Overslaan en ga naar inhoud
The Beautiful Game

The Beautiful Game

Film 2024 • IMDb-score: 6,3

 

In The Beautiful Game maakt een team van dakloze Engelse voetballers zich klaar voor de Homeless World Cup in Rome. Op het laatste moment voegt coach Mal de getalenteerde Vinny toe aan de selectie. Vinny is een begaafde voetballer maar worstelt, net als zijn teamgenoten, met persoonlijke problemen. Kunnen ze toch samenwerken en de wereldbeker mee naar huis nemen?

Alles over de film The Beautiful Game

Beleef The Beautiful Game op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 10 mei 2024

In de hoofdrol: o.a. Micheal Ward en Bill Nighy
Schrijver: Frank Cottrell-Boyce   
Regisseur: Thea Sharrock  
Genre: Sport en drama

The Beautiful Game trailer

Het verhaal van The Beautiful Game

Mal (Bill Nighy) is de coach van het Engelse daklozenvoetbalteam, dat zich voorbereidt op het Homeless World Cup-toernooi in Rome. Er staat veel op het spel. Het toernooi draait namelijk niet alleen om prestige, maar geeft de spelers ook hoop op een betere toekomst.

Op het laatste moment voegt coach Mal de getalenteerde speler Vinny (Micheal Ward) toe aan de selectie en hij krijgt een warm welkom van het team. Maar lukt het Vinny om zijn trots opzij te zetten en in te zien dat zijn talent alleen niet genoeg is voor de overwinning? Want wanneer de teamprestaties tijdens het toernooi onder druk komen te staan, komen de spelers al snel met elkaar in conflict. Alleen als de voetballers elkaar leren accepteren, maken ze ze kans om het toernooi te winnen.

De film The Beautiful Game is geïnspireerd op het echte Homeless World Cup-toernooi, dat sinds 1999 ieder jaar plaatsvindt. Met dit toernooi willen de organisatoren bewustwording creëren over dakloosheid en het belang van het geven van tweede kansen benadrukken.

De film wordt geprezen om het uitdragen van dezelfde belangrijke boodschappen. Het verhaal laat zien hoe daklozen hun waardigheid terug kunnen winnen dankzij dit bijzondere sportevenement. Al met al is The Beautiful Game een prachtige feel-good film met een krachtige boodschap.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van The Beautiful Game

Oscargenomineerde Bill Nighy (o.a. bekend van Love Actually) en Micheal Ward (Top Boy) spelen als coach en voetballer de hoofdrollen in The Beautiful Game.

Opvallende rollen zijn er verder voor Valeria Golino (bekend van Rain Man) als Gabriella, host van The Homeless World Cup en Susan Wokoma (Enola Holmes) als Protasia, de coach van het rivaliserende Zuid-Afrikaanse team.

Verder zien we onder andere Callum Scott Howells (bekend van It’s a Sin), Kit Young (Shadow and Bone) en Sheyi Cole (Small Axe) terug in The Beautiful Game. 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht