background

Ga op snoepreis naar Westworld

Kijk nu het hele eerste seizoen en vanaf 23 april seizoen 2

Wat is echt en wat niet? In het futuristische pretpark Westworld is dat nog maar de vraag. Het hele eerste seizoen zie je bij Movies & Series (X)L. Seizoen 2 start op maandag 23 april.

21 februari 2018 | 14.36 uur

De bewoners van Westworld zijn androïden die als hosts de bezoekers vermaken. Als cowboys, sheriffs en dames van plezier bevolken ze de saloons en hebben als taak de fantasieën van bezoekers uit te laten komen. Alle tweeduizend verschillende hosts hebben hun eigen verhaallijn die elke dag opnieuw begint. Tot de levensechte robots plotseling beginnen af te wijken van hun geprogrammeerde identiteit en kunstmatige intelligentie niet zonder risico’s blijkt te zijn. 

Filmklassieker

Westworld is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker van Michael Crichton uit 1973. HBO wist een aantal grote namen te strikken voor de sciencefictionserie van Jonathan Nolan en zijn vrouw Lisa Joy. Niemand minder dan Anthony Hopkins kruipt in de huid van Dr. Robert Ford, het brein achter het pretpark. Ook kunnen we ons verheugen op de acteertalenten van Ed Harris als vaste gast en Evan Rachel Wood, James Marsden en Thandie Newton als hosts.

Westworld is geen eenvoudige serie die je even tijdens het kokerrelen kijkt. Wie even met zijn ogen knippert of de aardappels afgiet, heeft zomaar iets cruciaals gemist. De serie behandelt complexe thema’s zoals bewustzijn, menselijkheid, vrije wil en kunstmatige intelligentie. Dat maakt het des te bijzonder dat het idee achter de serie al in 1973 voor het eerst op het witte doek te zien was.

12 miljoen kijkers

De serie sleepte voor het eerste seizoen maar liefst vier Emmy Awards in de wacht, onder andere voor beste special effects. Met in totaal zo’n 12 miljoen is het bovendien het meest succesvolle eerste seizoen van alle HBO original series tot nu toe. Daarmee overtreffen de kijkcijfers van Westworld zelfs die van het eerste seizoen van Game of Thrones.

Bekijk de trailer van seizoen 1
Bekijk de trailer van seizoen 2
Recap seizoen 1

Heb je seizoen 1 al gezien? Kijk de serie dan vooral nog een keer in aanloop naar seizoen 2, je zult zeker dingen zien die je eerder niet zijn opgevallen. Of lees onze recap voor een optimale voorbereiding op seizoen 2, vanaf 23 april in Nederland exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series (X)L.

Lees de recap van seizoen 1
Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Deze serie zit in het pakket Movies & Series XL. Dat zijn honderden films, meer dan 50 extra zenders en exclusieve toegang tot HBO-series.

Je kunt dat pakket los bestellen voor € 11,95 per maand. Movies & Series XL is ook inbegrepen bij Alles-in-1 Max.