Overslaan en ga naar inhoud
The Witcher Seizoen 4

The Witcher Seizoen 4

Het vierde seizoen komt eraan!

 

Geweldig nieuws voor alle fans van The Witcher! Het vierde seizoen van de serie is in de maak en is naar verwachting in 2025 te streamen op Netflix. En terwijl seizoen 4 nog in productie is, werd ook het vijfde en laatste seizoen van The Witcher alvast aangekondigd. Ben je benieuwd naar wat we al weten over The Witcher seizoen 4? Je ontdekt het allemaal hieronder.

Wat we weten over The Witcher Seizoen 4

Beleef The Witcher op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 13 juni 2024

In seizoen 3 zagen we hoe Geralt, Ciri en Yennefer elk hun eigen avonturen meemaken. Hoewel ze in het begin even samen waren, bleek dit al snel van korte duur.

Yennefer leerde omgaan met de gevolgen van het verraad van Velgefortz en de dood van haar mentor Tissaia, en nam de leiding over Aretuza. Geralt raakte gewond en moest zich terugtrekken om te herstellen. Wanneer hij denkt dat zijn zoektocht naar Ciri succesvol is, blijkt dit bedrog want hij trof een andere jonge vrouw aan die betoverd was. Ciri kwam in de Korath woestijn terecht en wist uit de handen van handelaren te ontsnappen met behulp van een groep tieners, de Rats. Het seizoen kwam tot een bloedstollend einde toen Ciri haar eerste mens doodde. Ze nam vervolgens een nieuwe identiteit aan en sloot zich als Falka aan bij de Rats.

Het vierde en vijfde seizoen van The Witcher zijn gebaseerd op de drie resterende boeken van Sapkowski: De vuurdoop, De zwaluwentoren en De vrouwe van het meer. In het aankomende seizoen volgen we de drie hoofdpersonages terwijl ze afzonderlijk door het door oorlog geteisterde continent reizen. Geralt realiseert zich dat politieke neutraliteit niet langer houdbaar is en kiest de kant van Yennefer en Ciri. Hij zet alles op alles om hen te beschermen, bijgestaan door Jaskier en Milva, die hem ook hielpen toen hij gewond raakte in seizoen 3. Fans van de boeken kennen deze nieuwe personages als de Hanza, de nieuwe familie van Geralt.

Yennefer staat als leider van Aretuza voor een reeks nieuwe uitdagingen en moeilijke beslissingen. Hoe zal ze leiding geven en waar zal ze voor staan in de magische samenleving van deze wereld? Falka (voorheen Ciri) heeft intussen haar plek gevonden bij de Rats, een groep rebelse tieners. In het nieuwe seizoen zien we een heel andere kant van haar, terwijl ze duistere paden betreedt. En hoewel ze haar immense krachten heeft opgegeven, blijft het de vraag of deze voorgoed verdwenen zijn.

Zal het Geralt, Ciri en Yennefer lukken om hun nieuwe groepen te omarmen en leiden? Alleen zo lijken ze een kans te maken om elkaar terug te vinden.

De cast van The Witcher Seizoen 4

Je gaat de bekende personages weer terug zien, maar er is één grote verandering in de cast. Geralt wordt namelijk niet langer gespeeld door hoofdrolspeler Henry Cavill, want de acteur heeft besloten om zijn rol neer te leggen. Liam Hemsworth (bekend van The Hunger Games) gaat zijn rol overnemen.

Hemsworth is niet de enige nieuwe acteur. Ook Laurence Fishburne (The Matrix-trilogie) maakt zijn debuut in The Witcher als Regis, een barbier-chirurg met een mysterieus verleden. Regis is een favoriet onder fans van de Witcher-boeken en games en zal in seizoen 4 het pad van Geralt kruisen. "Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van de cast en kijk ernaar uit om de wondere wereld van The Witcher te verkennen," vertelde Fishburne aan Netflix.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

The Witcher Seizoen 4 Trailer

Waar gaat The Witcher over?

'The Witcher' is een spannende fantasy-dramaserie gebaseerd op de populaire boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Volg het verhaal van Geralt van Rivia, een gemuteerde krijger die zich laat inhuren om op monsters te jagen.

Wanneer het lot Geralt samenbrengt met de machtige tovenares Yennefer en de jonge, geheimzinnige prinses Ciri, moeten ze leren samenwerken om hun wereld te beschermen.

De relaties tussen Geralt, Yennefer en Ciri vormen de ruggengraat van het verhaal, waarin thema's als familiebanden, het lot en de zoektocht naar identiteit een belangrijke rol spelen. The Witcher biedt een meeslepende wereld vol magie, avontuur en mysterie die je zeker niet wilt missen.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht