Overslaan en ga naar inhoud
You (Serie)

You (Serie)

Serie 2018 • 5 seizoen • IMDb-score: 7,7

 

You is precies wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een spannende serie. Wanneer de boekhandelaar Joe Goldberg de schrijfster Guinevere Beck ontmoet, verandert zijn bewondering voor haar al snel in een gevaarlijke obsessie. Deze thriller weet kijkers vanaf de eerste aflevering te raken door de meeslepende verhaallijn en de bizarre gebeurtenissen. You laat de duistere kant van de liefde zien, waarbij de rol van social media en het overschrijden van persoonlijke grenzen centraal staan.

Alles over de serie You

Beleef You op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 3 juli 2024

In de hoofdrol: o.a. Penn Badgley, Victoria Pedretti, Tati Gabrielle
Makers: Greg Berlanti en Sera Gamble
Genre: Thriller

You trailer

Het verhaal van de serie You

Joe Goldberg werkt als manager in een boekenwinkel in het bruisende New York. Wanneer hij tijdens zijn werk plotseling de spontane schrijfster Guinevere Beck ontmoet, is hij op slag verliefd. Hij wil koste wat het kost haar aandacht krijgen en gebruikt daarom verschillende social media kanalen om meer over Beck te weten te komen. Zo slaagt hij erin om een 'toevallige' ontmoeting op te zetten. Zijn plan lijkt te werken want de twee groeien steeds dichter naar elkaar toe, en hun band bloeit uit tot een prille liefdesrelatie.

Maar wat begint als een onschuldige romance, verandert al snel in een duistere obsessie waarbij Joe volledig doorslaat. Hij doet er alles aan om Beck's liefde nog meer voor zich te winnen. Hij gebruikt social media om haar te volgen en bespioneert Beck zelfs in haar eigen appartement. In Joe’s ogen is dit alles gerechtvaardigd, want Beck heeft duidelijk iemand nodig die haar beschermt en behoedt voor misstappen.

De obsessie en controledrang die Joe heeft, wordt nog heftiger wanneer hij de vrienden van Beck ontmoet. Hij krijgt last van enorme jaloezie en voelt zich niet meer Becks nummer één. Dat gevoel bevalt hem totaal niet en Joe ziet haar vrienden als obstakels die hij (letterlijk) uit de weg wil ruimen.

Dan gebeuren er steeds meer bizarre dingen, Becks vrienden raken vermist en er duiken rare verhalen op over de ex van Joe. Langzamerhand komt Beck achter de ware aard van Joe. Maar is het al te laat, of kan ze nog een uitweg vinden uit deze romance die een nachtmerrie is geworden?

De meeslepende thriller You zoomt in op diepgaande thema's zoals de aard van obsessie, de invloed van sociale media en hoe grootse liefde mensen kan zetten tot gruwelijke daden. De serie weet kijkers te raken met zijn unieke combinatie van romantiek en thriller elementen, terwijl er tegelijkertijd maatschappelijke kwesties zoals privacy en de gevaren van online stalking worden belicht. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

You seizoenen

Seizoen 1 (2018)
De boekhandelaar Joe Goldberg wordt smoorverliefd op de schrijfster Guinevere Beck. In het begin lijkt Joe het perfecte vriendje, maar al snel verandert hij in een enge geobsedeerde stalker. Hij gebruikt sociale media en andere middelen om het leven van Beck te volgen en beheersen, wat leidt tot een reeks angstaanjagende situaties. Hoe ver zal Joe gaan om de onvoorwaardelijke liefde te krijgen waar hij zo naar verlangt? 

Seizoen 2 (2019)
Joe verhuist naar Los Angeles om zijn verleden achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen. Dit duurt niet lang want hier ontmoet hij Love Quinn, een vrouw met haar eigen duistere geheimen. Terwijl Joe probeert zijn oude gewoonten achter zich te laten, wordt hij geconfronteerd met Love's complexe verleden en valt hij terug in zijn obsessieve patronen. 

Seizoen 3 (2021)
Aan de buitenkant lijken Joe en Love een perfect gezinsleven te hebben met hun net geboren zoon in het gemoedelijke stadje Madre Linda. Toch is hun relatie allesbehalve stabiel. De duistere kanten van zowel Love als Joe zorgen voor nieuwe verleidingen en bedreigingen, waardoor ze hun donkere impulsieve acties niet kunnen beheersen. 

Seizoen 4 (2023)
Joe probeert een nieuw leven op te bouwen in Londen, weg van zijn verleden in Amerika. Hij neemt een nieuwe identiteit aan als professor, maar zijn obsessieve aard kan hij niet afschudden. Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer hij ontdekt dat er een andere moordenaar actief is in zijn omgeving. Joe is vastbesloten om de moordenaar te ontmaskeren, maar raakt daarbij opnieuw verstrikt in een gevaarlijk web van leugens en intriges. Seizoen 5: Goed nieuws voor You fans, het vijfde seizoen komt eraan! Lees hier alles wat we al weten over het nieuwste seizoen.

Seizoen 5
Netflix heeft het bevestigd: You seizoen 5 komt eraan! 

De cast van de serie You

Penn Badgley speelt het hoofdpersonage Joe Goldberg. De acteur is onder andere bekend van de populaire serie Gossip Girl. Kijkers zijn onder de indruk van de serie, mede dankzij Badgley's meesterlijke vertolking van Joe's complexe en gevaarlijke persoonlijkheid.

Daarnaast zien we ook de volgende acteurs terug in de serie: Victoria Pedretti (The Haunting of Hill House) als Love Quinn en Elizabeth Lail (Countdown) als Guinevere Beck.

Prijzen & awards

  • National Film Awards, UK - Best TV Drama Series 2023
  • ELLE Style Awards - International Star (Penn Badgley) 2019
  • ReFrame - IMDbPro Top 200 Most Popular TV Titles 2021-2022
  • ReFrame - Top 100 Popular Television (2019-2020)

Leuke weetjes over de serie You

Wist je dat.. Penn Badgley aanvankelijk twijfels had over het aannemen van zijn rol als Joe? Hij vond de duistere aard van het personage erg heftig.

Dat de serie veel gebruikmaakt van voice-over? Dit biedt een uniek perspectief op Joe's gedachten en motivaties.

Dat er voor de rol van Love Quinn oorspronkelijk audities werden gehouden voor verschillende actrices? Victoria Pedretti's auditie blies de makers omver en daardoor kreeg zij de rol.

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht