Overslaan en ga naar inhoud
Blue Lights Seizoen 2

Blue Lights Seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

Goed nieuws voor de fans van de Britse politieserie Blue Lights: vanaf 14 juni geniet je namelijk wekelijks van het tweede seizoen op BBC First. Benieuwd hoe Annie, Grace en Tommy zich staande weten te houden in de straten van Belfast? Lees dan snel verder, want wij vertellen je hieronder alles wat er nu al over het nieuwe seizoen van Blue Lights bekend is.

Wat we weten over Blue Lights seizoen 2

Beleef Blue Lights op BBC First bij Ziggo

Laatste update: 6 juni 2024

Op donderdag 20 april 2023 kondigde de BBC aan dat er een tweede seizoen van Blue Lights zou gaan komen en op 15 april 2024 ging het nieuwe seizoen daadwerkelijk in première, in Engeland, op BBC One. Blue Lights seizoen 2 bestaat uit 6 afleveringen en is vanaf 14 juni ook in Nederland te zien, op BBC First.

Inmiddels wordt het steeds duidelijker wat we van het tweede seizoen kunnen verwachten. Zo vertelde bedenker Declan Lawn eerder dat seizoen 2 “Bigger, bolder and more dramatic” zal zijn ten opzichte van het eerste seizoen. Het verhaal speelt zich namelijk een jaar na de gebeurtenissen uit Blue Lights seizoen 1 af, waarbij nieuwe spelers de markt van drugs voorzien, nadat de bende van James McIntyre is opgerold.

Veteraan Lee Thompson ervaart ondertussen wat hier het effect van is, als een van zijn strijdmakkers uit Afghanistan overlijdt aan een overdosis. Wanneer een lokale drugsdealer hem vervolgens bedreigt, besluit Lee om de confrontatie aan te gaan, wat het begin zal zijn van een grote bendeoorlog.

De agenten van het Blackthorn politiebureau zullen hier dus hun handen vol aan hebben, terwijl er ondertussen ook van alles in hun privéleven speelt. Zo worstelt Grace bijvoorbeeld met het feit dat haar zoon op kamers is gegaan, terwijl Annie ondertussen noodgedwongen bij Grace is ingetrokken.

De cast van Blue Lights seizoen 2

De verwachting is dat we de meeste personages uit het eerste seizoen van Blue Lights, ook in het tweede seizoen terug gaan zien. Dat betekent onder andere dat we Siân Brooke terug gaan zien als agente Grace, Katherine Devlin als agente Annie en Nathan Braniff als agent Tommy.

Wie echter niet voor het nieuwe seizoen terugkeert, is de ervaren agent Gerry Cliff (gespeeld door Richard Dormer), omdat hij dodelijk gewond raakte in seizoen 1. Ook crimineel James McIntyre (John Lynch) keert waarschijnlijk niet terug, aangezien hij in het eerste seizoen gearresteerd werd.

Tot slot worden er in Blue Lights seizoen 2 ook een aantal nieuwe gezichten aan de cast toegevoegd, zoals Frank Blake (o.a. bekend van Game of Thrones) als agent Shane Bradley, Seamus O’Hara (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) als Lee Thompson en Seána Kerslake (The Hole in the Ground) als zijn zus Mags Thompson.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Blue Lights Seizoen 2 Trailer

Waar gaat Blue Lights over?

De fictieve BBC-politieserie ‘Blue Lights’ volgt het uitdagende werk van drie politieagenten in het Noord-Ierse Belfast. De serie is bedacht door de ex-journalisten Declan Lawn en Adam Patterson, die beiden in Belfast zijn opgegroeid.

De agenten Grace Ellis, Annie Conlon en Tommy Foster staan centraal in de serie. In het eerste seizoen zitten zij nog in hun proeftijd, waarbij het nog maar de vraag is of ze daar alle drie doorheen gaan komen. Het politiewerk in Belfast is namelijk allesbehalve makkelijk, waarbij de nasleep van het etnische geweld uit de jaren ‘60 tot en met ‘90 voor unieke uitdagingen zorgt.

Het tweede seizoen speelt zich een jaar na de gebeurtenissen uit seizoen 1 af. De bende van James McIntyre is opgerold, maar of daarmee alle problemen opgelost zijn?

Inmiddels weten we ook dat er een derde en vierde seizoen van Blue Lights gaan komen.

Waar kijk je Blue Lights?

Het tweede seizoen van Blue Lights wordt vanaf vrijdag 14 juni wekelijks uitgezonden op de zender BBC First, inclusief Nederlandse ondertiteling. Het eerste seizoen van Blue Lights kun je o.a. streamen op NPO Plus en NLZIET.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht