Opnemen met een mediabox

Zin in een tv-avondje met je favoriete programma's? Met een Mediabox van Ziggo met een harde schijf kun je programma's opnemen en later bekijken. We leggen je hier precies uit hoe je opnames maakt, afspeelt en weer verwijdert.

Ziggo Mediabox XL (Horizon)

Met de Mediabox XL neem je tot wel 4 programma's tegelijk op. Op de mediabox licht in het rood REC op wanneer een opname plaatsvindt. Standaard neemt de Mediabox XL 5 minuten voor en 10 minuten na de opname op.

Let op! Staat je Mediabox XL ingesteld op de Eco-instelling? Dan kan het voorkomen dat ingeplande opnames niet goed worden op opgeslagen, omdat de Mediabox XL in de Eco-instelling niet alle updates van de Elektronische Programmagids (EPG) ontvangt.

Opnemen
Afspelen of verwijderen
Onderbreken of stoppen

Ziggo Mediabox Next

De Mediabox Next biedt je 400 uur opslag voor opnamen. Er is geen maximum aantal programma's dat je tegelijkertijd kunt opnemen. Zolang je opslagruimte beschikbaar hebt, kun je elk gewenst programma's opnemen. Je opnames blijven 12 maanden beschikbaar. Je kunt opnames vooruitspoelen, terugspoelen en pauzeren. Als je een uitzending van een commerciële omroep terugkijkt via de Mediabox Next, is het op dit moment nog niet mogelijk om door te spoelen. Dit zal binnenkort alsnog mogelijk worden.

Standaard neemt de Mediabox Next 5 minuten voor en 15 minuten na de opname op. 

Geplande opnames zullen beschikbaar zijn, ongeacht of de energie-instelling van de Mediabox Next. Zelfs als de box niet aangesloten is, zullen de geplande opnames beschikbaar zijn.

Opnemen
Afspelen
Verwijderen

UPC HD DVR mediabox

Met een UPC HD DVR mediabox neem je tot 2 programma's tegelijk op. Op de mediabox licht Pijltje naar beneden op wanneer een opname plaatsvindt. Deze mediabox neemt niet automatisch extra tijd voor of na het programma op.

Opnemen
Afspelen of verwijderen
Onderbreken of stoppen

Humax 5200 mediabox

Met een Humax 5200 mediabox neem je tot 2 programma's tegelijk op. Op de mediabox licht een rood lampje op wanneer een opname plaatsvindt. Deze mediabox neemt geen extra tijd voor of na het programma op.

Opnemen
Afspelen of verwijderen
Onderbreken of stoppen

Samsung SMT-C7140 mediabox

Met een Samsung SMT-C7140C mediabox neem je tot 2 programma's tegelijk op. Op de mediabox licht een rood lampje op wanneer een opname plaatsvindt. Deze mediabox neemt geen extra tijd voor of na het programma op.

Opnemen
Afspelen of verwijderen
Onderbreken of stoppen

Cisco mediabox

Met een Cisco mediabox neem je tot 2 programma's tegelijk op. Op de mediabox licht een rood lampje op wanneer een opname plaatsvindt. Deze mediabox neemt geen extra tijd voor of na het programma op.

Opnemen
Afspelen of verwijderen
Onderbreken of stoppen

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan een mediabox die kan opnemen?

Heb je nog geen mediabox die kan opnemen? Stap dan over naar de Ziggo Mediabox XL. Je ontvang een Mediabox XL je als je Internet & TV Complete of Internet & TV Max bestelt. Bestel snel.

Ben je al klant maar heb je nog geen Mediabox XL? Stap over op Internet & TV Complete of Max. Daar is de Mediabox XL bij inbegrepen.

Opnames beginnen te laat of eindigen te vroeg. Hoe kan dat?

Als je via de elektronische programmagids programma's opneemt houdt je mediabox de tijd aan die de zender aan de mediabox doorgeeft. Helaas kunnen programma's wel eens uitlopen waardoor de geplande tijd die in de elektronische programmagids staat niet gehaald wordt. Om te voorkomen dat hierdoor je opnames mislukken kun je preventief extra tijd inplannen. Dit doe je zo:

Ziggo Mediabox XL

De Mediabox XL neemt standaard 5 minuten van tevoren en 10 minuten na de uitzending op als extra tijd. Je kunt dit zelf aanpassen:

  • Druk op de menu-knop van je afstandsbediening
  • Ga naar Opties en kies Voorkeursinstellingen
  • Ga naar Tijd voor het programma of Tijd na het programma en druk op OK
UPC HD DVR
 
Met een UPC HD PVR geef je zelf aan of en hoeveel extra tijd je wilt opnemen. Dit doe je zo:
 
  • Druk op de Menu-knop
  • Ga via Opties naar Instellingen
  • Kies Opnamen en herinneringen en druk op OK
  • Kies Opnamen en druk op OK
  • Ga naar Tijd voor het programma of Tijd na het programma en kies een gewenste tijd die je extra wilt opnemen

Kan ik opnames inplannen via een app?

Met een Mediabox XL kun je opnames inplannen via de Ziggo GO app. Met een andere mediabox is dit helaas niet mogelijk.

Wat doet die witte balk in beeld, zodra ik een programma gepauzeerd heb?

De witte streep is een onderdeel van de voortgangsbalk. De voortgangsbalk laat, naast de voortgang van het bekeken programma, ook de voortgang van het geheugen van een tijdelijke opname zien. Met tijdelijke opname kun je tijdens het tv-kijken pauzeren en terugspoelen.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo