Veilig mailen

E-mail is erg kwetsbaar voor misbruik. Cybercriminelen maken hier graag gebruik van. Bij Ziggo vinden we het belangrijk dat je veilig mailt. Daarom helpen we je om in een paar stappen de veiligheid van je mailverkeer te verbeteren.

Hoe kan ik veilig mailen?

Gebruik je een ander mailprogramma dan Ziggo Mail? Verbeter dan je beveiliging door e-mailinstellingen te gebruiken die je gegevens versleutelen. Zo kunnen cybercriminelen niet meer stiekem meelezen.

Beveiligde instellingen

Er zijn instellingen voor de e-mails die je ontvangt (IMAP) en instellingen voor de e-mails die je verstuurt (SMTP). Als je voor uitgaande e-mails nog een oude instelling gebruikt, dan is deze niet versleuteld. Hier wordt flink misbruik van gemaakt. Wijzig daarom je instellingen voor uitgaande mail van poort 25 naar poort 587. SMTP-poort 587 is versleuteld en dus een stuk veiliger. 

E-mailinstellingen aanpassen

We helpen je graag met het aanpassen van je instellingen naar de meest veilige optie. In ons stappenplan laten we zien hoe je dit doet. 

Let op: Maak een back-up van je belangrijke e-mails voordat je de instellingen wijzigt. Zo voorkom je dat je mails kwijtraakt. Meer weten over het maken van een back-up? Kijk hiervoor op internet of vraag het de Ziggo Community.

IMAP, SMTP, en overige instellingen

Ben je al bekend met het aanpassen van je e-mailinstellingen? Kijk dan bij ons overzicht van de meest veilige instellingen.

Veelgestelde vragen

Het zou goed kunnen dat je meerdere apparaten gebruikt voor je mail. Instellingen kunnen per apparaat verschillen. We adviseren daarom om de instellingen per apparaat te controleren.  

IMAP is een manier (protocol) waarmee je je e-mail binnenhaalt van de mailserver. Verstuur en ontvang  je je Ziggo e-mail met bijvoorbeeld Outlook 2010, Windows Mail of Apple Mail? Of gebruik je hiervoor een smartphone of tablet? Kies dan voor IMAP bij de e-mailserverinstellingen. In het geval van POP worden de berichten lokaal opgeslagen en dus niet op de server. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze pagina over IMAP.

Helaas bestaat er geen knop waarmee je controleert of je onveilig mailt. Daarom helpen wij door aan te geven welke poorten veilig zijn. Volg de stappen om je instellingen te wijzigen. Dan weet je zeker dat je mail versleuteld is en cybercriminelen niet meer mee kunnen lezen.  

Ben je je wachtwoord kwijt? Of wil je deze wijzigen? Volg ons stappenplan en maak eenvoudig een nieuw wachtwoord aan.

Komen mails niet aan? Of lukt het niet om een mailtje te versturen? Geen zorgen. We helpen je met ons stappenplan als je e-mail het niet doet.