Jouw eigen, persoonlijke hoofdmenu

Ontdek je nieuwe tv-ervaring

Met de laatste software-update krijgt je hoofdmenu een flinke opfrisbeurt. Dat betekent dat het hoofdmenu nu nóg sneller, makkelijker en persoonlijker is. En dat je een aantal functies ergens anders terugvindt. Benieuwd wat er is veranderd? We zetten het op een rijtje.  

hoofdmenu huis-icoon

Druk op het 'huis-icoon' van je afstandsbediening en ga naar het hoofdmenu.

Dit is er nieuw:

  • Als eerste zie je een nieuw en groot startscherm. Daar vind je alles op één plek: TV apps, je kijklijst, aanbevelingen en radio.
  • Je laatst gebruikte TV app staat vooraan en ook je favoriete radiozender staat in het hoofdmenu.
  • Ook ‘Verder kijken’ staat meteen in het hoofdmenu. 
  • Rechtsboven staat nu ‘Opnames’ en dat vervangt je map ‘Bewaard’.
  • Ondertussen volg je rechts onderin het tv-programma dat je aan het kijken was. Handig!
Nieuw hoofdmenu van Mediabox Next

Een voorbeeld van het nieuwe hoofdmenu.

mediabox next afstandsbediening

Met één knop op je afstandsbediening

Het kan haast niet makkelijker, het nieuwe hoofdmenu vinden. Druk op het ‘huis-icoon’ en de rest volgt vanzelf. En wil je doorscrollen naar andere menu’s zoals TV apps, je kijklijst of radio? Gebruik de pijltjes-knoppen boven en onder de ‘OK-knop’.

Tip: TV apps

Een serie bingen, muziek luisteren of een sportlesje in de woonkamer. Je gebruikt je tv tegenwoordig voor veel meer dan 'gewoon' tv-kijken. Wist je dat je al je favoriete TV apps op één plek hebt? Navigeer vanaf het hoofdmenu met de pijltjes-knoppen naar beneden en je vind je favoriete apps vanzelf.

Hoofdmenu van Mediabox Next TV apps

In het hoofdmenu vind je je favoriete TV apps terug.

Hoofdmenu van Mediabox Next met meer menu's

Het nieuwe hoofdmenu is superpersoonlijk met kijksuggesties.

Tip: je eigen kijkprofiel

De een volgt het liefst het nieuws en actualiteiten. De ander houdt van natuur-tv. Met je eigen kijkprofiel krijg je tips speciaal voor jou, zodat tv-kijken nóg persoonlijker wordt. En heb je Movies & Series en wil je graag inspiratie over welke topserie interessant is voor jou? Ook over films en series krijg je tips gebaseerd op jouw kijkgedrag. Kiezen was nog nooit zo makkelijk.

Software-updates

Om echt alles uit je mediabox en Ziggo GO app te halen, passen we regelmatig de software aan. Soms gaat het om een verbetering, soms is het een nieuwe functionaliteit. Je hoeft niets te doen, wij voeren de updates ’s nachts voor je uit.

Bekijk de laatste software-update:

Veelgestelde vragen:

De software-update wordt altijd in twee fases uitgerold.

  • Heb je een Mediabox XL? Dan krijg je de update op 30 november of 7 december.
  • De Mediabox Next heeft de update op 2 en 16 november al gehad.

Het hoofdmenu van je mediabox heeft een nieuwe uitstraling: veel overzichtelijker, nog persoonlijker en makkelijker om te navigeren. Je kunt in een oogopslag jouw favoriete programma’s vinden.

Zoals je gewend bent blijven je voorkeuren en recente programma’s in het overzicht zichtbaar, net als je persoonlijke aanbevelingen. Het kan zijn dat je deze niet ziet omdat je ‘Persoonlijke aanbevelingen’ op ‘uit’ staan. Wil je deze op ‘aan’ zetten? Ga naar: ‘Instellingen’, vervolgens naar ‘Systeem’ en dan naar ‘Persoonlijke aanbevelingen’.

Nog geen tv van Ziggo?

Wil je opnemen, pauzeren of je opgenomen programma's in de cloud opslaan? Bekijk wat de opties zijn in de verschillende pakketten van Ziggo, of bekijk welke functies onze mediaboxen nog meer te bieden hebben: