Overslaan en ga naar inhoud

SmartWifi

Nieuw voor jou:

Overal in huis perfecte wifi

Wat is SmartWifi?

Je wifi wordt bij Ziggo slimmer dan ooit. Met de SmartWifi pods die je kunt kopen of lenen en de bijbehorende app haal je nu nog meer uit je wifi. SmartWifi doet namelijk al het regelwerk en zorgt voor perfecte wifi in huis.

SmartWifi pods

Set van 3 SmartWifi pods

De SmartWifi pods (TP-Link Deco M4) leveren met je modem de best mogelijke wifi. Deze slimme wifiversterkers vormen je nieuwe SmartWifi netwerk thuis. SmartWifi regelt:

Beste frequentie

De beste frequentie

Het schakelt automatisch naar de beste frequentie voor het beste wifi-signaal.

Verdelen naar gebruik

Verdeling naar gebruik

Het verdeelt de wifi slim onder de apparaten. Elk apparaat in huis krijgt de snelheid die het nodig heeft.

Verdelen naar gebruik

Het snelste wifi-punt

Het kiest automatisch het beste wifi-punt voor de beste verbinding.

SmartWifi pods

Je kunt als je dat nodig hebt een set van 3 SmartWifi pods kopen of lenen. Dat zijn slimme wifi-versterkers die zorgen dat je overal en altijd in huis perfecte wifi hebt. 

SmartWifi pods zijn onze nieuwe wifi-versterkers

Voor iedereen die op elke plek thuis wil kunnen werken.

SmartWifi pods zijn onze nieuwe wifiboosters

Voor iedereen die overal in huis online wil zijn.

SmartWifi pods

Deco app

Heb je de TP-Link SmartWifi pods in huis gehaald? Ga dan meteen aan de slag met de Deco app. Download hem meteen. De app helpt je met het installeren van de pods.

Installeer je SmartWifi pods

Maak een veilig wifi-gastnetwerk

Beheer je netwerk

Instellingen wijzigen

Slimme hulp

Hulp van een monteur

Wifi kun je heel eenvoudig zelf verbeteren met onze online tips. En lukt dat niet, dan hebben we hulp op afstand, via chat en als je belt. We komen ook graag naar je toe wanneer je het installeren toch liever overlaat aan onze monteur. Hij rekent € 40 voor het eerste half uur en daarna € 15 per kwartier.

Veelgestelde vragen

Nee. Onze zwarte en witte modems doen niet voor elkaar onder en halen het internet met de hoogste snelheid bij je in huis. Voor perfecte wifi door het hele huis hebben beide modems SmartWifi pods nodig. Die zijn er in twee versies. De zeshoekige variant werkt alléén met de witte Ziggo modems. De kokervormige versie (TP Link Deco M4) werkt met elk modem samen.

Merk je dat de wifi in de buurt van je modem prima is, maar wat verder in huis niet meer? Dat is heel normaal. Zeker wanneer je huis wat groter is en als er betonnen of betegelde muren of vloeren aanwezig zijn. In dat geval bieden de SmartWifi pods een hele goede oplossing.

In een groot deel van de Nederlandse huizen is het gebruik van ons SmartWifi modem al voldoende om altijd en overal perfecte wifi te ervaren. Is dat ook zo in jouw huis? Dan heb je geen extra SmartWifi pods nodig.

Natuurlijk: plaats je wifi-punt het liefst hoog en in het zicht. En, misschien een gekke tip, apparaten die op een vaste plek staan en veel van je wifi vragen (zoals je mediabox, smart tv, pc of SmartWifi pods) sluit je als het even kan liever aan met een internetkabel.

De eerste pod sluit je altijd op je modem aan met de bijgeleverde internetkabel. Deze pod vervangt de wifi van je modem. De eerste en de overige pods vormen samen één (mesh-)netwerk en kunnen op twee manieren onderling worden verbonden: draadloos (via wifi) of met een internetkabel. Als je de mogelijkheid hebt om een internetkabel te gebruiken, zorgt dat altijd voor een betere verbinding. Dat is vooral belangrijk bij huizen waar de wifi zijn weg moet proberen te vinden door betonnen of betegelde muren en vloeren.

Het is heel eenvoudig. Voor een goede wifi-ervaring heb je niet overal in huis de maximale snelheid nodig. Dat is ook bijna onmogelijk. Ook met een lagere snelheid is je verbinding meestal nog meer dan genoeg. Als je tijdens het gebruik dus geen haperende wifi-verbinding merkt, is je wifi-snelheid hoog genoeg. Hapert je verbinding wel? Bijvoorbeeld als je in je slaapkamer lekker aan het Netflixen bent? Dan is je wifi-snelheid waarschijnlijk niet hoog of stabiel genoeg. In dat geval kun je de Thuisscan in de SmartWifi app doen om te zien hoe hoog de snelheid is.

Dat is voor iedereen anders. Ongeveer de helft van de consumenten geeft de voorkeur aan eigen bezit. Dat is na verloop van tijd meestal voordeliger. De andere helft leent onze apparatuur liever voor een laag bedrag per maand. Omdat we zoveel mogelijk van onze klanten willen helpen aan perfecte wifi bieden we beide mogelijkheden aan.

Als je op dit moment tevreden bent met je wifi raden we je vooral aan om alles te laten zoals het is. Never change a winning team 😉. Ben je niet zo tevreden met je huidige Wifibooster(s) die je van Ziggo leent? Zeg dan je abonnement op en stap over naar SmartWifi pods. Je ontvangt bij je opzegging ook instructies over het inleveren van de oude Wifibooster(s).