Overslaan en ga naar inhoud
Vikings: Valhalla Seizoen 3

Vikings: Valhalla Seizoen 3

Het derde seizoen staat online!

 

De opnames van het derde en (helaas) laatste seizoen van Vikings: Valhalla zijn klaar. De nieuwe afleveringen van Vikings: Valhalla seizoen 3 zijn vanaf nu te streamen op Netflix. Benieuwd wat Leif, Freydís en Harald te wachten staat in seizoen 3? Lees dan snel verder.

Wat we weten over Vikings: Valhalla Seizoen 3

Beleef Vikings: Valhalla op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 11 juli 2024

Het tweede seizoen van 'Vikings: Valhalla' eindigde met meer geweld dan ooit tevoren. Na een bloedige reis vol gevaar naar Constantinopel, komen de Vikings eindelijk aan. De rust leek even teruggekeerd, maar het gevaar is nog niet voorbij. Het verhaal van de Vikings is in seizoen 2 nog niet tot een (bevredigend) einde gekomen. Daarom heeft Jeb Stuart, de maker van de serie, het tot zijn missie gemaakt om een laatste seizoen te maken waar de fans nog lang over na zullen praten. 

In seizoen 3 volgen we opnieuw de spannende avonturen van Leif en Harald in Constantinopel. Leif verdiept o.a. zijn kennis van het geloof door naar het huis van Mariam te gaan in deze Byzantijnse stad. Ondertussen raakt Harald verwikkeld in een complexe relatie met Elena, die eigenlijk bestemd is voor een huwelijk met de keizer.

Freydis blijft de mensen van Jomsborg leiden als 'Keeper of the Faith' en bereidt zich voor op nieuwe bedreigingen. Tegelijkertijd moet ze zich ook richten op het opvoeden van haar zoon.

Verder doet Queen Emma er in Londen alles aan om Godwins plannen te dwarsbomen, terwijl ze belastende geheimen uit zijn verleden onthult. Dat hij onderdeel is van de koninklijke familie, door zijn huwelijk met princess Gytha, maakt haar niets uit.

Ondertussen lopen de spanningen tussen de heidense en christelijke Vikingen steeds verder op. Bereid je dus voor op een seizoen vol epische veldslagen en politieke conflicten.

De cast van Vikings: Valhalla Seizoen 3

Uit de foto’s van het nieuwe seizoen kunnen we opmaken dat in ieder geval de hoofdpersonages Harald Sigurdsson (Leo Suter), Leif Eriksson (Sam Corlett) en Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson) te zien zullen zijn. Of ze elkaar weer tegen zullen komen, dat blijft voor nu nog een open vraag.

Ook leren we twee nieuwe personages kennen: Maniakes (Florian Munteanu), een moedige Byzantijnse generaal, en Erik de Rode (Goran Višnjić), de vader van Leif en Freydís.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Vikings: Valhalla Seizoen 3 Trailer

Waar gaat Vikings: Valhalla over?

Vikings: Valhalla is een fictieve historische dramaserie en het vervolg op de soortgelijke serie Vikings (ook te zien op Netflix).

Het verhaal van Vikings: Valhalla speelt zich onder andere af in Engeland en Noorwegen in de 11e eeuw, honderd jaar na het einde van de originele serie. De spanningen lopen hoog op tussen de Vikingen en de Engelsen, maar ook onder elkaar botsen de Vikingen over religie.

Volg hoe de historische Vikinghelden Leif Eriksson, zijn zus Freydís Eiríksdóttir en de Noorse prins Harald Sigurdsson zich een weg banen in deze wereld en hoe zij vechten voor hun geloof en territorium.

Vikings: Valhalla is een spannende mix van historische gebeurtenissen, Noorse mythologie en heel veel actie en dat alles doordrenkt met bloedvergieten.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht