Overslaan en ga naar inhoud
The Last of Us Seizoen 2

The Last of Us Seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

Nog voordat het eerste seizoen van The Last of Us uit was, wisten we al dat er een tweede seizoen zou komen. Hoewel er nog geen release date bekend is, weten we dat The Last of Us seizoen 2 van februari tot augustus 2024 wordt gefilmd. De release date zal vervolgens in 2025 liggen. Benieuwd wat je kunt verwachten in The Last of Us seizoen 2? Je leest het hieronder!

Wat we weten over The Last of Us seizoen 2

Beleef The Last of Us op HBO Max bij Ziggo

Laatste update: 15 april 2024

Het tweede seizoen van The Last of Us zal zeker doorgaan met het verhaal van Ellie en Joel. Alleen waar je zou kunnen denken dat seizoen 2 aansluit op de gebeurtenissen uit seizoen 1, weten spelers van de gelijknamige games dat het in deze serie net iets anders gaat...

Want hoewel de serie de games niet tot in detail volgt, weten we al wel dat het tweede seizoen zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit seizoen 1 afspeelt, net als in de games. Dit betekent dat Ellie 19 jaar oud zal zijn aan het begin van seizoen 2.

In het eerste seizoen werd het duidelijk dat Ellie moet sterven om als remedie te kunnen dienen, maar daar was Joel het niet mee eens. Hij vermoordde alle Fireflies en loog vervolgens tegen Ellie. In het tweede seizoen zullen we erachter komen hoe Ellie vanaf dat moment verder is gegaan met haar leven. Kan ze überhaupt leven met de leugen van Joel, dat er geen kans meer is op een remedie?

Of we meer van de videogames in de serie terug gaam zien is nog een geheim, maar de makers zeggen dat ze het wel in gedachten houden bij de opnames voor het tweede seizoen. Het is zelfs aannemelijk dat er meerdere seizoenen over de gebeurtenissen uit The Last of Us Part II gemaakt zullen worden, want volgens Executive Producer Craig Mazin en co-showrunner Neill Druckmann zullen de gebeurtenissen nooit allemaal in één seizoen passen.

Wat de cast van The Last of Us seizoen 2 betreft, keren Bella Ramsey en Pedro Pascal natuurlijk terug als hoofdrolspelers Ellie en Joel. Het is nog niet bekend of er daarnaast nog andere bekende personages uit het eerste seizoen terugkeren. We weten op dit moment wel dat er een aantal nieuwe gezichten geïntroduceerd gaan worden. Denk hierbij onder andere aan Dina, gespeeld door Isabela Merced, Kaitlyn Dever als Abby, Young Mazino als Jesse en Danny Ramirez als Manny.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

The Last of Us Seizoen 2 Trailer

Op dit moment is er nog geen officiële trailer voor het tweede seizoen uitgebracht. Zodra de trailer beschikbaar is, vind je ‘m hier! Om in de stemming te komen, kun je in de tussentijd alvast de trailer van The Last of Us seizoen 1 bekijken. 

Waar gaat The Last of Us over?

'The Last of Us' is een spannende dramaserie, die is gebaseerd op het gelijknamige videospel uit 2013.

Nadat een wereldwijde pandemie de beschaving heeft verwoest, ontfermt de bikkelharde overlever Joel zich over het 14-jarige meisje Ellie. Het meisje blijkt over afweerstoffen te beschikken, waardoor ze niet vatbaar lijkt voor de beten die de infectie verspreiden. Daardoor is ze misschien wel de laatste hoop voor de mensheid.

Kan Ellie de mensheid redden?

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht