Film1 spreekt boekdelen

Film1 spreekt boekdelen

Alone in Berlin, Sprakeloos en Last Rampage: The Escape of Gary Tison zie je bij Film1

Boeken vormen vaak een inspiratie voor filmscripts. In de ene film komt de verhaallijn beter overeen met het boek dan de andere film. Hoe zit dat met deze Film1-toppers? Oordeel zelf!

Auteur: Kirsty den Hartigh | 26 februari 2018  | 9.00 uur

Alone in Berlin (2016)

In 1947 werd het originele boek uitgegeven van Hans Fallada, Jeder stirbt für sich allein. Er zijn in de loop der jaren verschillende versies uitgebracht, waaronder de ongecensureerde versie Alleen in Berlijn uit 2010. Deze versie vormt de basis voor de film Alone in Berlin uit 2016.Otto (Brendan Gleeson) en Anna (Emma Thompson) wonen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Berlijn. Het is 1940 wanneer hun enige zoon omkomt als soldaat in de oorlog. Otto en Anna kunnen zich totaal niet vinden in de filosofie van Hitler en de nazi’s en besluiten om in verzet te komen. De waarheid over de oorlog moet en zal worden verteld. Door het schrijven van ansichtkaarten proberen ze hun landgenoten aan te sporen om te protesteren tegen de nazi's. Maar al snel krijgt de Gestapo lucht van de ansichtkaarten.

Sprakeloos (2017)

Sprakeloos is een boekverfilming van de gelijknamige roman uit 2009, geschreven door de Vlaamse auteur Tom Lanoye. De film vertelt het verhaal van de succesvolle schrijver Jan Meerman en zijn moeder Josée (Viviane De Muynck). Moeder Josée krijgt een beroerte en het leven van de twee staat op z’n kop. Josée was voor haar beroerte zeer aanwezig en levenslustig. Ze was een amateuractrice en slagersvrouw. En dan verliest uitgerekend zij haar spraakvermogen…Jan heeft het hier erg moeilijk mee en kan zich maar moeilijk op z’n werk concentreren. En dan heeft hij ook nog eens een deadline voor zijn nieuwe roman. Het schrijven komt maar moeilijk van de grond en hij moet opnieuw prioriteiten stellen.

Last Rampage: The Escape of Gary Tison (2017)

Een boekverfilming van het waargebeurde verhaal van crimineel Gary Tison, geschreven in 1988 door James W. Clarke. Robert Patrick speelt Gary Tison, een veroordeelde crimineel die in 1978 ontsnapt uit een gevangenis in Arizona, Amerika. Hij krijgt hierbij hulp van zijn drie zoons. Je kunt er vergif op innemen dat de ontsnapping uit de hand loopt…Zo zaait de familie Tison dood en verderf tijdens hun vlucht naar de grens van Mexico. Carjacken lijkt de normaalste zaak van de wereld. Weet de politie het gevaarlijke viertal te stoppen?

Nog meer premières bij Film1

Niet alles hoeft volgens het boekje. Dit zijn de andere, nieuwe aanwinsten bij Film1:

  • Despicable Me 3: vanaf 10 maart
  • Gold: vanaf 11 maart
  • The Mummy: vanaf 17 maart
  • Alien: Covenant: vanaf 24 maart
  • A Family Man: vanaf 25 maart
  • Snatched: vanaf 30 maart
  • The Boss Baby: vanaf 31 maart