Overslaan en ga naar inhoud
3 Body Problem

3 Body Problem

Serie 2024 • 1 seizoen • IMDb-score: 7,4

 

In 3 Body Problem ga je terug in de tijd naar het China van de jaren '60. De Netflix-serie volgt het verhaal van een vrouw die daar een beslissing met allesbepalende gevolgen maakt. Wanneer in het heden de natuurwetten vervolgens op mysterieuze wijze lijken te veranderen, slaat een groep toegewijde wetenschappers alarm. Ze slaan de handen ineen met een eigenzinnige detective, om de grootste dreiging waarmee de mensheid ooit geconfronteerd is te bestrijden. Lees hieronder alles over deze sensationele serie.

Alles over de serie 3 Body Problem

Beleef 3 Body Problem op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 6 juni 2024

In de hoofdrol: o.a. Marlo Kelly, Benedict Wong en Jess Hong  
Makers: David Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo    
Genre: sci-fi, avontuur en drama

3 Body Problem trailer

Het verhaal van 3 Body Problem

3 Body Problem is gebaseerd op het boek 'The Three Body-Problem' uit 2008, van de schrijver Liu Cixin. Dankzij zijn verhaal zijn de bedenkers van Game of Thrones tot hun meeslepende sci-fi serie gekomen.

Het verhaal begint met Ye Wenjie, een jonge vrouw uit China ten tijde van de Culturele Revolutie. Ze ziet haar vader op brute wijze vermoord worden, omdat hij als onderwijzer de oerknaltheorie behandelde. Zelf komt ze vanwege haar wetenschappelijke kennis in een geheime basis terecht, waar ze voor de Chinese overheid op zoek gaat naar buitenaards leven.

In 1960, maakt Ye Wenjie vervolgens een noodlottige beslissing, die het voortbestaan van de aarde zal bedreigen. Ze reageert namelijk op een buitenaards bericht, waarna aliens van de planeet Trisolaris op weg naar de aarde gaan, om de mensheid te vernietigen.

Een groep briljante wetenschappers en een dappere detective proberen vervolgens om de naderende dreiging te stoppen. Gelukkig hebben ze het voordeel dat de aliens eerst een lange reis van een paar eeuwen moeten maken. Maar geeft dat de groep genoeg tijd om zich voor te bereiden?

Complexe levensvragen vormen de rode draad binnen deze serie. Kunnen verschillende beschavingen bijvoorbeeld vreedzaam samenleven binnen het heelal? En wat is het 'Three-Body Problem' eigenlijk? Laat je meevoeren in de intrigerende zoektocht naar de antwoorden!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

3 Body Problem seizoenen

Seizoen 1
Volg hoe de verschillende groepen zich voorbereiden op de komst van de 'Trisolarans'. Zal de vernietiging van de mensheid afgewend worden?

Seizoen 2
Goed nieuws: Netflix heeft bevestigd dat er nog twee seizoenen van de serie aan gaan komen!

De cast van 3 Body Problem

Deze serie heeft een super getalenteerde cast, inclusief een aantal bekenden uit Game of Thrones. Zo herken je vast John Bradley (Samwell Tarly in Game of Thrones), Liam Cunningham (Davos Seaworth in Game of Thrones) en Jonathan Pryce (The High Sparrow in Game of Thrones).

Naast deze acteurs zijn ook Benedict Wong (Doctor Strange), Jovan Adepo (Fences), Rosalind Chao (Mulan), Jess Hong (The Brokenwood Mysteries), Marlo Kelly (Dare me), Sea Shimooka (Berlin), Zine Tseng (Learning English) en Saamer Usmani (Succession) van de partij. Mede dankzij deze ijzersterke cast is dit een serie die je zeker niet mag missen!

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht