Overslaan en ga naar inhoud
The Idea of You

The Idea of You

Film 2024 • IMDb-score: 6,4

 

The Idea of You vertelt het verhaal van Solène, een 40-jarige alleenstaande moeder. Wanneer zij de 24-jarige Hayes Campbell ontmoet (leadzanger van de populairste boyband op aarde), ontstaat er een onverwachte romance. Deze klassieke romkom in een modern jasje, draait om liefde, verlangen en het vinden van geluk, ongeacht de verwachtingen van de samenleving. Benieuwd naar deze film? Lees dan snel verder!

Alles over de film The Idea of You

Beleef The Idea of You op Prime Video bij Ziggo

Laatste update: 17 juni 2024

In de hoofdrol: Anne Hathaway, Nicholas Galitzine en Ella Rubin  
Regisseur: Michael Showalter  
Genre: drama en romantiek

The Idea of You trailer

Het verhaal van The Idea of You

The Idea of You is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robinne Lee. Solène (Anne Hathaway), een 40-jarige alleenstaande moeder, gaat met haar tienerdochter Izzy naar het Coachella muziekfestival. Dit doen ze omdat Izzy's vader, Solènes ex-man, hun vader-dochterdag heeft afgezegd. Izzy en haar vrienden zijn grote fans van de populaire boyband August Moon, en haar vader had VIP-kaartjes geregeld voor een meet and greet.

Vlak voordat de meet and greet begint, gaat Solène alvast alleen naar de VIP-lounge. Daar ontmoet ze Hayes Campbell (Nicholas Galitzine), de 24-jarige zanger van August Moon. Er is direct een klik, en tijdens de meet and greet ontdekt Hayes dat Solène een kunstgalerie bezit. Na het festival zoekt hij haar daar op, en de vonk slaat over. Ondanks de wederzijdse aantrekkingskracht twijfelt Solène of ze voor deze prille liefde moet gaan. Niet alleen vanwege het leeftijdsverschil, maar ook vooral door zijn bekendheid en de constante aanwezigheid van paparazzi en fans.

Uiteindelijk besluit Solène de relatie een kans te geven en beginnen de twee een geheime romance. Ze gaat mee op tour en beleeft de tijd van haar leven. Maar wanneer de twee samen worden gespot door paparazzi, komt hun relatie in de spotlights te staan. Dit heeft een grote impact op hun dagelijks leven. Solène en Izzy komen nu ook in de schijnwerpers te staan en worden geconfronteerd met de druk van de media. Een ingewikkelde tijd volgt voor zowel Solène en Hayes, als voor tienerdochter Izzy. Is de liefde tussen Solène en Hayes sterk genoeg om dit allemaal te doorstaan?

De film draait om de uitdagingen van hun relatie, zoals het grote leeftijdsverschil, de publieke aandacht en de invloed op Solènes persoonlijke en professionele leven. Daarnaast laat het zien dat moeders ook aandacht mogen geven aan hun seksuele verlangens. 

Producent Cathy Schulman gaf aan dat ze het boek wilde verfilmen omdat ze het stoer vond dat Solène, een recent gescheiden vrouw met een succesvolle carrière, prioriteit geeft aan haar gevoelens en behoeften. Ze wilde op deze manier het stigma aanpakken dat moeders hun seksualiteit moeten onderdrukken zodra ze kinderen hebben. Kortom, The Idea of You is meer dan een klassiek liefdesverhaal!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van The Idea of You

Anne Hathaway (bekend van The Devil Wears Prada) speelt de hoofdrol van Solène en Nicholas Galitzine (Red, White and Royal Blue) kruipt in de huid van Hayes Campbell. Ella Rubin (The Rewrite) vertolkt de rol van tienerdochter, Izzy. 

Andere bekende acteurs in de film zijn Annie Mumolo (bekend van Bridesmaids) als Solène's beste vriendin Tracy, Reid Scott (Veep) als haar ex-man Daniel en Perry Mattfeld (Mending the Line) als Daniel's nieuwe vriendin Eva.

Leuk weetje over The Idea of You

Wist je dat... fans van Harry Styles denken dat het personage Hayes Campbell geïnspireerd is door Harry Styles? Niet alleen omdat beiden leadzanger zijn van een populaire boyband, maar ook omdat zowel Hayes Campbell als Harry Styles een voorkeur hebben voor vrouwen die ouder zijn dan zijzelf. Styles had bijvoorbeeld een relatie met Olivia Wilde, die tien jaar ouder is dan hij.

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht