Veilig e-mailen

Je e-mails versturen en ontvangen via een ander programma dan Ziggo webmail? Geen probleem! Maar zorg wel dat je de e-mail veilig instelt op al je apparaten. Met de juiste instellingen is je e-mail veilig en beschermd, DMARC compliant.

Veilig e-mailen | Klantenservice | Ziggo

Stel je e-mail veilig in

Veilig mailen begint met het instellen van de juiste poorten voor 2 protocollen: IMAP (e-mails ontvangen) en SMTP (e-mails versturen). We helpen je met het instellen of aanpassen naar de meest veilige optie.

Wijzig je verouderde instellingen

Gebruik je nog SMTP-poort 25 om e-mails te versturen? Pas dit dan snel aan naar SMTP-poort 587. SMTP-poort 25 is verouderd en niet veilig

Bewaar je e-mails voor je instellingen wijzigt

Ga je instellingen aanpassen? Maak dan eerst een back-up van je belangrijkste e-mails. Zo voorkom je dat je e-mails kwijtraakt. Meer weten over het maken van een back-up? Vraag het aan de Ziggo Community. 

Veilig e-mailen | Klantenservice | Ziggo

Controleer alle apparaten waarmee je mailt

Gebruik je meerdere apparaten voor je mail? Je instellingen kunnen per apparaat verschillen. Controleer daarom per apparaat hoe de e-mail is ingesteld.

Heb je Vodafone als mobiele provider? Stel je uitgaande e-mail op je smartphone dan in met de Vodafone toestel handleiding.

De juiste serverinstellingen

Door de juiste e-mailinstellingen te gebruiken worden je gegevens versleuteld. Zo kunnen cybercriminelen niet meer stiekem meelezen. De onveilige e-mailinstellingen POP3 (inkomende mail) en SMTP-poort 25 kun je beter niet meer gebruiken. Dit vergroot de kans op fraude en phishing. Gebruik je deze instellingen nog? Pas dit dan snel aan. 

Veilig e-mailen | Klantenservice | Ziggo

Veelgestelde vragen

De SMTP- en IMAP-instellingen werken voor de Ziggo e-mailadressen die eindigen met: 

  • @ziggo.nl
  • @quicknet.nl
  • @home.nl
  • @casema.nl
  • @upcmail.nl
  • @chello.nl
  • @a2000.nl

 

Ja, sinds 1 oktober is het DMARC-protocol (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) een extra controle op onze mailservers. Met die beschermlaag weet je zeker dat een e-mail van @ziggo.nl ook écht van @ziggo.nl komt. Daarmee kunnen we onze domeinen – zoals ziggo.nl – en daardoor ook je e-mail nog beter beschermen tegen phishing en spoofing.

Per 1 oktober 2021 verbeteren we onze e-mailbeveiliging. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om via een eigen mailserver te mailen met een @ziggo.nl mailadres.

E-mail is kwetsbaar voor misbruik. Cybercriminelen sturen bijvoorbeeld phishing-mails die lijken van een betrouwbaar e-mailadres te komen, bijvoorbeeld van @ziggo.nl. We vinden het natuurlijk belangrijk dat je altijd veilig mailt. Daarom blijven we de veiligheid van je mailverkeer verbeteren.

Een extra beschermlaag
De eerste stap is dat we maatregelen nemen op onze mailservers. Daarom starten we op 1 oktober met het aanzetten van een extra beschermlaag. Daarmee kunnen we onze domeinen – zoals ziggo.nl – en daardoor ook jou nog beter beschermen tegen phishing en spoofing. Met die beschermlaag weet je zeker dat een e-mail van @ziggo.nl ook écht van @ziggo.nl komt.

Wat betekent dat voor jou?
Als je mailt via je Ziggo webmail of met de standaardinstellingen voor je Ziggo e-mail, dan merk je niets van deze extra bescherming. Gebruik je een eigen mailserver, bijvoorbeeld omdat je een webwinkel hebt, en mail je via die mailserver met bijvoorbeeld ditismijnwebwinkel@ziggo.nl mailadres, dan werkt dat straks niet meer.

Wat kun je doen?

  • Om veiligheidsredenen mag je een @ziggo.nl e-mailadres alleen gebruiken via onze eigen Ziggo mailserver. Gebruik dus bij voorkeur je eigen domein om te mailen. Bijvoorbeeld info@ditismijnwebwinkel.nl. Je mailserverprovider kan je helpen met het instellen.
  • Gebruik gewoon onze veilige en snelle e-maildienst en blijf dus je ditismijnwebwinkel@ziggo.nl gebruiken via Ziggo webmail, of via je mailprogramma met de juiste instellingen.

IMAP is een manier (protocol) waarmee je je e-mail binnenhaalt van de mailserver. Verstuur en ontvang  je je Ziggo e-mail met bijvoorbeeld Outlook 2010, Windows Mail of Apple Mail? Of gebruik je hiervoor een smartphone of tablet? Kies dan voor IMAP bij de e-mailserverinstellingen.

Naast IMAP kun je ook kiezen voor POP om e-mail op te halen. In het geval van POP worden de berichten lokaal opgeslagen en dus niet op de server. Gebruik de POP-instellingen alleen als je e-mailprogramma geen IMAP ondersteunt en je e-mails maar op één apparaat wilt lezen. In alle andere gevallen raden we je aan om IMAP te gebruiken. 

Wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze pagina over IMAP.

Ben je je wachtwoord kwijt? Of wil je deze wijzigen? Volg ons stappenplan en maak eenvoudig een nieuw wachtwoord aan.

Komen mails niet aan? Of lukt het niet om een mailtje te versturen? Geen zorgen. We helpen je met ons stappenplan als je e-mail het niet doet. 

Op zoek naar iets anders?

Ga voor een compleet overzicht met onderwerpen als internet, wifi, televisie en bellen naar de online klantenservice.