Overslaan en ga naar inhoud
Noorse serie Netflix

Noorse serie Netflix

De beste series uit Noorwegen

 

Ben je klaar om jezelf onder te dompelen in de prachtige wereld van Noorse series? Netflix heeft namelijk een aantal geweldige series uit Noorwegen die je niet mag missen. Van politieke thrillers tot donkere komedies en hartverwarmende drama's, hier vind je onze Noorse aanraders op Netflix.

Netflix-series uit Noorwegen

Beleef Noorse series met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 24 juni 2024

1. Midtsommernatt (Midsummer Night)
1. Midtsommernatt (Midsummer Night)

2024, 1 seizoen

We trappen af met de nieuwe hitserie Midtsommernatt.

Stel je voor: een schitterende midzomernacht, de langste dag van het jaar. In Noorwegen heet deze nacht Midtsommernatt, een traditionele feestdag gevuld met feest, gezelligheid en familie. Zo ook voor Carina (Pernilla August) en haar man Johannes (Dennis Storhøi), die ieder jaar hun familie uitnodigen om samen dit feest te vieren. Alleen hebben ze dit jaar besloten dat ze deze nacht hun diepste geheim gaan onthullen. Maar wat voor gevolgen gaat dit hebben voor de familie?

De serie Midtsommernatt neemt je mee op een emotionele achtbaanrit vol onverwachte wendingen, waar liefde en geheimen botsen en de ware kracht van relaties op de proef wordt gesteld.

Zet de popcorn klaar en laat je meeslepen in deze dramaserie. Een must-watch voor iedereen die houdt van diepgaande personages en onvoorspelbare verhalen. Mis het niet!

 

2. Post Mortem: Ingen dør på Skarnes (No One Dies in Skarnes)
2. Post Mortem: Ingen dør på Skarnes (No One Dies in Skarnes)

2021, 1 seizoen

Hou je van mysterieuze series? Dan is de volgende serie echt een kijktip!

In een klein, rustig Noors dorpje wordt Live Hallangen (Kathrine Thorborg Johansen) doodverklaard, maar dan komt ze plotseling weer tot leven. En alsof dat niet gek genoeg is, heeft Live ook nog eens letterlijk dorst naar bloed. Ondertussen probeert haar broer het familiebedrijf, een begrafenisonderneming, draaiende te houden. Maar langzaam komen duistere geheimen aan het licht.

Post Mortem neemt je mee op een duistere en humoristische reis vol drama en horror, terwijl je je continu afvraagt wat er nu weer gaat gebeuren. Zeker een aanrader voor iedereen die houdt van mysterieuze en onvoorspelbare verhalen!

 

3. Lilyhammer
3. Lilyhammer

2014, 3 seizoenen

De volgende in de lijst is er een waarbij je niet meer bijkomt van het lachen! Dus houd je van komedie? Dan is deze serie er zeker een voor jou!

Lilyhammer volgt het verhaal van Frank Tagliano (Steven Van Zandt), een voormalige maffiabaas. Na een proces waarin hij getuigt tegen zijn eigen clan, verhuist hij naar Noorwegen. Hij kiest voor een nieuw leven in de rustige stad Lillehammer, maar al snel ontdekt hij dat het lastig is om van zijn oude gewoonten af te komen.

Met een humoristische kijk op culturele botsingen en het leven in een klein Noors stadje, biedt Lilyhammer zowel lachbuien als spannende momenten die je op het puntje van je stoel houden.

 

4. Hjem til Jul (Home for Christmas)
4. Hjem til Jul (Home for Christmas)

2020, 2 seizoenen

Voor het feestdagenseizoen hebben we een heerlijke romcom die we je aanraden!

Maak kennis met de vrijgezelle verpleegster Johanne (Ida Elise Broch). Elk jaar wordt ze door haar familie onder druk gezet om een partner te vinden om mee naar huis te nemen voor Kerstmis. Ze begint daarom een hilarische en soms gênante zoektocht naar de perfecte date voor de feestdagen, maar gaat het haar lukken?

Hjem til Jul is hartverwarmend en biedt de perfecte mix van romantiek en humor voor de feestdagen. Met herkenbare situaties in de zoektocht naar liefde, is dit de ultieme feel-good serie die je niet mag missen.

 

5. Norsemen
5. Norsemen

2016, 3 seizoenen

Onze laatste aanrader is een echte must-watch voor de geschiedenisliefhebber.

Norsemen, ook bekend als Vikingane, is een komedieserie die zich afspeelt in het jaar 790. Ga mee op avontuur met een groep Vikingen uit het kleine dorpje Norheim, waar de dagelijkse Vikingrituelen worden doorspekt met moderne humor en absurde situaties. Van machtsspelletjes tot liefdesperikelen, de Vikingen staan voor heel wat uitdagingen.

De serie speelt in op de clichés en contrasten tussen de Vikingtijd en hedendaagse kwesties, wat zorgt voor een unieke kijkervaring. Bereid je voor op lachwekkende avonturen en onverwachte wendingen die je niet mag missen. Zet je schrap voor een unieke Viking ervaring vol humor!

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Top-10 Noorse Netflix-series volgens IMDb

Naam Jaar # Seizoenen IMDb
Lilyhammer 2012 3 seizoenen 7,9
Norsemen 2016 3 seizoenen 7,7
Hjem til jul 2019 2 seizoenen 7,7
Frikjent 2015 2 seizoenen 7,4
Krigsseileren 2023 1 Season 7,3
Julestorm 2022 1 seizoen 7,1
Post Mortem: Ingen dør på Skarnes 2021 1 seizoen 7,1
Mr. Good? Gåten Eirik Jensen 2022 1 seizoen 6,8
Blodtur 2020 1 seizoen 6,4
The Girl from Oslo 2021 1 Season 6,3

Alle Noorse Netflix-series

Naam Jaar # Seizoenen IMDb
Krigsseileren 2023 1 Season 7,3
Julestorm 2022 1 seizoen 7,1
Mr. Good? Gåten Eirik Jensen 2022 1 seizoen 6,8
Forsvinningen – Lørenskog 31. oktober 2018 2022 1 seizoen 6
Post Mortem: Ingen dør på Skarnes 2021 1 seizoen 7,1
The Girl from Oslo 2021 1 Season 6,3
Blodtur 2020 1 seizoen 6,4
Hjem til jul 2019 2 seizoenen 7,7
Norsemen 2016 3 seizoenen 7,7
Frikjent 2015 2 seizoenen 7,4
Lilyhammer 2012 3 seizoenen 7,9
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht