Overslaan en ga naar inhoud
The Umbrella Academy seizoen 4

The Umbrella Academy seizoen 4

Het vierde seizoen komt eraan!

 

Eindelijk! Na meer dan twee jaar wachten komt het vierde en laatste seizoen van The Umbrella Academy op 8 augustus van dit jaar naar Netflix. Benieuwd wat je van het nieuwe seizoen kunt verwachten? Lees dan hieronder alles wat er tot nu toe over bekend is.

Wat we weten over The Umbrella Academy seizoen 4

Beleef The Umbrella Academy op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 22 april 2024

We weten nu al dat The Umbrella Academy seizoen 4 af gaat wijken van de stripboeken en dat maakt het alleen nog maar spannender!

In het derde seizoen zagen we hoe Reginald Luther vermoordde om ervoor te zorgen dat de broers en zussen naar Hotel Oblivion zouden komen, zodat hij het universum kon resetten. Doordat Klaus de Kugelblitz in Hotel Obsidian niet overleefde, kwamen de dode Luther en Klaus uiteindelijk samen, waardoor Luther én Klaus nu weten dat Reginald slecht is.

Het seizoen eindigde uiteindelijk in een gigantische cliffhanger, waarbij de broers en zussen in een compleet nieuw universum belandden, zonder hun krachten. Hoe gaan ze nu zonder superkrachten strijden tegen het kwaad? De producers van The Umbrella Academy houden het plot van seizoen 4 tot nu toe geheim, maar wij hebben wel wat ideeën over wat je van het nieuwe seizoen kunt verwachten.

Zo gaat Luther natuurlijk op zoek naar zijn vrouw Sloane, nadat zij niet uit de lift kwam met de rest. En is het maar de vraag of Diego en Lila afstand kunnen nemen van hun superheldenrol, nu ze samen een baby verwachten. Het zorgt er allemaal voor dat de familiebanden steeds minder hecht worden, terwijl ze er juist achter zijn gekomen dat hun vader, Reginald Hargreeves, de baas is in dit ‘reset-universum’.

Het is nu wel duidelijk dat Reginald een manipulatieve slechterik is, die er alles voor over heeft om zijn vrouw Abigail terug te brengen in zijn leven. En hoewel de familie dus niet zo close meer is, moeten ze toch bij elkaar zien te komen, om uiteindelijk gezamenlijk Reginald te kunnen stoppen.

Gaat dit lukken? En wat betekent dit voor de toekomst van de familie? Dat gaan we ontdekken in het nieuwe seizoen van The Umbrella Company. Het vierde seizoen zal wel wat korter zijn dan anders, met zes afleveringen in plaats van de gebruikelijke tien. Maar elke aflevering zal bomvol spanning zitten!

Personages die we sowieso terug gaan zien zijn onder andere Viktor (Elliot Page), Luther (Tom Hopper), Diego (David Castañeda), Alison (Emmy Raver-Lampman), Klaus (Robert Sheehan) en Five (Aidan Gallagher). Colm Feore neemt daarnaast de rol van Sir Reginald Hargreeves weer op zich.

Verder zullen we tot slot ook een aantal nieuwe gezichten in het laatste seizoen gaan zien. Nick Offerman (o.a. bekend van Devs), Megan Mullally (bekend van Will & Grace) en David Cross (bekend van Arrested Development) worden namelijk aan de cast toegevoegd.  

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

The Umbrella Academy Seizoen 4 Trailer

Waar gaat The Umbrella Academy over?

De serie ‘The Umbrella Academy’ is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Gerard Way.

Het verhaal gaat over zeven geadopteerde broers en zussen, die superkrachten hebben. Ieder seizoen speelt zich op een ander moment in de tijd af, maar een constante factor is dat de wereld in gevaar is en de broers en zussen samen moeten komen, om de apocalyps te voorkomen.

Ondertussen leren ze steeds meer over de plannen van hun adoptievader, miljardair Reginald Hargreeves.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht