Overslaan en ga naar inhoud
Briganti

Briganti

Serie 2024 • 6 afleveringen • IMDb-score: 5,6

 

In de 19e eeuw is Zuid-Italië verwikkeld in een chaotische machtsstrijd tussen opstandige bandieten en de staat. Maak kennis met Filomena, een welgestelde vrouw die zich noodgedwongen aansluit bij een van deze verzetsbendes. Al snel ontpopt zij zich als een van hun leiders, omdat zij weet waar een verloren goudschat ligt. Lukt het haar om het goud in handen te krijgen, ondanks dat er andere kapers op de kust zijn? Briganti is een spannend bandietenverhaal waarin vrouwen de leiding hebben. Lees hieronder alles over de Italiaanse actieserie.

Alles over de serie Briganti

Beleef Briganti op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 20 juni 2024

Makers: GRAMS
In de hoofdrol: Michela De Rossi, Ivana Lotito, Matilda Lutz
Genre: Geschiedenis, actie, avontuur en drama

Briganti trailer

Het verhaal van de serie Briganti

Zuid-Italië, ergens halverwege de 19e eeuw. Er woedt een oorlog in Italië om van het land één koninkrijk te maken. Om deze eenwording te bekostigen is het goud van de bank van Palermo ‘geleend’. Het enige wat achterblijft is een briefje waarop staat dat de lening terugbetaald zal worden. Maar het goud lijkt voorgoed verdwenen, net als de kaart met daarop de plek waar het zich bevindt.

De serie Briganti begint twee jaar later, wanneer de eenwording van Italië voltooid is. Het arme zuiden voelt zich echter absoluut niet onderdeel van het nieuwe koninkrijk. Het is berooid achtergelaten en de inwoners zien de kroon juist als hun bezetter. Verschillende bendes van briganti, oftewel bandieten, komen in opstand om hun gebied te bevrijden. 

In deze chaos ontmoeten we Filomena, een welgestelde vrouw in een ongelukkig huwelijk vol agressie. Na de zoveelste mishandeling door haar man, kan Filomena het niet langer aan en vermoordt ze hem. Noodgedwongen slaat ze op de vlucht en komt ze terecht bij de Monaco’s. Deze bende voert een oorlog tegen het Italiaanse leger, dat onder leiding staat van de harteloze commandant Fumel. Om het vertrouwen te winnen van de Monaco’s, vertelt Filomena dat ze weet waar de kaart ligt naar het verdwenen goud om het zuiden te bevrijden. Maar deze zoektocht is niet zonder gevaar. 

Tegelijkertijd ontmoeten we Giuseppe Schiavone, ook bekend als Sparrowhawk, een opportunistische premiejager die in opdracht van commandant Fumel op zoek gaat naar het verdwenen goud van Palermo. Wanneer hij erachter komt dat Filomena waarschijnlijk weet waar het goud is, infiltreert hij bij de Monaco’s om via haar het goud in handen te krijgen. Hoewel hij al snel onderdeel uitmaakt van de bende, blijft het de vraag waar zijn loyaliteit ligt.

Filomena transformeert in de serie geleidelijk van een hulpeloze, naïeve vrouw tot de meedogenloze bendeleider van de Monaco’s. Lukt het Filomena en haar bende om Fumel voor te blijven en de schat te vinden? En kunnen ze hiermee het zuiden bevrijden?

Briganti is een klassiek bandietenverhaal dat zich afspeelt in een roerige periode binnen de Italiaanse geschiedenis. Het is een typische western boordevol actie, maar dan met een moderne twist. Het zijn bijvoorbeeld niet de mannen, maar de vrouwen die de leiding nemen. Briganti belicht hiernaast op unieke wijze de klassenstrijd in deze periode en geeft je een inkijkje in de chaos die er heerste.

Met een spannend verhaal, unieke personages en indrukwekkende cinematografie is het een absolute aanrader. En voor liefhebbers van Italië is Briganti al helemaal een feest om naar te kijken, dankzij de prachtige beelden van de adembenemende landschappen van Puglia en Sicilië.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Briganti seizoenen

Seizoen 1: Volg het avontuur van Filomena en de bandieten in de strijd om de macht terug te krijgen in het zuiden van Italië in de 19e eeuw.

Seizoen 2: Voor zover we weten zijn er nog geen plannen voor een nieuw seizoen. Mocht er wel een tweede seizoen komen, dan kan je die informatie hier terugvinden.

De cast van Briganti

Briganti heeft een ijzersterke cast met in de hoofdrol Michela De Rossi (bekend van The Many Saints of Newark) die de rol van Filomena vertolkt. Marlon Joubert (The Hand of God) speelt Giuseppe Schiavone, ofwel Sparrowhawk.

Andere bekende acteurs in de serie zijn: Ivana Lotito (Letters to Juliet), Matilda Lutz (Revenge), Giuseppe Lo Piccolo (Il cacciatore), Federico Ielapi (Pinocchio), Lorenzo de Moor (WarHunt) en Ernesto D'Argenio (The Confessions).

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht