Uitleg over Wifiboosters | Klantenservice | Ziggo

Boost je wifi

In de slaapkamer net zo'n sterke wifi als naast je modem? Met een Wifibooster vergroot je het bereik van je draadloos internet. Zo kijk je overal in huis feilloos filmpjes en valt je Skype-verbinding nergens weg.

Wanneer een Wifibooster?

Draadloos internetten waar je wil in huis? Dat kan met een Ziggo Wifibooster. Speciaal door ons geselecteerd en met de nieuwste technieken ingebouwd. Met slimme mesh-technologie, via een aparte datakabel of via het stroomnet. Voor elk huis hebben we een Wifibooster op maat.

Een Wifibooster is handig als:

 • De afstand tot je wifi-modem te groot is. Hoe verder je van het wifi-modem af bent, des te zwakker wordt het signaal. Vlakbij het wifi-modem werkt je verbinding het beste.
 • In je huis obstakels zijn: dikke muren, plafonds, radiatoren en grote metalen oppervlakten zorgen voor demping van het wifi-signaal.
extra wifipunt

Welke Wifibooster kies je?

Je kan kiezen uit 3 soorten boosters, een Wifibooster via een internetkabel, een Wifibooster via het stopcontact of een set van drie Mesh boosters. Alle boosters hebben zo z'n voor- en nadelen. We zetten ze op een rij.

Wifibooster internetkabel

Wifibooster via een internetkabel

De beste manier waarmee je je wifi-bereik vergroot is met een Wifibooster via een internetkabel. Je hebt dan naast je modem, een extra wifi-zender. Je verbindt het wifi-punt met een kabel aan je modem en zendt het wifi-signaal zo vanaf twee punten uit. Zo heb je veel beter bereik, zonder snelheidsverlies. 

 • snel je wifi-bereik te vergroten
 • stabiele verbinding naar je modem
 • installatie met internetkabel
Wifibooster via internetkabel

Wifibooster via het stopcontact

Deze Wifibooster (powerline adapter) gebruikt je elektriciteitsnetwerk om het signaal te verspreiden. Je hebt een stopcontact nodig bij je modem, en één op de plek waar je het tweede wifi-punt neerzet. Je verliest geen stopcontactpunt, want de adapter heeft een stopcontact in zich (doorgelust). Handig toch?

 • direct aansluiten op bestaand stopcontact 
 • internetkabel aanleggen niet nodig 
 • andere apparaten kunnen het signaal verstoren
Wifibooster via internetkabel

Smart Wifibooster TP-Link Deco M4

Deze set van drie slimme Wifiboosters (Mesh wifi-punten) vormen samen een groot wifi-netwerk. Je sluit er een aan op je modem met een internetkabel, de andere twee plaats je ergens anders in huis. Deze twee gebruiken alleen een stopcontact en hebben geen internetkabel nodig. Installeren of de verbinding controleren doe je met een handige app helemaal zelf.

 • Wifi door heel je huis
 • Makkelijk te beheren met een handige app 
 • Iedere booster neemt een stopcontact in gebruik

Weet je nog niet welke Wifibooster je moet nemen? Probeer dan eens onze Wifibooster keuzehulp.

Gebruik geen wifi-range extender

Of wifi-repeater

Als je googlet op Wifibooster zie je dat sommige winkels ook een ander apparaat onder deze term aanbieden. Deze Wifibooster is een range extender, ook wel bekend als repeater. Dit is een populair apparaat omdat het in verhouding tot andere wifi-punten erg goedkoop is. Zo'n range extender 'luistert' naar de signalen om zich heen en stuurt die versterkt weer uit.

Helaas: in de praktijk halveren range extenders de wifi-snelheid juist, omdat ze niet tegelijk kunnen luisteren en zenden. Een Wifibooster via een internetkabel of via het stopcontact kan dit wel. Een range extender moet ook altijd op een plek worden geplaatst waar het signaal nog goed is. Daarom is dit apparaat eigenlijk geen echte oplossing en raden we het ook niet aan.

Wifibooster werkt goed

Installeren

Wil je je Wifibooster van Ziggo installeren? Dan helpen we je graag verder in ons installatiestappenplan.

Problemen oplossen

Werkt je Wifibooster niet naar behoren? Dat is niet de bedoeling. Check hoe je hem weer aan de praat krijgt.

Wifi garantie Ziggo

Bestel een monteur

Wifibooster geinstalleerd en toch nog niet overal goed werkende wifi? De wifimonteur komt graag bij je langs om de puntjes op de i te zetten.

Meer over monteur
Apparaten Ziggo

Apparaten

Specificaties van de Wifibooster vind je bij onze apparaten. Wil je je Wifibooster updaten. Check of je de laatste software update software update hebt.

Alles over wifi-apparaten
Alles over wifi Ziggo

Alles over wifi

Wat kan je verwachten van wifi? Hoe los je wifi problemen op? Zoek je wifi-instellingen of iets anders? We helpen je graag naar het antwoord.

Alles over wifi

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo