Eerlijk over glasvezel

Met Ziggo ontvang en verstuur je data via ons netwerk, waarin we glasvezel en de coaxkabel combineren. Voor 97% reist het signaal via glasvezel. Het laatste stukje, van de wijkcentrale tot in je huis, gaat via de coaxkabel. We zijn begonnen met het opwaarderen van de techniek die we gebruiken voor de kabel. Die nieuwe techniek heet DOCSIS 3.1 en vergroot de snelheid tot 1Gbit/s. En in de toekomst wordt dat zelfs 10 Gbit/s. Op dit moment is Gigabit al beschikbaar in Utrecht, Hilversum en de regio Den Haag. Stapsgewijs maken we deze snelheid beschikbaar in alle regio’s waar Ziggo diensten biedt.

Eerlijk over glasvezel | Ziggo
Eerlijk over glasvezel | Ziggo

Giga zonder graven

Glasvezel kwam na coax als manier om te verbinden met internet en is dé manier om snel veel data te versturen. Ook bij ons gaat het signaal grotendeels via glasvezel van A naar B. Voor het laatste stukje gebruiken we de coaxkabel. Vroeger lag die er alleen voor het televisiesignaal, maar we gebruiken die kabel nu juist vooral voor dataverkeer. En met de komst van DOCSIS 3.1 kan ook op dat laatste stukje de snelheid omhoog naar 1 Gbit/s. Belangrijk voordeel: dat gebeurt zonder dat we hoeven te graven. We kunnen steeds hele regio’s in een keer overzetten naar Gigabitsnelheden.

Het Ziggo netwerk

Eerlijk over glasvezel | Ziggo
Supersnel internet tot 1 Gbit/s

We zijn altijd online. Het liefst allemaal tegelijk. Daarom hebben we nu nog sneller internet. Met snelheden tot 1 Gbit/s. In de toekomst wordt dat zelfs 10 Gbit/s.

Eerlijk over glasvezel | Ziggo
Fiber Powered Internet

Ons razendsnelle internet komt via ons glas-coax-netwerk je huis of de zaak binnen. Van dit signaal gaat 97% via glasvezel. Het laatste stukje is een supersnelle coaxkabel.

Eerlijk over glasvezel | Ziggo
Iedereen het snelste internet

Onze hoge internetsnelheid leveren we op elke adres met een Ziggo aansluiting. Dat zijn er in Nederland maar liefst 7 miljoen.

Veelgestelde vragen

De hoogste snelheid is maar voor een kleine groep consumenten interessant (ongeveer 2-3% van de gebruikers). Voor intensief gebruik van internet, e-mailen, downloaden van films of muziek, streaming video en gaming is een snelheid van rond de 50 tot 100 Mbit/s voor de meeste mensen ruim voldoende.

De download snelheid tot 1 Gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbit/s aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinnen op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim zeven minuten duurt met een huidig gemiddelde internetverbinding.

Nee. Vanaf de wijkkast tot het huis verdelen we de capaciteit zorgvuldig zodat je de snelheid ontvangt die hoort bij jouw abonnement. Als voorbeeld: 500Mbit/s download snelheid via glasvezel is net zo snel als via de kabel.

Een symmetrisch netwerk wil zeggen dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid gelijk zijn. Ziggo heeft momenteel een asymmetrisch netwerk, waarbij je meer download- dan uploadsnelheid krijgt. Onderzoek laat namelijk zien dat de meeste mensen veel meer downloaden dan uploaden. Denk hierbij aan downloaden van bestanden, films en series kijken op Youtube of Netflix of intensief online gamen. Deze voorbeelden betreffen allemaal voornamelijk downloaden van data. De uploadsnelheid die wij leveren is nog jaren ruim voldoende voor de toepassingen die nu gebruikt worden. Denk hierbij aan video bellen, e-mailen, werken in the cloud of bestanden sturen.

Het internet signaal van Ziggo is van optimale kwaliteit. Of je de snelheid van je abonnement uiteindelijk ook draadloos (via wifi) op je computer, tablet of mobiel behaalt, hangt sterk af van meerdere factoren. Zo is de gebruikte wifi router van belang maar ook hoe groot het huis is, of er muren van beton zijn en hoe dik deze zijn. Dit geldt zowel voor internet via glasvezel als via de kabel. Een wifi router haalt het draadloos verspreiden van de hoge snelheden simpelweg vaak niet. Het type router in combinatie met muren van beton hebben bijvoorbeeld grote invloed hierop. Voor een optimale internetsnelheid raden wij daarom aan om je computer met een internetkabel op je netwerk aan te sluiten. Om toch een optimale ervaring via wifi te hebben biedt Ziggo de wifi Power Promise.

Wil je meer weten over Ziggo en glasvezel?

Kom je er niet uit? We helpen je graag. Experts zitten klaar om je vraag te beantwoorden.

Bel onze speciale servicelijn

Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 

030-2080556 normaal tarief

Liever Mailen?

Gemiddeld ontvang je binnen 72 uur een reactie.