Overslaan en ga naar inhoud
Zweedse serie Netflix

Zweedse serie Netflix

De beste series uit Zweden

 

Ben je fan van Scandinavische series? Dan zijn deze Zweedse pareltjes op Netflix echt iets voor jou! Of je nu houdt van ontroerende, spannende of romantische verhalen, op onze lijst met tips staat voor ieder wat wils. Benieuwd welke Zweedse series je niet mag missen? Kijk dan hieronder voor onze aanraders die nu op Netflix staan.

Netflix-series uit Zweden

Beleef Zweedse series met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 24 juni 2024

1. Young Royals
1. Young Royals

2021 - 2024, 3 seizoenen

We trappen de lijst af met een absolute must-watch!

In Young Royals volgen we de Zweedse prins Wilhelm (Edvin Ryding), die na een schandaal op de prestigieuze kostschool Hillerska belandt. Hij probeert hier zijn plek te vinden, maar worstelt tegelijkertijd met de verwachtingen van de koninklijke familie en zijn eigen verlangen naar vrijheid.

Wanneer Wilhelm zijn klasgenoot Simon (Omar Rudberg) ontmoet, wordt hij op slag verliefd en lijkt zijn wereld een stukje rooskleuriger te worden. Tot hij plotseling te horen krijgt dat hij de nieuwe troonopvolger wordt en zijn leven een heftige wending neemt. Terwijl Wilhelm probeert om te gaan met zijn nieuwe verantwoordelijkheden, komt de relatie met Simon onder druk te staan.

Benieuwd of Wilhelm voor zijn plicht kiest of dat hij zijn hart volgt? Met drie seizoenen boordevol emotie, verboden liefde en dilemma's, verovert de dramaserie Young Royals op dit moment de harten van het Gen Z publiek.

 

2. En Helt Vanlig Familj (A Nearly Normal Family)
2. En Helt Vanlig Familj (A Nearly Normal Family)

2023, 1 seizoen

Meer fan van misdaad en drama? Dan is En Helt Vanlig Familj een echte aanrader! 

En Helt Vanlig Familj (A Nearly Normal Family) gaat over de familie Sandell. Dit gezin ziet er op het eerste gezicht heel gewoon uit, maar dat verandert al snel. 

Wanneer dochter Stella (Alexandra Karlsson Tyrefors) wordt beschuldigd van moord, staat het leven van het gezin op zijn kop. Stella’s ouders Adam (Björn Bengtsson) en Ulrika (Lo Kauppi) doen er alles aan om hun dochter te beschermen. Tegelijkertijd worden de twee geconfronteerd met hun eigen geheimen en leugens, zoals het trauma van Stella dat ze hebben weggestopt. Heeft Stella daadwerkelijk een moord gepleegd of is er meer aan de hand? 

En Helt Vanlig Familj is een psychologische thriller die is doorspekt met thema's als loyaliteit, ingewikkelde familiebanden en eerlijkheid. Mis het niet en laat je verrassen door de onverwachte onthullingen in deze misdaadserie!

 

3. Quicksand
3. Quicksand

2019, 1 seizoen

Een andere Zweedse misdaadserie die je echt bijblijft, is Quicksand. In deze zenuwslopende serie volg je Maja Norberg (Hanna Ardéhn), een doodnormale tiener die in een nachtmerrie belandt na een schietpartij op haar school in een voorstad van Stockholm. Wat begint als een heftige ramp verandert al snel in een diepgaand politieonderzoek.

Wanneer Maja gezien wordt als dader van de schietpartij, raakt ze verzeild in een complex proces. Tijdens de rechtszaak komen schokkende details aan het licht over haar relatie met vijf andere studenten, haar ouders en een leraar. Maar is Maja wel echt de dader, of is ze toch gewoon een van de slachtoffers?

Quicksand draait om thema's als sociale druk en de kille houding van het rechtssysteem in de jeugdcriminaliteit. De sfeer is dus op z’n zachtst gezegd beklemmend. Fan van crime met een vleugje psychologische thriller? Dan wil je deze serie in één keer uitkijken.

 

4. Kalifat
4. Kalifat

2020, 1 seizoen

De Zweden weten wel hoe ze spannende series moeten maken! Kalifat is echt zo’n serie die je op het puntje van je stoel houdt.

De Zweedse Pervin (Gizem Erdogan) zit vast in het kalifaat van ISIS in Syrië en is wanhopig op zoek naar een uitweg voor zichzelf en haar pasgeboren dochter. Een dreigende terreuraanslag in Zweden blijkt haar kans om te ontsnappen uit deze gevaarlijke situatie.

Wanneer ze in contact komt met de Zweedse inlichtingenofficier Fatima (Aliette Opheim), besluit ze namelijk informatie te geven over de geplande terroristische aanslag. In ruil hiervoor wil ze met haar dochter gered worden. Maar kunnen de twee vrouwen elkaar wel vertrouwen en lukt het ze om de aanslag te voorkomen?

Tegelijkertijd volg je twee moslimstudenten die het niet eens zijn met de kijk van Zweden op de Islam. Daarom willen de meiden naar Syrië, want ze denken dat hun leven daar beter wordt.

Kalifat vertelt verschillende persoonlijke verhalen van mensen die te maken hebben met IS. Deze serie zet je aan het denken en mag daarom zeker niet ontbreken op de lijst van goede Zweedse drama thrillers.

 

5. The Playlist
5. The Playlist

2022, 1 seizoen

Heb je je ooit afgevraagd hoe een klein idee de wereld kan veranderen? In The Playlist volg je hoe een van de grootste muziekinnovaties van onze tijd is ontstaan en deze innovatie de muziekindustrie voorgoed heeft veranderd. Je raadt het al, we hebben het natuurlijk over Spotify.

Deze miniserie bestaat uit zes afleveringen en vertelt het verhaal over de oprichting van Spotify, waarbij elke aflevering een ander perspectief belicht. Je ziet hoe de oprichter Daniel Ek (Edvin Endre) op dit briljante idee kwam en hoe de jurist van deze start-up zijn weg probeerde te zoeken in het juridische web van de platenindustrie. Ook komen een investeerder, programmeurs en artiesten aan het woord.

Van de allereerste code, tot het moment waarop Spotify de muziekindustrie veroverde, in The Playlist zie je hoe doorzettingsvermogen en passie kunnen leiden tot ongekende successen. De serie is gebaseerd op het boek Spotify Untold, maar bevat ook fictieve elementen.

Of je nu een muziekliefhebber bent of gewoon houdt van een inspirerend verhaal, deze serie wil je niet missen!

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Top-10 Zweedse Netflix-series volgens IMDb

Naam Jaar # Seizoenen IMDb
Young Royals 2021 2 seizoenen 8,3
Kalifat 2020 1 Season 8,2
Vår tid är nu 2017 1 seizoen 8,2
Bonusfamiljen 2017 4 seizoenen 7,6
Snabba cash 2021 2 seizoenen 7,6
Beck 1998 1 seizoen 7,4
Kärlek & Anarki 2020 2 seizoenen 7,4
Quicksand 2019 1 seizoen 7,4
The Playlist 2022 1 seizoen 7,4
Clark 2022 1 seizoen 7,3

Alle Zweedse Netflix-series

Naam Jaar # Seizoenen IMDb
Love is Blind: Sverige 2024 1 seizoen 6,4
Tore 2023 1 seizoen 7
En helt vanlig familj 2023 1 seizoen 6,9
Barracuda Queens 2023 1 seizoen 6,4
The Playlist 2022 1 seizoen 7,4
Clark 2022 1 seizoen 7,3
Young Royals 2021 2 seizoenen 8,3
Snabba cash 2021 2 seizoenen 7,6
Den osannolika mördaren 2021 1 seizoen 7
Folk med ångest 2021 1 seizoen 6,8
Kalifat 2020 1 Season 8,2
Kärlek & Anarki 2020 2 seizoenen 7,4
Young Wallander 2020 2 seizoenen 6,9
Quicksand 2019 1 seizoen 7,4
Vår tid är nu 2017 1 seizoen 8,2
Bonusfamiljen 2017 4 seizoenen 7,6
Johan Falk 2009 3 seizoenen 6,9
Beck 1998 1 seizoen 7,4
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht