Overslaan en ga naar inhoud
Deense serie Netflix

Deense serie Netflix

De beste series uit Denemarken

 

Klaar om je avondje op de bank te starten met topseries uit Denemarken? Netflix heeft een aantal geweldige series uit Denemarken die je niet mag missen! ​​Van spannende misdaadverhalen tot meeslepende politieke drama's, hieronder vind je onze Deense aanraders op Netflix.

Netflix-series uit Denemarken

Beleef Deense series met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 27 juni 2024

1. Kastanjemanden (The Chestnut Man)
1. Kastanjemanden (The Chestnut Man)

2021, 1 seizoen

Een van onze absolute favorieten uit Denemarken is de zenuwslopende thriller Kastanjemanden.

In Kopenhagen schudt een gruwelijke moord de bewoners van de stad op. Aan detectives Naia Thulin (Danica Curcic) en Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) de taak om deze complexe zaak op te lossen.

Al snel ontdekken ze dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar die kleine kastanjepoppetjes achterlaat bij zijn slachtoffers. Wanneer de dochter van een prominente politica ook nog vermist raakt, neemt de zaak een onverwachte wending. Is er een link tussen de lugubere moorden en deze vermissing?

De sinistere sfeer en ingenieuze plotwendingen houden je van het begin tot eind op het puntje van je stoel. Durf jij de spanning aan?

 

2. Borgen
2. Borgen

2010 - 2022, 4 seizoenen

Als je meer fan bent van politieke drama’s, dan is Borgen een serie die je zeker niet wilt missen!

Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) is een gedreven politica die onverwachts tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken verkozen wordt. Gaandeweg probeert ze haar plek te vinden in het verraderlijke landschap van politiek en macht, terwijl ze thuis een balans moet vinden tussen haar carrière en gezin.

Als ze geconfronteerd wordt met een groot schandaal dat haar positie bedreigt, staat haar wereld compleet op zijn kop. Kunnen Birgitte en haar team de politieke stormen doorstaan en hun visie voor Denemarken realiseren?

Ook wel bekend als ‘de Scandinavische House of Cards’ weet Borgen je voortdurend te verrassen. Een echte aanrader als je houdt van politieke drama’s met een goede dosis spanning!

 

3. Copenhagen Cowboy
3. Copenhagen Cowboy

2023, 1 seizoen

De Denen weten wel hoe ze misdaadseries moeten maken die je aan je stoel gekluisterd houden, en Copenhagen Cowboy is er zeker zo een!

Copenhagen Cowboy speelt zich af in de heftige onderwereld van Kopenhagen. Miu (Angela Bundalovic) is een mysterieuze jonge vrouw met bovennatuurlijke krachten die jarenlang als een soort gelukssymbool voor anderen heeft gewerkt in het criminele circuit. Totdat ze besluit dat het tijd is om haar eigen pad te bewandelen en wraak te nemen op degenen die haar hebben uitgebuit.

Miu komt tijdens haar zoektocht naar wraak tegenover een reeks bizarre en gevaarlijke vijanden te staan. Zal Miu erin slagen haar wraak te nemen, of zal de onderwereld van Kopenhagen haar uiteindelijk verslinden?

Niet alleen de spannende verhaallijn maakt deze moderne thriller een kijktip, ook de flitsende neon-effecten voegen een extra visuele dimensie toe. Klinkt een stevige misdaadserie met een rauw neon randje jou als muziek in de oren? Kijken!

 

4. Kriger (Warrior)
4. Kriger (Warrior)

2018, 1 seizoen

Een andere serie die je meeneemt in de duistere wereld van de ondergrondse criminaliteit is Kriger.

De voormalig soldaat CC (Dar Salim) is na een traumatische missie in Afghanistan teruggekeerd naar Denemarken. Hij probeert de dood van zijn beste vriend te verwerken, maar worstelt met schuldgevoelens. Om zijn pijn te verlichten en gerechtigheid te zoeken, accepteert hij de gevaarlijke missie om de beruchte motorbende The Wolves te infiltreren. Terwijl hij steeds meer opgaat in de bende, komt niet alleen zijn eigen leven als undercoveragent in gevaar, maar ook dat van de mensen om hem heen.

Kriger biedt een realistische kijk op de brute onderwereld en de persoonlijke offers die gebracht worden in de strijd voor gerechtigheid. Het overtuigende acteerwerk brengt de duistere onderwereld en alles wat daarbij hoort op een indringende manier dichtbij. Deze Deense crime serie heeft je van begin tot eind in zijn greep en mag zeker niet ontbreken op je binge lijst!

 

5. The Nurse
5. The Nurse

2023, 1 seizoen

Een andere serie die de spanning enorm weet op te bouwen is de Deense psychologische thriller The Nurse.

Deze aangrijpende miniserie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt het leven van de verpleegster Pernille Kurzmann (Fanny Louise Bernth). Ze is net verhuisd naar het kleine stadje Nykøbing Falster, waar ze in het gelijknamige ziekenhuis op de spoedafdeling begint.

Al gauw kan ze het goed vinden met haar collega Christina Aistrup Hansen (Josephine Park). Christina is charmant en erg geliefd bij haar collega's, maar gaandeweg krijgt Pernille het vermoeden dat er iets niet klopt. Tijdens de diensten van Christina sterven er namelijk bovengemiddeld veel patiënten om onverklaarbare redenen. Zal ze haar vermoedens melden en haar carrière op het spel zetten, of houdt ze toch maar haar mond?

The Nurse combineert de intensiteit van een medisch drama met de spanning van een psychologische thriller. Een echte kijktip voor liefhebbers van beide genres!

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Top-10 Deense Netflix-series volgens IMDb

Naam Jaar # Seizoenen IMDb
Borgen 2010 3 seizoenen 8.5
Rita 2012 5 seizoenen 8.1
Kastanjemanden 2021 1 seizoen 7.7
Ragnarok 2020 3 seizoenen 7.4
Chosen 2022 1 seizoen 7.3
Skruk 2022 1 seizoen 6.6
The Rain 2018 3 seizoenen 6.3
Equinox 2020 1 seizoen 6.1
Nisser 2021 1 seizoen 5.6
Sygeplejersken 2023 1 seizoen 6,9

Alle Deense Netflix-series

Naam Jaar # Seizoenen IMDb
Sygeplejersken 2023 1 seizoen 6,9
Chosen 2022 1 seizoen 7.3
Skruk 2022 1 seizoen 6.6
Kastanjemanden 2021 1 seizoen 7.7
Nisser 2021 1 seizoen 5.6
Ragnarok 2020 3 seizoenen 7.4
Equinox 2020 1 seizoen 6.1
The Rain 2018 3 seizoenen 6.3
Kriger 2018 1 seizoen 6,7
Rita 2012 5 seizoenen 8.1
Borgen 2010 3 seizoenen 8.5
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht