NPO 2 Extra kijken

NPO 2 Extra

De mooiste programma’s over cultuur en kunst

NPO 2 Extra is het digitale themakanaal van de Nederlandse Publieke Omroep dat de focus legt op kunst en cultuur. 24 uur per dag komen verschillende thema’s aan bod, zoals klassieke muziek, literatuur, dans en theater.

Actuele thema’s en evenementen

NPO 2 Extra besteedt wekelijks aandacht aan actuele thema’s en evenementen. Zo worden er vaak reportages over de Uitmarkt, het Nederlands Film Festival, Pinkpop en North Sea Jazz uitgezonden. Ook zendt NPO 2 Extra verschillende documentaires, liveoptredens en speelfilms uit.

Muziek op NPO 2 Extra

NPO 2 Extra geeft veel aandacht aan verschillende muziekgenres. Zo zijn highlights van festivals als Pinkpop en North Sea Jazz te zien. Maar ook met programma’s als De Beste Singer-Songwriter van Nederland en 3voor12 presenteert… geniet je van de beste muziek.

Kijk de Zender van de Maand in juli gratis

Ziggo en NPO 2 Extra vieren de zomer! De cultuurzender is namelijk in juli Zender van de Maand. Dat betekent dat alle digitale abonnees van Ziggo de hele maand gratis kijken naar kanaal 222. Wat staat er zoal op het programma? 

 • De hoogtepunten van North Sea Jazz Festival
  Vanaf 15 juli t/m 21 juli zie je op NPO 2 extra elke avond hoogtepunten van het afgelopen North Sea Jazz Festival 2019. De NTR zendt hele concerten uit van de artiesten die het weekend ervoor op de Rotterdamse podia stonden. De 44e editie van het festival presenteert dit jaar onder anderen Anita Baker, José James & Noordpool Orkest, Chance The Rapper, Toto, Joe Jackson, My Baby, Jamie Cullum en Lauryn Hill.

 • Public Enemy: 18 juni t/m 27 augustus
  In juli en augustus is op NPO 2 extra de beklemmende Franstalige thrillerserie Public Enemy te zien. De Waalse serie is losjes gebaseerd op de zaak-Dutroux en ontving in 2016 de ‘Coup de coeur’-prijs in Cannes. Public Enemy is vanaf 18 juni t/m 27 augustus te zien: elke dinsdagavond, 2 afleveringen achter elkaar.

 • 7  Up-documaintairereeks: 8 t/m 15 juli
  In 1964 interviewde Michael Apted een groep van 7 jaar oude kinderen voor de spraakmakende documentaire 7 UP. Hierna bezocht hij hen elke 7 jaar en creëerde daarmee de langst lopende documentairereeks uit de filmgeschiedenis. Van 8 juli t/m 15 juli zijn op NPO 2 Extra alle delen van de reeks te zien.

 • Remco Campert special
  Omdat Remco Campert 90 jaar wordt, zendt NPO 2 Extra een special uit i.s.m. de NTR op zijn verjaardag: 28 juli.
KAN 222

Onderdeel van
Kanaal 222 | Ziggo GO | Tv Zender

Kijk live op Ziggo GO Meer over Digitale Televisie
Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Voor maar € 11,95 per maand. Nu de eerste maand gratis!

Ben je klant van Ziggo én Vodafone? Dan krijg je gratis extra's, zoals bijvoorbeeld het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series.