Overslaan en ga naar inhoud
TV Drenthe

RTV Drenthe

Waar je Drenthe ziet en hoort

RTV Drenthe is de regionale televisieomroep van de provincie Drenthe. Oorspronkelijk komt deze regionale omroep voort uit een opsplitsing van Radio Noord. RTV Drenthe is een betrouwbare en onafhankelijke informatiebron en de kern van de Drentse samenleving.

Dit regionale kanaal wil lokale actualiteiten en lokale waarden (zoals het Drents) uitdragen en een platform bieden aan de Drentse identiteit.

Nieuws en actualiteiten

RTV Drenthe legt zich toe op het uitzenden van nieuws, actualiteit en andere belangrijke regionale informatie van, over en door de provincie Drenthe.

De hele dag door Drenthe

De regionale zender zendt de hele dag uit op haar kanaal. De avond en de nacht worden voornamelijk opgevuld door non-stop muziek. De eigen uitzendingen van de omroep beginnen ’s morgens om 7.00 uur en lopen door tot circa 18.30 uur in de avond. RTV Drenthe biedt een breed aanbod aan verschillende uitzendingen aan de Drentse kijkers aan. Van actueel regionaal nieuws, wekelijkse themaprogramma’s tot educatieve programma’s. Daarnaast zendt de Drentse omroep ook actualiteiten-, muziek- en praatprogramma’s uit. Veelal met een lokaal Drents randje.

Kanaal 703
Onderdeel van:

Kabel TV , TV Standard

Zenderopties:

Ziggo GO , HD , Tv Zender