal, de cast en de verschijningsdatum, kun je hier meer informatie vinden.

De cast van From

De hoofdrollen worden vertolkt door Catalina Sandino Moreno als de moeder (Tabitha) van het gezin en Eion Bailey als de vader (Jim). Hannah Cheramy speelt de dochter (Julie), terwijl Simon Webster het zoontje (Ethan) vertolkt.

Andere belangrijke personages worden o.a. gespeeld door Harold Perrineau (als Sherrif Boyd Stevens), David Alpay (als Jade Herrera), Elizabeth Saunders (als Donna Raines), Scott McCord (als Victor) en Ricky He (als Deputy Kenny Liu).

Prijzen & awards

Deze ijzersterke horrorserie is genomineerd en de winnaar van een aantal prijzen en awards, zoals: 

  • Winnaar van een Leo Award - Best Supporting Performance by a Male in a Dramatic Series in 2023
  • Genomineerd voor een 4 Saturn Award, waaronder Best Horror Television Series in 2024
  • Genomineerd voor een Satellite Award - Best Television Series, Genre in 2023 en 2024

Leuke weetjes over de serie From

Wist je dat... de uitvoerend producent/regisseur Jack Bender en hoofdrolspeler Harold Perrineau ook samenwerkten aan de tv-serie Lost?

Dat het plaatsje speciaal voor de serie werd gebouwd in North Beaver Bank, Nova Scotia in Canada?

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht