Overslaan en ga naar inhoud

Glasvezel vergelijken

Vergelijk Ziggo's glasvezel-kabel netwerk met glasvezel

Glasvezel vergelijken

Vergelijk Ziggo's glasvezel-kabel netwerk met glasvezel

Vergelijk diverse glasvezelaanbieders

Twee manieren om internet te ontvangen

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder internet. We zijn steeds meer online en het liefst allemaal tegelijk. We verbinden onze lampen, thermostaat en deurbel met wifi. Misschien vraag je je daarbij af; is glasvezel de beste keuze? We leggen de verschillen tussen de twee netwerken aan je uit en vergelijken glasvezel en glasvezel-kabel voor je.

Glasvezel-kabel van Ziggo

Glasvezel-kabel van Ziggo is een combinatie van glasvezel en kabel. Dat is glasvezel tot aan de straatkast. En vanaf de straatkast tot in je huis ligt kabel. 

  • Stabiel en betrouwbaar internet
  • Download- en uploadsnelheid zijn niet gelijk
  • De meeste huishoudens hebben voldoende aan een downloadsnelheid van 400 Mbit/s
  • Klaar voor de toekomst met continue netwerkverbeteringen
  • Voor de aanleg van glasvezel-kabel hoeft de straat niet open

Glasvezel

Glasvezel van aanbieders als Odido, KPN en Delta is internet van puur glasvezel.
 

  • Stabiel en betrouwbaar internet
  • Downloaden en uploaden is even snel
  • Toegang tot hoge snelheden, al heb je die vaak niet nodig in je huishouden
  • Toekomstbestendig
  • Er moet gegraven worden voor aanleg

Glasvezel-kabel check

Benieuwd of er glasvezel-kabel van Ziggo beschikbaar is op je adres? Doe snel de check.

Vergelijk de internetsnelheden op ons glasvezel-kabel netwerk

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Benieuwd welke internetsnelheid je nodig hebt? Dit hangt ervan af wat je met je internet doet. En verandert jouw internetgebruik? De snelheden zijn maandelijks aanpasbaar. Vergelijk de verschillende glasvezel-kabel pakketten.

Perfect als je regelmatig mailt, foto's deelt of filmpjes kijkt.

Ideaal als je vaker tegelijkertijd online bent.

Voor het downloaden van films of het spelen van games.

Het krachtigste internet dat we ooit hebben gehad.

Glasvezel-kabel en glasvezel vergelijken

Heb ik glasvezel nodig?

Altijd een perfecte verbinding tijdens het thuiswerken, gamen of streamen van je favoriete serie? Het is onmisbaar in ons moderne, drukke leven. Maar is glasvezel-kabel of glasvezel dan beter? We geven enkele voorbeelden waarmee je glasvezel-kabel met glasvezel kunt vergelijken. Zo weet je in een handomdraai welk netwerk jij in huis nodig hebt. 

Chat 24/7 met onze klantenservice
Eindeloos streamen met glasvezel-kabel?
Chat 24/7 met onze klantenservice
Volop gamen met je vrienden?
Chat 24/7 met onze klantenservice
Videobellen zonder onderbrekingen?
Chat 24/7 met onze klantenservice
Onbezorgd thuiswerken?
Merk het verschil

Daarom Ziggo

Kijkkalender

Internet waar je op kunt rekenen. Stabiel, snel en veilig

Waar je ook bent, met Ziggo heb je in heel Nederland krachtig internet met perfecte wifi in huis. Gegarandeerd.

Ziggo Sport

Het beste entertainment voor jou


Geniet van een gevarieerd entertainmentaanbod met films, series, sport en meer!

priority

Service waar en wanneer jij wilt


Je staat 24/7 met ons in contact via de app, chat en de website. Of bezoek een winkel bij jou in de buurt.

Glasvezel vergelijken

Het verschil tussen glasvezel-kabel en glasvezel

Voor een stabiel netwerk is glasvezel ideaal om veel data over lange afstanden te sturen. Het glasvezel-kabel netwerk van Ziggo bestaat voor het overgrote deel uit glasvezel. En het laatste stukje, van de straatkast naar je huis, is kabel. IJzersterk en bewezen betrouwbaar. Om het met glasvezel te vergelijken: bij aanbieders als KPN en Odido wordt er gebruik gemaakt van volledig glasvezel. Dit wordt aangelegd tot in je woning.

Hoe het signaal je huis binnenkomt is echter veel minder belangrijk dan de hardware in je huis. Daarom zet Ziggo vol in op kwalitatief hoge producten die bijdragen aan een hoge dekking binnenshuis. Wat dacht je bijvoorbeeld van ons nieuwste SmartWifi 6 modem, of de hoogwaardige SmartWifi pods? Zo heb je overal in huis een stabiel wifi-signaal. 

glasvezel-vergelijken-gamen
Service

Hoe kunnen we je helpen?

Vragen over ons glasvezel-kabel netwerk? We staan voor je klaar.

Bezoek ons in de winkel

Vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Bezoek een winkel bij jou in de buurt. We helpen je graag verder.

Chat met ons

Stel direct je vraag via de chat. We zijn 24/7 online, razendsnel en helpen je meteen bij al je vragen. 

Bel onze servicelijn

Maandag t/m vrijdag: 9.00-21.00 uur
Zaterdag: 10.00-16.00 uur
 

Veelgestelde vragen

Ja, in ons glasvezel-kabel netwerk wordt namelijk de techniek van glasvezel en kabel slim gecombineerd voor een perfecte verbinding. We gebruiken de technische voordelen van beide kabels voor stabiel en snel internet. Zo krijg je altijd de snelheid die je nodig hebt.Ons netwerk bestaat uit glasvezel-kabel en SmartWifi. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Van de straatkast tot je huis kiezen we voor kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die op dit moment al naar de meeste huizen in Nederland ligt. Dankzij slimme software kunnen we steeds meer data versturen over dezelfde kabels. Dit maakt dat de vertrouwde kabel nog tot in de verre toekomst geschikt is voor stabiel en snel internet.We leveren nu al tv, telefoon en internet tot 1 Gbit/s via ons glasvezel-kabel netwerk. We hebben ook succesvol getest met snelheden van 10 Gbit/s. Dit is 100 keer sneller dan wat het gemiddelde huishouden in Nederland nu heeft. En we kunnen door de steeds slimmere software zelfs nóg hogere snelheden halen.

Ons netwerk bestaat uit glasvezel-kabel en SmartWifi. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Van de straatkast tot je huis kiezen we voor kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die op dit moment al naar de meeste huizen in Nederland ligt. Dankzij slimme software kunnen we steeds meer data versturen over dezelfde kabels. Dit maakt dat de vertrouwde kabel nog tot in de verre toekomst geschikt is voor stabiel en snel internet. Hierbij ontvangt ieder huis, onafhankelijk van elkaar, hetzelfde supersnelle internet.

Vroeger gebruikten we kabel alleen voor het televisiesignaal. Nu is het ideaal voor het verzenden en ontvangen van dataverkeer. Met onze DOCSIS 3.1-technologie tillen we je netwerk naar een hoger niveau. Namelijk naar snelheden van 1 Gbit/s. 

De downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbit/s aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinnen op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim zeven minuten duurt met een huidig gemiddelde internetverbinding.

Nee, de wijze waarop je internetsignaal je huis binnenkomt heeft geen invloed op je wifi. Met SmartWifi van Ziggo garanderen wij overal in huis perfecte wifi.

De combinatie van glasvezel internet en het laatste stukje via kabel zorgt voor een ultrasnelle verbinding en stabiele wifi. Of je de snelheid van je abonnement uiteindelijk ook draadloos (via wifi) op je computer, tablet of mobiel behaalt, hangt af van meerdere factoren. Zo is de gebruikte wifi router van belang maar ook hoe groot het huis is, of er muren van beton zijn en hoe dik deze zijn. Dit geldt zowel voor internet via glasvezel als via de kabel. Voor de hoogste internetsnelheid raden wij daarom aan om je computer met een internetkabel op je netwerk aan te sluiten of bekijk onze smart wifipods voor een optimale wifi dekking in je hele huis.

Er zijn verschillende aanbieders van glasvezel-kabel en glasvezel. Aanbieders als KPN, Odido en Delta maken gebruik van puur glasvezel, dus glasvezel tot in je huis. Bij Ziggo wordt de techniek van glasvezel en kabel slim gecombineerd voor een perfecte verbinding. We gebruiken de technische voordelen van beide kabels voor stabiel en snel internet. Zo krijg je altijd de snelheid die je nodig hebt.

Zeker! Ons netwerk bestaat uit glasvezel-kabel en SmartWifi. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Van de straatkast tot je huis kiezen we voor kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die op dit moment al naar de meeste huizen in Nederland ligt. Dankzij slimme software kunnen we steeds meer data versturen over dezelfde kabels. Dit maakt dat de vertrouwde kabel nog tot in de verre toekomst geschikt is voor stabiel en snel internet.

Benieuwd of Ziggo internet op jouw postcode beschikbaar is? Maak gebruik van onze eenvoudige postcodecheck en haal snel internet in huis.