Overslaan en ga naar inhoud
Dune: Prophecy

Dune: Prophecy

Dit najaar op HBO Max!

 

Goed nieuws voor fans van Dune, want dit najaar komt de serie Dune: Prophecy uit! Deze prequel van de Dune-films speelt zich 10.000 jaar voor de gebeurtenissen in Dune: Part One af. Benieuwd wat we allemaal weten over Dune: Prophecy? Ontdek het hieronder!

Wat we weten over het eerste seizoen van Dune: Prophecy

Beleef Dune: Prophecy op HBO Max bij Ziggo

Laatste update: 28 juni 2024

Dune: Prophecy is een prequel van de Dune filmreeks en is geïnspireerd op het boek The Sisterhood of Dune van Brian Herbert en Kevin J. Anderson. 

De serie speelt zich 10.000 jaar voor de geboorte van Paul Atreides af. Zussen Valya en Tula Harkonnen zijn verwikkeld in een strijd tegen duistere krachten, die de toekomst van de mensheid bedreigen. Tegelijkertijd richten ze de legendarische orde Bene Gesserit op. Meer over het plot van de serie hebben de makers nog niet losgelaten, maar we kennen de Bene Gesserit al wel uit de eerdere films.

De Bene Gesserit is een machtige en invloedrijke groep vrouwen, die onder andere bestaat uit spionnen, nonnen, wetenschappers en theologen. Ze ontkennen dat ze een religieuze orde zijn, maar hun training, symboliek, organisatie en leermethodes bewijzen het tegendeel.

Deze sisterhood kan gedachten lezen en gebruikt telepathie, genetische experimenten, politieke inmenging en religieuze manipulatie om hun doelen te bereiken. Ze willen het menselijk ras naar een hoger niveau tillen door hun uitverkorene, de Kwisatz Haderach, te creëren. Hun acties en ambities zijn uiteindelijk belangrijk voor het voortbestaan van de mensheid in het Dune-universum.

Hoe deze orde is ontstaan, gaan we dus zien in de nieuwe serie. Zet het najaar van 2024 alvast in je agenda, want deze nieuwe toevoeging aan de Dune-filmreeks wil je niet missen!

De cast van Dune: Prophecy seizoen 1

Emily Watson (bekend van Breaking the Waves) speelt Valya Harkonnen, de krachtige en vastberaden vrouwelijk leider van de Bene Gesserit. Olivia Williams (The Crown) vertolkt de rol van Tula Harkonnen. Zij is de zus van Valya, die samen met haar politieke en sociale uitdagingen aangaat.

Andere castleden die onderdeel zijn van de Bene Gesserit zijn Faoileann Cunningham ( bekend van The Northman) als Sister Jen, Aoife Hinds (Hellraiser) als Sister Emeline, Chloë Lea (Scott & Bailey) als Lila en Jade Anouka (Trauma) als Sister Theodosia. Jodhi May (A World Apart) kruipt in de huid van keizerin Natalya en Mark Strong (Stardust) vertolkt tot slot de rol van Javicco Corrino, de keizer van het Imperium.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Dune: Prophecy Trailer

Waar gaat Dune over?

De filmreeks Dune vertelt het epische verhaal van Paul Atreides, een jonge aristocraat die voorbestemd is om een cruciale rol te spelen in de toekomst van zijn universum. Wanneer zijn familie de controle krijgt over de woestijnplaneet Arrakis, de enige plek waar de kostbare stof 'spice' te vinden is, komen ze in aanraking met politieke spelletjes en dodelijk verraad.

Er ontstaat een strijd met de Harkonnen, die eerder de leiding over Arrakis hadden. Maar ook de dreiging vanuit de inheemse Fremen en enorme zandwormen maken hun nieuwe planeet allesbehalve een veilig thuis. Pauls reis is er een van macht, mysterie en moed, terwijl hij zijn eigen lot probeert te begrijpen en te vervullen.

Of je nu een doorgewinterde fan bent of nieuw bent in de wereld van Dune, deze filmreeks biedt een perfecte mix van spanning, mysterie en adembenemende beelden die je niet wilt missen. Een onmisbare ervaring voor elke liefhebber van sciencefiction!

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht