Overslaan en ga naar inhoud
The Penguin

The Penguin

Serie 2024

 

Fan van Batman? Dan hebben we goed nieuws! Op 8 september komt er namelijk een spin-off van Batman, genaamd The Penguin, uit op HBO Max. Volg het verhaal van Batman's vijand, Oswald Cobblepot, beter bekend als The Penguin, terwijl hij steeds meer macht krijgt in de onderwereld van Gotham City. Benieuwd naar meer? Lees dan hieronder alles wat we al weten over deze nieuwe serie! 

Alles over de serie The Penguin

Beleef The Penguin dit najaar op HBO Max bij Ziggo

Laatste update: 28 juni 2024

In de hoofdrol: o.a. Colin Farrel, Christin Milioti en Rhenzy Feliz
Gebaseerd op: Spin-off van de film The Batman (2022)
Genre: Misdaad, fantasy, drama

The Penguin trailer

Wat we weten over de serie The Penguin

Deze miniserie begint een week na het einde van de film: The Batman (uit 2022). Mafiabaas Carmine Falcone heeft de macht over de onderwereld van Gotham City, maar wordt doodgeschoten door The Riddler. Nu Falcone weg is, willen andere criminelen in de stad de macht grijpen.

Oswald 'Oz' Cobblepot krijgt langzaam maar zeker meer invloed in de onderwereld van Gotham City en probeert stap voor stap de controle over de stad over te nemen. Vanwege zijn scherpe neus, monocle, hoge hoed en smoking wordt hij 'The Penguin' genoemd. Oswald haat deze bijnaam en noemt zichzelf liever 'gentleman van de misdaad', omdat hij eruitziet als een nette heer.

Terwijl hij pogingen doet om de belangrijkste crimineel in de stad te worden, krijgt hij problemen met andere criminelen zoals Sofia Falcone, de dochter van Carmine. Gaat het hem lukken om de top te bereiken? 

The Penguin volgt zijn meedogenloze en gewelddadige pad naar de macht. De serie laat zien hoe dit gepaard gaat met corruptie en toont hoe loyaliteit en verraad relaties nog complexer maken. The Penguin is een echte aanrader voor iedereen die fan is van Batman of die houdt van een duistere misdaadserie vol geweld. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van The Penguin

De cast van The Penguin is ijzersterk. In de hoofdrol zien we Colin Farrell (bekend van The Lobster) als Oz, ofwel The Penguin. Ook Cristin Milioti (The Wolf of Wall Street) heeft een belangrijke rol als Sofia Falcone, de dochter van Carmine Falcone.

Daarnaast zien we ook de volgende acteurs terug in de serie: Rhenzy Feliz (The Tender Bar) als Olswald's chauffeur Victor Aguilar, Michael Kelly (Chronicle) als onderbaas van de Falcone familie John Vitti, Clancy Brown (The Shawshank Redemption) als maffiabaas en Berto Colon (Conviction) als Alberto Falcone, de zoon van Carmine Falcone.   

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht