Overslaan en ga naar inhoud

Ziggo Mediabox XL afstandsbediening

Er is heel veel mogelijk met de afstandsbedieningen van de Mediabox XL. Ja, afstandsbedieningen. Er zijn er namelijk 2. Welke je ook hebt, met beide bedien je de Mediabox XL makkelijk en snel. 

Welke afstandsbediening heb je?

Voice Afstandsbediening bij de Ziggo Mediabox XL

Enkele knoppen uitgelegd

Het kan zijn dat de afstandsbediening een paar knoppen heeft die je niet direct herkent. Daarom leggen we hieronder uit wat deze betekenen en wat je ermee kunt doen.

Voice Afstandsbediening

Home
Je opent hiermee niet alleen het hoofdmenu, je kunt deze knop ook gebruiken om snel naar de bovenste rij in een menu te springen.

Voice Afstandsbediening

Terug naar TV
Met deze knop ga je vanuit elk menu direct terug naar live tv. Ook kun je deze knop gebruiken om makkelijk te wisselen tussen twee kanalen.

Voice Afstandsbediening

Contextmenu
Deze knop kun je zien als een rechtermuis klik op de computer. Kijk je bijvoorbeeld live tv en druk je op de Contextmenu knop, dan krijg je een pop-up om snel ondertiteling te activeren, teletekst te openen, etc.

Voice Afstandsbediening

Stembesturing
Met deze knop start je de Voice Control.  Lees meer over deze nieuwe functionaliteit.

Voice Afstandsbediening

Kijkprofielen
Aan de zijkant van de afstandsbediening zit een knop waarmee je kunt veranderen van kijkprofiel.

Het toetsenbord gebruiken

Op de Mediabox Next kun je op 2 manieren je toetsenbord gebruiken: een standaard manier en een extra snelle manier. Voor beide manieren gebruik je de Mediabox Next afstandsbediening. Hiermee beweeg je over het toetsenbord op je beeldscherm.
Lees de instructie voor het gebruik van het Voice Afstandsbediening toetsenbord.

Afstandsbediening koppelen met de Mediabox XL

De afstandsbediening koppelt automatisch met de mediabox (en ook met je televisie en/of receiver en soundbar). Ervaar je problemen bij de koppeling met je Mediabox XL? Kijk dan goed of je geen stappen hebt overgeslagen in dit stappenplan.

Lukt het koppelen van de afstandsbediening met de Mediabox XL hierna nog steeds niet? Haal dan alle vier de batterijen er minstens 1 uur uit. Doe ze daarna terug en koppel de afstandsbediening. Dit doe je door 10 seconden de “terug naar tv kijken”-knop en 0 tegelijkertijd ingedrukt te houden.

Afstandsbediening koppelen met je televisie

Het koppelen met je tv-toestel gaat automatisch tijdens de installatie. Ervaar je toch problemen? Je kan de koppeling altijd opnieuw instellen vanuit het menu van de mediabox. Daarmee koppel je de Voice Afstandsbediening los van je televisie.

Tips en trucs

We delen graag wat handigheidjes die je van pas kunnen komen bij het gebruik van de Voice Afstandsbediening:

  1. Afstandsbediening kwijt? Druk 10 seconden op de CH+ knop aan de voorkant van de mediabox en de afstandsbediening maakt geluid tot je hem vindt.
  2. In de tv-gids kun je snel navigeren met de kanaal +/- en spoelknoppen. Zo kun je makkelijk per pagina en per dag navigeren.
  3. Bij beweging licht de afstandsbediening kort op. Zo kun je hem ook makkelijk bedienen in het donker.

Veelgestelde vragen

  1. Druk op de TV Gids-knop.
  2. Selecteer een programma waar het Replay-icoontje  bij staat.
  3. Druk op OK.
  4. Kies Afspelen vanaf het begin.
  5. Druk op OK.

Als je Mediabox XL  op de energiestand Eco staat dan kan het even duren voor het apparaat op snelheid is. Wil je hier liever niet op wachten? Verander dan het energieverbruik in stand-by naar Hoog. Lees hoe je dat doet.

Sinds de nieuwe software hoeft de Mediabox XL niet meer aan te staan om een opname te maken. Ook de energiestand heeft geen invloed meer op het opnemen van een programma.

Samen weten we meer

Andere klanten en specialisten helpen je alles uit onze producten te halen. Zo leren we van en met elkaar.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen zorgen. We helpen je natuurlijk graag verder.