Overslaan en ga naar inhoud
Fallout

Fallout

Serie 2024 • 8 afleveringen • IMDb-score: 8,6

 

De serie Fallout is gebaseerd op de populaire gamereeks met dezelfde naam. Het verhaal van de serie begint 219 jaar na de nucleaire oorlog van 2077 en volgt Lucy, een Vault-bewoner die opgegroeid is in Vault 33. Ze verlaat deze ondergrondse en veilige schuilplaats om haar vader te zoeken, die ontvoerd is door raiders. Gaat het haar lukken om haar vader te bevrijden? Ontdek het op Prime Video!

Alles over de serie Fallout

Beleef Fallout op Prime Video bij Ziggo

Laatste update: 20 april 2024

In de hoofdrol: o.a. Ella Purnell, Aaron Moten en Walton Goggins
Makers: Graham Wagner en Geneva Robertson-Dworet
Gebaseerd op: De gelijknamige games van o.a. Bethesda Softworks 
Genre: Post-apocalyptisch drama

Fallout trailer

Het verhaal van de serie Fallout

In deze serie betreed je de verwoeste wereld uit de Fallout-games, geproduceerd door Graham Wagner en Geneva Robertson-Dworet. Een alternatieve realiteit waarin nucleaire bommen de aarde hebben veranderd in een angstaanjagende apocalyptische nachtmerrie.

Maak kennis met Lucy, een vrolijke inwoner van schuilkelder Vault 33, zo’n 219 jaar na de allesverwoestende kernoorlog. Binnen de beschermende muren van hun ondergrondse bunker vormen Lucy en haar medebewoners een hartverwarmende commune. Een commune zoals er in die tijd vele zijn, waarin gefortuneerde mensen al generaties lang met elkaar samenwerken om te overleven. Maar wanneer haar vader wordt ontvoerd, besluit Lucy om hem te gaan zoeken. Dit betekent alleen wel dat ze haar comfortabele en veilige ondergrondse leven én haar broertje Norm achter moet laten.

Tijdens de zoektocht naar haar vader komt Lucy voor moeilijke keuzes te staan, die haar overlevingsinstinct op de proef stellen en die haar uiteindelijk als strijder zullen vormen. Haar pad door het Wasteland van Los Angeles kruist bovendien met dat van andere reizigers, zoals Dr. Siggi Wilzig. Hij heeft een felbegeerd voorwerp in zijn bezit, dat Lucy de weg kan wijzen naar haar vader. En hoewel Dr. Wilzig haar aanraadt om terug naar de Vault te gaan, blijft Lucy vastberaden om haar vader te vinden.

Maar dan wordt ze aangevallen en gevangengenomen door premiejager Cooper Howard, die door de nucleaire straling is getransformeerd in een bijna onsterfelijke Ghoul. En dan is er ook nog Maximus, die is opgegroeid in de bovengrondse wereld en lid is van de Brotherhood of Steel. Deze semi-religieuze organisatie is toegewijd aan het veiligstellen van technologie voor de post-apocalyptische wereld.

Lukt het Lucy om de gevaren van de verwoeste wereld te trotseren, terwijl ze tegelijkertijd haar innerlijke demonen onder ogen moet komen?

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Fallout seizoenen

Seizoen 1
Lucy verlaat haar beschermde thuis in Vault 33, om haar vader te zoeken in een post-apocalyptisch Californië. Tijdens de zoektocht naar haar vader wordt ze geconfronteerd met situaties die haar overlevingsinstinct op de proef stellen en kruist haar pad met dat van premiejager Cooper Howard en soldaat Maximus.

Seizoen 2
Het is officieel: Amazon heeft aangekondigd dat er ook een tweede seizoen van Fallout komt. Er waren al geruchten dat de filmlocatie voor een tweede seizoen zou verhuizen van New York State naar Californië en dat is nu definitief bevestigd.

De cast van Fallout

De cast van de Fallout zit vol met goede acteurs. In de hoofdrol zien we Ella Purnell (o.a. bekend van Yellowjackets) als Lucy MacLean, Walton Goggins (o.a. bekend van Justified) als Ghoul Cooper Howard en Aaron Moten (o.a. bekend van Father Stu) als soldaat Maximus.

Moises Arias (o.a. bekend van The Kings of Summer) speelt het broertje van Lucy, Norm. Terwijl Kyle MacLachlan (o.a. bekend van Twin Peaks) de vader van Lucy speelt. Leslie Uggams (Empire) en Zach Cherry (Severance) spelen tot slot ook een terugkerende rol in de serie.

Leuke weetjes over Fallout

Wist je dat... Vault 33 niet in de Fallout-games terugkomt, maar speciaal is bedacht voor in de serie?

Dat de serie werd onthuld op de 26e verjaardag van 'Fallout Day' en dat die dag op 23 oktober is?

Dat je het nummer van Vault-Tec kunt bellen en dat je dan geschreeuw aan de andere kant van de lijn zult horen? Het nummer is (001) 213-258-2858 en wordt weergegeven tijdens een reclame in aflevering 6.

Dat de hond in de serie, ook wel bekend als CX404, Four en Dogmeat, een Mechelse herder is? Deze honden staan bekend om hun intelligentie en het feit dat ze goed te trainen zijn. Ze werken vaak samen met politieagenten en soldaten. 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht