Overslaan en ga naar inhoud
Ripley

Ripley

Serie 2024 • 1 seizoen

 

De serie Ripley gaat over het leven van Tom Ripley, een oplichter in het New York van de jaren zestig. Wanneer hij voor een belangrijke opdracht wordt ingehuurd door een rijke man, reist hij naar Italië. Daar staat hem een wereld vol bedrog, fraude en zelfs moord te wachten. Benieuwd wat je van deze serie kunt verwachten? Lees dan snel verder!

Alles over de serie Ripley

Beleef Ripley vanaf 4 april op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 6 juni 2024

In de hoofdrol: o.a. Andrew Scott, Johnny Flynn en Dakota Fanning  
Regisseur: Steven Zaillian    
Genre: drama, misdaad en thriller

Ripley trailer

Het verhaal van Ripley

Welkom in de duistere wereld van bedrog en misdaad! Deze meeslepende psychologische miniserie is gebaseerd op de bestseller The Talented Mr. Ripley van Patricia Highsmith.

Tom Ripley is een oplichter die zijn leven leidt in het bruisende New York van de jaren '60. Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer hij wordt ingehuurd door een rijke man. Hij moet diens zoon, Dickie, overhalen om naar huis terug te keren. Maar daarvoor moet Ripley eerst naar het zonnige Italië afreizen, want daar leidt Dickie momenteel een comfortabel leven, dat door zijn rijke familie wordt gefinancierd.

Eenmaal in Italië raakt Ripley verstrikt in een complex web van leugens en manipulatie. Wat staat hem nog meer te wachten in Italië? En wat kost het om Dickie terug te brengen naar zijn vader?

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van Ripley

Deze serie is geschreven en geregisseerd door niemand minder dan Oscarwinnaar Steve Zaillian, o.a. bekend van de meesterwerken Schindler's List en The Irishman.

De getalenteerde Andrew Scott (o.a. bekend van Sherlock en Fleabag) zien we in de hoofdrol terug als Tom Ripley. Johnny Flynn (bekend van Lovesick en Emma) vertolkt de rol van de zoon, Dickie Greenleaf.

Verder wordt de cast gevormd door Dakota Fanning als Marge Sherwood, de intrigerende vriendin van Dickie. En laten we vooral de ervaren acteurs Eliot Sumner (als Freddie Miles) en Maurizio Lombardi (als inspecteur Pietro Ravini) niet vergeten. 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht