Mediabox XL maakt geluid

Maakt jouw mediabox een zoemend geluid en wil je daar vanaf? Heel begrijpelijk. Helemaal geruisloos zal de box niet worden, dit komt door de ventilator. Wel kun je het geluid beperken zodat je weer rustig tv kunt kijken. Op deze pagina geven we je de tips die je nodig hebt!

Dit kun je doen

Het lawaai uit je mediabox kan verschillende oorzaken hebben. Bekijk welke er zijn en ga ze stap voor stap af om het probleem op te lossen:

De mediabox kent drie verschillende instellingen voor energieverbruik in stand-by, Hoog, Normaal en Eco. Door de mediabox op Midden of Eco te zetten bespaar je energie en maakt je kastje minder geluid.

Zo pas je het energieverbruik in stand-by aan: 

  1. Druk op de Menu-knop  van je afstandsbediening 
  2. Ga naar het Tandwieltje (Instellingen)
  3. Selecteer Systeem
  4. Selecteer Verbruik in stand-by en druk op Ok
  5. Selecteer de gewenste instelling en druk op Ok
  6. Druk op de knop Terug naar TV om weer TV te kijken (rechtsboven de cursortoetsen, naast de home-knop). 

Let op: door je mediabox op Normaal of Eco te zetten, zal opstarten iets langer duren. Na een paar minuten werkt hij weer op volle snelheid!

Als je mediabox in een krappe ruimte  of een klein kastje staat, kan de box zijn warmte niet goed kwijt. Hierdoor moet de ventilator harder werken en maakt hij een zoemend geluid. Probeer daarom je mediabox in een grotere ruimte te zetten of zorg voor voldoende ventilatieruimte in je kast.

Je zou het niet verwachten, maar soms helpt het om de mediabox even uit en aan te zetten!

Het kan zijn dat er wat stof in je mediabox is gekomen. Daarom kan het geen kwaad om de roosters te stofzuigen. Op deze manier maak je de ventilator stofvrij. Zet je stofzuiger wel op de laagste stand.

Trillingen zijn niet goed voor je mediabox. Zorg er daarom voor dat je de mediabox op een stabiele plek neerzet. Denk bijvoorbeeld aan een stevige tafel of kastje.

Alles over apparaten

Benieuwd naar de mogelijkheden om ook in je logeerkamer TV te kijken? Op de apparaten pagina staan de opties.

Bekijk alle apparaten

Optimaal televisie kijken?

Radio luisteren en televisie kijken kan vaak nog beter en sneller dan je denkt. We helpen je op weg.

Verbeter TV kijken
internetbeveiliging

Instellingen

Favorietenlijstjes instellen, zenders vergrendelen of de ondertiteling aanzetten. Hoe je het instelt, hebben we op een rij gezet.

Naar de instellingen

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo