Eén app, overal snel internet

Met de Ziggo Wifi Assistant

Zijn zolder was lang een wifi-probleemgeval. De Wifi Assistent van Ziggo bood Dave Pieters een oplossing op maat. ‘Deze app neemt je echt bij de hand.’ 

Het wifi-signaal op zolder was magertjes. Zover was Dave Pieters ook nog wel. Een internetpagina openen vormde een uitdaging, zelfs het versturen van een appje viel niet mee. De speedtests die hij uitvoerde om de internetsnelheid te meten, waren het volledig met hem eens: inderdaad, een slecht signaal.

Maar hoe los je dat nou op?

“Vooral bij het beantwoorden van die vraag is de Wifi Assistant van Ziggo een grote verbetering”, vindt Dave. “Speedtests geven nauwkeurig aan hoe goed je verbinding is, maar ze bieden geen oplossingen. Deze app laat zien wat je kunt veranderen als het signaal slecht is. Staat je modem goed ingesteld? Kun je beter van kanaal switchen, omdat je buren dezelfde gebruiken? Of is het nodig om aanvullende apparatuur aan te schaffen? Stap voor stap word je door al die vragen geleid.”

De Ziggo Wifi Assistant gebruikt Augmented Reality om een 3D-plattegrond van de wifi-situatie op je werkplek of in je woning te maken. Lopend door de ruimte breng je met je telefoon elk hoekje letterlijk in kaart, om op basis van die gegevens een advies op maat te krijgen. Zonder dat er een monteur aan te pas hoeft te komen. Heb je internet van Ziggo, dan kun je bij vragen of onduidelijkheden altijd nog contact opnemen met de klantenservice.

Voor Dave bleek dat niet nodig. “Ik kreeg keurig uitgelegd wat je moet doen, je wordt echt bij de hand genomen. Zo kreeg ik direct een melding dat mijn eerste meting onnauwkeurig was, omdat ik te ver van het modem was begonnen. Je hoeft ook niet technisch onderlegd te zijn om te begrijpen wat je moet doen. Mijn advies zou in dat geval wel zijn om alles even goed door te nemen voordat je begint. Dan weet je zeker dat je niet verrast wordt. Zo heb ik het zelf ook aangepakt.”

Daves zolder is inmiddels een wifi-vriendelijke omgeving. Naar aanleiding van het advies in de Ziggo-app haalde Dave een wifi-booster in huis. Appen, mailen, YouTuben; het kan allemaal weer. “De Wifi Assistent is echt een waardevolle toevoeging. Voor zover ik weet word je nergens anders zo goed geholpen.”

Download de gratis app

Meest gestelde vragen over Wifi Assistant

De Ziggo Wifi Assistant app is beschikbaar op iPhones en iPads met iOS 11.3 die ARKit technologie ondersteunen. Om precies te zijn, zijn dat de iPhone 6s en nieuwer, iPad 2017 en nieuwer en alle iPad Pro modellen.

Ook Android smartphones en tablets met Android 7.0 en ondersteuning voor ARcore zijn geschikt. Bekijk welke apparaten dat specifiek zijn.

De Ziggo Wifi Assistant is anders dan andere speedtests, omdat de app de metingen met een algoritme verbindt aan nuttige inzichten en tips. Daarmee verbeter je direct je eigen wifi-signaal. Ook krijg je door de 3D-plattegrond een overzicht van je persoonlijke wifi-situatie, thuis of op kantoor.

De Wifi Assistant gebruikt Augmented Reality (AR). AR werkt via de camera van je telefoon of tablet. Met deze techniek maakt de app wifi-meetpunten in je eigen omgeving. Hiermee maken we een 3D-plattegrond die laat zien hoe de wifi-situatie in je woning of kantoor is. Op die manier geeft de app je advies over bijvoorbeeld je wifi-dekking. Natuurlijk maken we geen video's of foto's. We gebruiken de camera alleen om een overzicht te krijgen van de ruimte, voor het maken van een goede 3D-plattegrond.

We leveren internet via een kabel, met een vaste snelheid en kwaliteit. Maar vanaf je wifi-modem zijn er verschillende dingen die invloed hebben op de snelheid en kwaliteit van je wifi-verbinding. Denk aan het type smartphone dat je gebruikt of het soort huis waarin je woont. Maar ook de wifi van de buren of metalen objecten in je omgeving kunnen je wifi-signaal verstoren. Daardoor kan het gebeuren dat de echte snelheid van je wifi-verbinding lager is dan de snelheid van je abonnement.

Met de tips die de Ziggo Wifi Assistant geeft, verbeter je snel je wifi-signaal.

Jazeker! De Ziggo Wifi Assistant is beschikbaar voor iedereen, ook als je internet bij een andere aanbieder hebt. Het is dan alleen niet mogelijk om je wifi-metingen te delen met onze experts voor een analyse en advies op maat.