Overslaan en ga naar inhoud
Bridget Jones 4

Bridget Jones 4

Alles wat we tot nu toe weten!

 

Bridget Jones fans opgelet! Na acht jaar komt er namelijk eindelijk een vierde deel van de beroemde filmreeks. De productie is inmiddels gestart, dus het is nog wel even geduld hebben voordat we weer van de avonturen van Bridget Jones mogen genieten. Maar niet getreurd, we hebben alles wat we tot nu toe over deze film weten alvast voor je op een rijtje gezet! 

Wat we weten over Bridget Jones 4

Beleef Bridget Jones op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 3 juni 2024

De Bridget Jones-filmreeks, geïnspireerd op de boeken van Helen Fielding, heeft inmiddels de harten van vele kijkers van over de hele wereld veroverd. Van het langverwachte vierde deel weten we nu al dat het zal worden gebaseerd op Fielding's roman uit 2013: 'Bridget Jones: Mad About The Boy'.

Bridget Jones: Mad About The Boy komt op 14 februari 2025 uit in de Verenigde Staten of de film op die dag ook in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn, dat blijft nog even een verrassing. Het is bovendien nog niet duidelijk of de vierde film volledig trouw blijft aan het boek. Want dat zou betekenen dat Bridget in deze film weduwe wordt van Mark… 

De Bridget Jones-films staan bekend om hun perfecte mix van humor, romantiek en zelfontdekking. Bereid je daarom voor op een nieuw hoofdstuk vol hilarische momenten en hartverwarmende ontmoetingen.

In de vierde film zal Bridget Jones (gespeeld door Renée Zellweger) een alleenstaande moeder zijn. Als single mom gaat ze vervolgens op avontuur in de wereld van social media en datingapps. Wéér een nieuwe uitdaging voor Bridget in haar zoektocht naar liefde en geluk.

Renée Zellweger zal in dit nieuwste deel opnieuw haar iconische rol als Bridget Jones spelen. Ook zullen Colin Firth (als Mark Darcy) en Hugh Grant (als Daniel Cleaver) terugkeren. Echte fans zijn nu al enthousiast, want Hugh Grant ontbrak namelijk in de derde film. Extra leuk dus dat hij in de vierde film weer van de partij is!  

 

Waar gaat Bridget Jones over?

In de iconische eerste film, 'Bridget Jones's Diary' uit 2001, is Bridget Jones een Britse vrouw die dealt met dertigers-dilemma’s zoals haar gewicht, carrière en liefdesleven. We volgen haar chaotische leven, terwijl ze het probeert te ordenen door middel van het schrijven in een dagboek.

Ze staat op dat moment voor een lastige keuze tussen twee potentiële liefdes: Mark Darcy, een serieuze advocaat, en Daniel Cleaver, haar charismatische, maar onbetrouwbare baas. Tussen twijfels en onzekerheden overwint ze uiteindelijk haar angsten en komt ze tot een keuze.

In het vervolg, 'Bridget Jones: The Edge of Reason' uit 2004, worstelt Bridget met een intense jaloezie tegenover Mark, vooral wanneer hij tijd doorbrengt met een aantrekkelijke collega. Wanneer ze naar Thailand reist voor haar werk als tv-producer, komt ze hier Daniel Cleaver tegen.

Maar dat is niet het enige. Bridget wordt namelijk ook verdacht van drugssmokkel en belandt in de Thaise vrouwengevangenis. Dat kan ook alleen haar overkomen zeggen we dan maar.

In de derde film, 'Bridget Jones's Baby' uit 2016, is Bridget inmiddels in de 40 en opnieuw single. Ze ontmoet Jack Qwant (Patrick Dempsey), een charmante Amerikaanse man waarmee ze een kortstondige affaire heeft.

Kort daarna belandt ze echter opnieuw in de armen van Mark tijdens een onenightstand. Wanneer ze ontdekt dat ze zwanger is, rest er maar één vraag: wie oh wie is de vader?

Benieuwd geworden? Je kijkt Bridget Jones 1 t/m 3 op Netflix.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht