Overslaan en ga naar inhoud
Bodyguard seizoen 2

Bodyguard seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

Ben je ook zo'n fan van Bodyguard op Netflix? Dan hebben we goed nieuws! Het tweede seizoen is namelijk al een tijdje geleden aangekondigd. En hoewel het wat vertraging heeft opgelopen, gaat de productie nu eindelijk van start. Benieuwd wat we al weten over het nieuwe seizoen? Ontdek het op deze pagina!

Wat we weten over Bodyguard seizoen 2

Beleef Bodyguard op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 24 juni 2024

In het eerste seizoen van Bodyguard draaide het om geheime plannen van de overheid, dreigingen van terroristen en politieke spelletjes, wat uiteindelijk leidde tot een bomexplosie. We hebben kunnen zien dat David Budd het overleefd. De vraag is alleen of Julia Montague het ook overleefd heeft. Waarschijnlijk is dat niet, maar haar lichaam is nooit gevonden.

In het nieuwe seizoen lijken politieke spelletjes, de overheid en verschillende dreigingen weer kernthema’s te gaan vormen. Vooral als David Budd nog meer schokkende onthullingen gaat doen. Het verhaal speelt zich waarschijnlijk zo’n zes jaar na het eerste seizoen af. Zullen we eindelijk te weten komen wat er echt met Julia is gebeurd na de bomexplosie? En hoe gaat het met Budd na deze heftige gebeurtenis? En misschien nog wel belangrijker, wat voor werk doet hij nu?

De schrijver van de serie, Mercurio, heeft al wat hints gegeven. David zou weer aan het werk kunnen gaan als speciale beschermingsofficier, maar dan bijvoorbeeld voor een lid van de koninklijke familie of een buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder. Wie David ook mag gaan beschermen, het belooft in ieder geval spannend te worden. 

De cast van Bodyguard seizoen 2

Nu hij het eerste seizoen heeft overleefd, is de kans groot dat we Richard Madden terug gaan zijn in zijn rol van David Budd. Of Julia Montague (Keeley Hawes) ook terug zal keren, is echter onzeker.

Andere gezichten die we waarschijnlijk weer zullen zien zijn: Commander Anne Sampson (Gina McKee), Vicky Budd (Sophie Rundle), Detective Sergeant Louise Rayburn (Nina Toussaint-White), Detective Chief Inspector Deepak Sharma (Ash Tandon) en Rob MacDonald (Paul Ready).

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Bodyguard seizoen 2 Trailer

Op dit moment is er nog geen officiële trailer voor seizoen 2 vrijgegeven. Zodra deze beschikbaar is, vind je ‘m hier! In de tussentijd kijk je de trailer van het eerste seizoen van de Bodyguard.

Waar gaat de serie Bodyguard over?

Bodyguard is een rauwe thrillerserie over het leven van politieagent David ‘Dave’ Budd, een Britse oorlogsveteraan die lijdt aan PTSS. Wanneer hij een terreuraanslag weet te voorkomen, wordt hij gepromoveerd tot lijfwacht van Julia Montague, de minister van Binnenlandse Zaken.

Hij komt er al snel achter dat deze invloedrijke en controversiële politica ingaat tegen al zijn normen en waarden. Bovendien komt hij erachter dat ze deels verantwoordelijk was voor de oorlog die een grote invloed heeft gehad op Budd en zijn kameraden. Kan David loyaal blijven zonder dat hij een speelbal wordt van allerlei politieke spelletjes? 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht