Doe de upgrade

Hoe je tv-kijkt met je Mediabox XL gaat veranderen.

Zo gaat de upgrade

Zo doe je de upgrade

We sturen je ruim van tevoren een bericht wanneer de upgrade beschikbaar komt. Hoe sneller je hem installeert, hoe eerder je de nieuwe mogelijkheden kunt gebruiken.

Upgrade uitvoeren

Wanneer je het upgrade-scherm op je tv ziet, start na een paar stappen de upgrade.

Zet de mediabox niet uit

Het is belangrijk dat je tijdens de upgrade de mediabox vooral niet uitzet. 

15 minuten wachten

Tijdens de upgrade start de mediabox een paar keer opnieuw of toont een zwart scherm.

Klaar!

De upgrade is klaar wanneer je het scherm ziet waarin je je taal kunt kiezen. Veel kijkplezier!

Na de upgrade zullen alle gemaakte opnames verdwijnen. Je kunt ze niet ergens anders opslaan, dus kijk ze nog een keer voordat je de upgrade doet. 

Veelgestelde vragen

Over de upgrade

Ja, deze upgrade hoort bij ons reguliere onderhoud aan de mediabox. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Ja. Je kunt de upgrade wel uitstellen, maar op een gegeven moment zullen we hem wel uitvoeren. De oude software zal dan niet meer werken. Je kunt de upgrade slechts een paar keer uitstellen wanneer die op je tv-scherm wordt aangeboden. 

We kondigen overigens ruim van tevoren in een e-mail of brief aan dat we de upgrade op je Mediabox XL gaan aanbieden. Dat geeft je tijd om je eventuele eerder opgenomen programma’s, films of series nog een keer te kijken, want die komen bij de upgrade te vervallen.

Het upgrade-scherm verschijnt vanzelf weer na een paar minuten na het opstarten van de Mediabox XL.

Over de Mediabox XL

Nee. De upgrade is een aanpassing van de software. Je behoudt gewoon je Mediabox XL, maar die gaat wel heel veel meer kunnen en persoonlijker, sneller en makkelijker werken.

De Mediabox Next leveren we bij een aantal Ziggo TV-pakketten.

Bekijk de tv-pakketten met een MediaBox Next

Ja, je Mediabox XL krijgt geheel nieuwe software. Alle instellingen kies je meteen na de upgrade. Alleen de pincode die je nu eventueel gebruikt voor bijvoorbeeld het bestellen van films blijft na de upgrade behouden. 

Toch problemen met de pincode? Die kun je via Mijn Ziggo resetten.

Ja, je afstandsbediening blijft gewoon werken. Een paar functies, zoals voice-control en snelle toegang tot je kijkersprofielen, vragen om een nieuwe afstandsbediening, die je los kunt aanschaffen. Met de oude afstandsbediening kun je trouwens ook gewoon kijkersprofielen instellen, maar alleen via het menu van de mediabox.

Over opnames, films en dagpassen

Wanneer je een on demand film hebt besteld, dan kun je tijdens de huurperiode de mediabox niet upgraden. Bekijk die film dus eerst. Daarna word je voor een volgende upgrade ingepland.

De harde schijf van de Mediabox XL wordt niet helemaal uitgeschakeld en er is geen noemenswaardig verschil in verbruik of lawaai. Maar hij wordt niet meer gebruikt voor opnames en je kunt hem dus niet meer benaderen. Bekijk je bewaarde opnames dus nog voordat je de upgrade gaat uitvoeren.

De programma’s die je hebt opgenomen zijn nog vaak terug te vinden op Ziggo GO en/of internet zoals bij Uitzending Gemist, NPO Start, RTLXL, NLziet of YouTube. Wij mogen geen lokaal opgenomen programma’s uitlezen of distribueren.

Je geplande opnames gaan niet mee met de upgrade. Je stelt ze na de upgrade eenmalig opnieuw in. Dus schrijf even op welke geplande opnames je had (of maak een foto van je scherm met geplande opnames), zodat je ze makkelijk opnieuw kunt instellen.

Je kunt na de upgrade maar liefst 400 uur opnemen in de Cloud, dus online opgeslagen. Het opnemen van programma’s doe je via de elektronische programmagids of via Ziggo GO. Het menu voor opnemen ziet er na deze upgrade wel een beetje anders uit, maar wijst zich vanzelf. Opslaan op de harde schijf van je mediabox werkt na de upgrade niet meer.

Je kunt voortaan op twee manieren opnemen:

  • Via de epg (elektronische programmagids) op je mediabox of via Ziggo GO.
  • Rechtstreeks opnemen door op de opnameknop op je afstandsbediening te gebruiken. Dan neemt de mediabox gewoon het programma op dat je aan het kijken bent.
     

Ja, maar andere manier dan je gewend was. Volg het stappenplan om een dagpas te bestellen.

Let op: heb je een dagpasbestelling open staan wanneer je aan de beurt bent voor de upgrade? Dan kunnen we je even niet overzetten. Je wordt dan voor een volgende upgraderonde ingepland.

Interessant voor jou?

Zo opgelost

 Favorietenlijstjes instellen, ondertiteling regelen, zenders vergrendelen of opnemen en pauzeren. Het is zo geregeld.

Kijktips

En dan nu: tv-kijken! Wil je tips over films, series en sportprogrammering? Nou, die hebben we natuurlijk voor je.