Boost je wifi

In de slaapkamer net zo'n sterke wifi als naast je modem? Met een Wifibooster vergroot je het bereik van je draadloos internet. Zo kijk je overal in huis feilloos filmpjes en valt je Skype-verbinding nergens weg.

Wanneer een Wifibooster?

Draadloos internetten waar je wil in huis? Dat kan met een Ziggo Wifibooster. Speciaal door ons geselecteerd en met de nieuwste technieken ingebouwd. Via een aparte datakabel of via het stroomnet. Voor elk huis hebben we een Wifibooster op maat.

Een Wifibooster is handig als:

  • De afstand tot je wifi-modem te groot is. Hoe verder je van het wifi-modem af bent, des te zwakker wordt het signaal. Vlakbij het wifi-modem werkt je verbinding het beste.
  • In je huis obstakels zijn: dikke muren, plafonds, radiatoren en grote metalen oppervlakten zorgen voor demping van het wifi-signaal.  

Welke Wifibooster kies je?

Een Wifibooster via een internetkabel is de beste manier om je wifi-bereik te vergroten. Maar daarvoor moet je wel een kabel aanleggen. Kun of wil je dat niet, dan is een Wifibooster via het stopcontact een prima alternatief. We zetten de plus- en minpunten voor je op een rij.

Wifibooster via een internetkabel

De beste manier waarmee je je wifi-bereik vergroot is met een Wifibooster via een internetkabel. Daarmee heb je naast je modem, een extra wifi-zender. Je verbindt het wifi-punt met een kabel aan je modem en zendt het wifi-signaal zo vanaf twee punten uit. Daardoor heb je veel beter bereik, zonder snelheidsverlies. En kun je overal in huis zonder haperingen skypen of streamen.

pbeste manier om je wifi-bereik te vergroten

pstabiele verbinding naar je modem

qaanleggen van een internetkabel

Wifibooster via het stopcontact

Deze Wifibooster (powerline adapter) gebruikt je elektriciteitsnetwerk om het signaal te verspreiden. Je hebt een stopcontact nodig bij je modem, en één op de plek waar je het tweede wifi-punt neerzet. Je verliest geen stopcontactpunt, want de adapter heeft een stopcontact in zich (doorgelust). Handig toch?

Het kan zo zijn dat het signaal niet goed aankomt bij het tweede wifi-punt, waardoor de snelheid daalt. Dat komt door de kwaliteit van je elektriciteitsnetwerk. Gelukkig haal je eigenlijk wel altijd voldoende snelheid om zonder problemen te internetten en video's te streamen.

pdirect aansluiten op bestaand stopcontact

pinternetkabel aanleggen niet nodig

pMakkelijk uit te breiden met een uitbreidingsset

qstabiliteit afhankelijk van je elektranetwerk

qandere apparaten kunnen het signaal verstoren

Gebruik geen wifi-range extender

Of wifi-repeater

Als je googlet op Wifibooster zie je dat sommige winkels ook een ander apparaat onder deze term aanbieden. Deze Wifibooster is een range extender, ook wel bekend als repeater. Dit is een populair apparaat omdat het in verhouding tot andere wifi-punten erg goedkoop is. Zo'n range extender 'luistert' naar de signalen om zich heen en stuurt die versterkt weer uit.

Helaas: in de praktijk halveren range extenders de wifi-snelheid juist, omdat ze niet tegelijk kunnen luisteren en zenden. Een Wifibooster via een internetkabel of via het stopcontact kan dit wel. Een range extender moet ook altijd op een plek worden geplaatst waar het signaal nog goed is. Daarom is dit apparaat eigenlijk geen echte oplossing en raden we het ook niet aan.

Gebruik geen wifi-range extender

Installeren

Wil je je Wifibooster van Ziggo installeren? Dan helpen we je graag verder in ons installatiestappenplan.

Installeren

 
 

Problemen oplossen

Werkt je Wifibooster niet naar behoren? Dat is niet de bedoeling. Check hoe je hem weer aan de praat krijgt.

Wifibooster doet het niet

 
 

Bestel een monteur

Wifibooster geinstalleerd en toch nog niet overal goed werkende wifi? De wifimonteur komt graag bij je langs om de puntjes op de i te zetten.

Meer over monteur

 
 

Apparaten

Specificaties van de Wifibooster vind je bij onze apparaten. Wil je je Wifibooster updaten. Check of je de laatste software update software update hebt.

 
 

Alles over wifi

Wat kan je verwachten van wifi? Hoe los je wifi problemen op? Zoek je wifi-instellingen of iets anders? We helpen je graag naar het antwoord.

Alles over wifi