Overslaan en ga naar inhoud

Welkom Online

Zet een eerste stap online!

Internetbankieren, online een afspraak inplannen met de huisarts of actuele treintijden bekijken in een app. Onze samenleving digitaliseert steeds meer, maar ouderen vinden soms lastig de weg in deze digitale wereld. De drempel om mee te kunnen wordt steeds hoger en hierdoor voelen ze zich soms buitengesloten, gefrustreerd of machteloos. Gelukkig is er het gratis lesprogramma Welkom Online. Hiermee zetten ouderen zelfstandig, óf met hulp van een vrijwilliger, de eerste stappen online!

Lesprogramma Welkom Online

Je gaat naar de website van het Nationaal Ouderenfonds

Let op! Heb je vragen over producten of diensten van Ziggo? Of is er een storing? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

oudere man kan videobellen met kleinkind

Wat is Welkom Online?

Welkom Online is een gratis lesprogramma voor ouderen die digitaal handig(er) willen worden. Een les volg je via het online lesprogramma of in één van de verschillende workshops. Deze workshops worden georganiseerd door het Ouderenfonds.

In het online lesprogramma gaat het over bijvoorbeeld videobellen, een uitje plannen en handige apps. Er zijn 5 thema’s: het dagelijkse leven, actieve leven, sociale leven, gezonde leven en mobiele leven.

Over de workshops

De workshops worden op verschillende plekken gegeven zoals in bibliotheken of buurthuizen. En super handig; de workshops hebben veel voorbeelden en opdrachten uit de praktijk. Ook hebben de lessen elke keer een ander thema, zoals: de eerste stappen op het internet, zoeken op het internet, gezondheid, mobiliteit of het maken én delen van herinneringen.

  • Elke workshop wordt begeleid door getrainde vrijwilligers
  • Je hebt een tablet, smartphone of een laptop nodig
  • Een workshop duurt ongeveer 1,5 uur
Meisje helpt opa met laptop
opa krijgt online hulp via de telefoon

Meedoen of vrijwilliger worden?

Zelf meedoen
Aanmelden kan via het telefoonnummer van het Ouderenfonds 088 344 2000 of via e-mail: welkom-online@ouderenfonds.nl. Geef je aan waar je woont, welk thema je belangrijk vindt en wat je graag wilt leren? Dan helpt het Ouderenfonds je verder.

Vrijwilliger
Als vrijwilliger bij een Welkom Online workshop ga je een groep ouderen begeleiden. Jij bent het steuntje in de rug in het leerproces en geeft uitleg over specifieke thema’s over de mogelijkheden van het internet. Ben je 18 jaar of ouder? Meld je dan snel aan. Het Ouderenfonds neemt binnen 10 werkdagen contact met je op.

Bekijk de video’s over Welkom Online

Samenwerking

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en ASML en wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.