Overslaan en ga naar inhoud
The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 2

The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

Het wachten is bijna voorbij! Seizoen 2 van The Lord of the Rings: The Rings of Power komt eraan. Vanaf 29 augustus 2024 kun je op Prime Video genieten van nieuwe avonturen in Midden-Aarde. Benieuwd wat we al weten over het nieuwe seizoen? Je leest het hieronder.

Wat we weten over The Rings of Power seizoen 2

Beleef The Rings of Power op Prime Video bij Ziggo

Laatste update: 20 juni 2024

Aan het einde van het eerste seizoen zagen we dat Galadriel, Elrond en hun bondgenoten zich moesten voorbereiden op een nog grotere strijd tegen het opkomende kwaad. De drie ringen werden gesmeed en we kwamen achter de ware gedaante van Sauron toen ontmaskerd werd dat hij zich voordeed als Halbrand.

Het nieuwe seizoen gaat dieper in op de opkomst van Sauron. Hij zet zijn zoektocht naar macht en wraak voort, deze keer in de gedaante van de elf Annatar. Ook komen we meer te weten over de drie ringen, genaamd de Rings of Power.

Daarnaast zal het seizoen meer van de verhalen uit de Tweede Era verkennen, iets waar fans van Tolkien reikhalzend naar uitkijken. Galadriel zal bovendien geconfronteerd worden met de consequenties van haar keuzes, waaronder het helpen van Sauron en het creëren van de elfenringen.

De showrunners hebben aangegeven dat seizoen 2 op ieder gebied 'groter en beter' wordt, waarbij we de personages en de mythologie van Midden-Aarde nog beter zullen leren kennen. De focus op Sauron en zijn manipulaties, evenals de innerlijke strijd van Galadriel, beloven een intens en meeslepend verhaal.

Met deze spannende ontwikkelingen in het vooruitzicht, weten we zeker dat het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power een onvergetelijk avontuur wordt voor zowel nieuwe als terugkerende fans.

De cast van The Rings of Power seizoen 2

We gaan een aantal bekende gezichten terugzien in het nieuwe seizoen, zoals Galadriel (Morfydd Clark) en Elrond (Robert Aramayo). Natuurlijk is Sauron (Charlie Vickers) er ook weer bij en ook Durin IV (Owain Arthur), High King Gil-galad (Benjamin Walker), Celebrimbor (Charles Edwards) en Arondir (Ismael Cruz Córdova) zijn weer van de partij. Adar zien we ook terug, maar dit keer wordt hij niet gespeeld door Joseph Mawle, maar door Sam Hazeldine (bekend van Masters of the Air).

Daarnaast is Rory Kinnear (bekend van James Bond) nieuw aan de cast toegevoegd. Hij gaat de rol van Tom Bombadil vertolken. Fans kennen hem uit de eerdere boeken, waarin hij erg geliefd was. Tom is een tovenaar, en oude vriend van Gandalf, die een teruggetrokken leven leidt.

Tot slot hebben Oliver Alvin-Wilson (Collateral), Stuart Bowman (Versailles), William Chubb (The Ambassador), Kevin Eldon (Hot Fuzz) en Ciarán Hinds (Game of Thrones) ook een plek in de cast gekregen in het nieuwe seizoen. Wat hun personages en rollen precies worden, is vooralsnog onbekend.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

The Rings of Power seizoen 2 Trailer

Waar gaat The Lord of the Rings: The Rings of Power over?

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' is een Amerikaanse fantasyserie, die gebaseerd is op het boek 'In de ban van de ring' van J.R.R. Tolkien. Deze fantasy dramaserie speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van The Hobbit en The Lord of the Rings trilogie af. De serie richt zich op de Tweede Era van Midden-Aarde, een tijdperk gekenmerkt door grote helden, gigantische veldslagen en diepe mysteries.

Volg de avonturen van verschillende wezens - elfen en dwergen, orcs en mensen, tovenaars en Harfoots (Hobbits) - terwijl ze te maken krijgen met de opkomst van Sauron, het kwaad van Midden-Aarde. Lukt het de bewoners van Midden-Aarde om de dreiging van Sauron op tijd te stoppen? Deze serie draait om de strijd tussen goed en kwaad en om macht en corruptie. Vriendschap en moed spelen hierbij een grote rol, waarbij diegenen van wie je het het minst verwacht, echte helden blijken te zijn.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht