Overslaan en ga naar inhoud
Downton Abbey Film 3

Downton Abbey Film 3

Er komt een derde film aan!

 

Goed nieuws voor fans van Downton Abbey, want er komt een derde film aan! Helaas is dit ook meteen de laatste en moeten we daarna afscheid nemen van de filmreeks. De productie is gestart, en distributeur Focus Features heeft zojuist bekendgemaakt dat Downton Abbey 3 op 12 september 2025 in première zal gaan! Benieuwd wat je kunt verwachten? Hieronder lees je er meer over!

Wat we weten over de film Downton Abbey 3

Beleef de Downton Abbey films op Pathé Thuis bij Ziggo

Laatste update: 2 juli 2024

Aan het einde van Downton Abbey 2: A New Era zagen we dat Violet na een ernstig ziekbed overleed, terwijl haar hele familie aan haar bed stond. Vlak voordat de familie naar de begrafenis van Violet ging, stapte Mary op Carson af en vroeg hem terug als tijdelijke butler, omdat Barrow wegging. Tegelijkertijd stelde ze voor om Andy op te leiden als toekomstige butler.

De film eindigde ruim een half jaar later, als Tom en Lucy een bezoek brengen aan Downton Abbey om hun pasgeboren kindje aan de familie voor te stellen. En terwijl de hele familie de baby bewonderde, zagen we in de slotscène een prachtig portret van Violet boven de schouw hangen.

We weten nog niet heel veel over het nieuwe plot, maar het lijkt erop dat het derde deel van de filmreeks zich gaat afspelen in de jaren dertig. De kans is groot dat we gaan zien hoe de familie hun nieuwste lid, het kindje van Tom en Lucy, verwelkomt.

Daarnaast zijn we benieuwd hoe Andy door Carson wordt klaargestoomd als butler. Maar we weten ook dat deze tijd gepaard ging met economische problemen en de dreiging van een nieuwe wereldoorlog. Dat leidt ons tot de grootste vraag: weet Downton Abbey zich staande te houden in deze onzekere tijden? 

De cast van Downton Abbey 3

Hoewel we afscheid nemen van Lady Violet (Maggie Smith), gaan we de rest van de vertrouwde Crawley-familie terugzien, waaronder: Mary (Michelle Dockery), Edith (Laura Carmichael) en Robert (Hugh Bonneville).

Ook zien we Tom Branson (Allen Leech) met zijn vrouw Lucy (Tuppence Middleton) en hun pasgeboren baby terug in de derde film.

Omdat Thomas Barrow (Robert James-Collier) zijn baan als butler heeft opgegeven, zal Mr. Carson (Jim Carter) terugkomen om Andy Parker (Michael C. Fox) te trainen.

En tot slot keert ook Lady Maud Bagshaw (Imelda Staunton) terug.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Downton Abbey 3 Trailer

Op dit moment is er nog geen officiële trailer voor de nieuwe film beschikbaar. Zodra die er is, vind je de trailer hier! In de tussentijd kun je de trailer van de eerste film bekijken.

Waar gaat de filmreeks Downton Abbey over?

'Downton Abbey' is een Britse kostuumdramaserie en filmreeks die zich afspeelt op het fictieve gelijknamige landgoed, begin 20e eeuw. Gepaard met veel romantiek, humor en een heerlijke dosis nostalgie volgen we het leven van de adellijke familie Crawley en hun bedienden. Krijg een kijkje in de upstairs en downstairs uitdagingen van die tijd en ontdek hoe de sociale veranderingen en historische gebeurtenissen door de jaren heen hun levens beïnvloeden. Kan Downton Abbey de uitdagingen van ieder tijdperk aan?

Downton Abbey is een prachtig historisch drama dat bestaat uit zes seizoenen en twee films. Het is een van de succesvolste Britse kostuumdrama’s en heeft al meerdere prestigieuze filmprijzen gewonnen.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht