Overslaan en ga naar inhoud

Maak vandaag fantastisch

met de mooiste momenten van toen

Beleef de mooiste momenten opnieuw

Herinneringen zijn een belangrijke bron van vreugde, plezier en een gevoel van geborgenheid. De films, tv-programma’s en muziek uit vroegere tijden zijn middelen om die herinneringen levend te houden. Het is inmiddels zo’n 70 jaar geleden dat de televisie zijn intrede deed in de huiskamers. Ziggo laat mensen zich verwonderen over de kracht van entertainment en technologische mogelijkheden van nu met de mooiste momenten van toen.

Chuck is 82 en zit vol herinneringen, waar hij graag over vertelt maar niet altijd beelden van heeft.  In deze korte documentaire beleeft hij samen met dochter Gina de mooiste momenten uit zijn jongere jaren in de Huiskamer van Toen. 

Huiskamer van Toen

Beleef het in de Huiskamer van Toen

Deze zomer brengen we met de Huiskamer van Toen de mooiste momenten uit 70 jaar televisie tot leven in een unieke audiovisuele ervaring. Met een nagebootste huiskamer van vroeger zijn we door het hele land te vinden op plekken waar ouderen samen komen. Dat doen we in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Welkom Online. 

In de Huiskamer van Toen beleven oudere generaties een fantastische dag met het beste entertainment uit hun eigen tijd. De mooiste herinneringen komen tot leven met de technologie van nu en 70 jaar aan beeld en geluid. Interactieve muren brengen de kijker terug naar het verleden. De meubels verwijzen naar de jaren ’50 - ’60, het interieur beweegt, foto’s van vroeger komen tot leven en spelen zich voor je ogen af. Ondersteund met prachtige tv-fragmenten en muziek uit die tijd.

Sla herinneringen op met Welkom Online

Om herinneringen op te halen en op te slaan is het fijn om te weten hoe je dat online doet. Daarom is er nu een Welkom Online workshop waar je meer leert over het maken, bewerken, opslaan en delen van herinneringen in de vorm van foto's en video's. 

Welkom Online is een gratis lesprogramma voor ouderen die digitaal handig(er) willen worden. Een les volg je via het online lesprogramma of in één van de verschillende workshops. Deze workshops worden georganiseerd door het Ouderenfonds.

In het online lesprogramma gaat het over bijvoorbeeld videobellen, een uitje plannen en handige apps. Er zijn 5 thema’s: het dagelijkse leven, actieve leven, sociale leven, gezonde leven en mobiele leven. Wil jij digitaal vaardiger worden? Via onderstaande button vind je meer informatie over Welkom Online.

Welkom Online
Kijk klassieke films met korting

Kijk de mooiste films van toen

Entertainment van vroeger haalt de mooiste herinneringen naar boven. Daarom kijk je tot 24 juli op je mediabox een aantal films van de jaren 80 en ouder met korting. Maak een 'Trip down memory lane' en haal vanavond herinneringen op samen op de bank met bijvoorbeeld Breakfast at Tiffany's, Vertigo en West Side Story (1961). Je kunt de films makkelijk huren via het on demand menu op je mediabox, voor 1,99 per film. 

Van 26 juni tot 9 juli kijk je: West Side Story, The Good, the Bad and the Ugly, Breakfast at Tiffany's, The Godfather, Grease, Kramer vs. Kramer, Taxi Driver, Psycho, Rope, Vertigo, The Birds, Casablanca, Rebel Without a Cause, Singin' in the Rain en North by Northwest.

Van 10 juli tot 23 juli kijk je: Paths of Glory, 12 Angry Men, It's a Wonderful Life, Sunset Boulevard, The Bridge on the River Kwai, Funny Girl, Rear Window, The Man Who Knew Too Much, Gone with the Wind, The Color Purple, Wizard of Oz, Jailhouse Rock, Meet Me in St. Louis en Ben-Hur.