Overslaan en ga naar inhoud

njam!

De lekkerste themazender van de lage landen

De televisiezender njam! is de lekkerste themazender van de lage landen. Van gewone hobbykok of ‘ik maak eten klaar omdat het moet’ tot thuisgastronoom: al meer dan 10 jaar zorgt njam! voor inspiratie en culinaire beleving voor iédereen die van lekker eten en/of koken houdt. Njam! staat voor smaakvolle televisie met lokale en internationale chefs die in de potten roeren. Alles draait om koken, lekker eten en genieten, met voor ieder wat wils.

Van gewone hobbykok tot thuisgastronoom

De zender werd op 1 december 2010 opgericht in België door driesterrenchef Peter Goossens en het productiebedrijf Studio 100 van Hans Bourlon en foodlover Gert Verhulst. Njam! ging aan de slag met de beste chefs van bourgondisch België: van de chocolade van Dominique Persoone en de gebakjes van Roger Van Damme, tot de Italiaanse klassiekers van Peppe Giacomazza, de pure keuken van Johan Segers en de culinaire topgerechten van sterrenchef Thierry Theys. Ook boegbeelden en oprichters Peter Goossens en Gert Verhulst zie je op de zender met eigen kookshows. Daarnaast hebben ook internationale namen zoals Antonio Carluccio, Jamie Olivier en Yotam Ottolenghi een eigen stek op de culizender.

De grens over

In 2019 stak njam! ook de grens over naar Nederland. Dit zorgt voor een steeds groeiend aantal samenwerkingen en televisieshows met Nederlandse chefs zoals onder andere Syrco Bakker, Jord Althuizen, Vanja Van der Leeden, Michiel Van der Eerde en Mounir Toub. In programma’s zoals De Sterrenkaart krijgen de kijkers een inkijk in de keukens en levens van Nederlandse sterrenchefs waaronder Jonnie Boer, Joris Bijdendijk en Margot Reuten.

Sinds de start van njam! groeide de tv-zender uit tot een heus culinair begrip met een hele waaier aan activiteiten met lekker eten als gemene deler.

Kanaal 080
Onderdeel van:

TV Standard

Zenderopties:

Ziggo GO , HD , Tv Zender , Replay TV