Overslaan en ga naar inhoud
Omrop Fryslân kijken

Omrop Fryslân

Friese taal en cultuur

Omrop Fryslân is een van de oudste regionale omroepen van Nederland. De voertaal op de zender en de andere communicatiekanalen is Fries. Variaties hierop, zoals het Stadsfries, Bildts en Stellingwerfs zijn te horen op de zender.

Daarnaast wordt ook Nederlands als taal af en toe gebruikt. De regionale omroep Omrop Fryslân heeft als doel het promoten, in stand houden en verzelfstandigen van de Friese taal en cultuur. Het is binnen Nederland het enige exclusief Friestalige tv-platform.

Voor en door de Friezen

De regionale zender zendt radio- en televisie-uitzendingen in het Fries uit en is daarvan de enige in Nederland. Omrop Fryslân is er voor, van en door de Friese medemens. Alles over Friesland en de regio, nieuws en actualiteiten met een Fries randje.

Alle dagen nij

De programmering van de zender bestaat uit een divers aanbod aan informatie en amusementsprogramma’s. Bovendien is Omrop Fryslân voor de hele regio Friesland de calamiteitenzender. Aanvullend op televisie en radio, is Omrop Fryslân ook online en binnen social media aanwezig – volop meegaand met de moderne technologische ontwikkelingen. De regionale omroep streeft na het centrale informatiepunt voor de regio Friesland te zijn.

Kanaal 702
Onderdeel van:

Kabel TV , TV Standard

Zenderopties:

Ziggo GO , HD , Tv Zender