Wifi op Mediabox XL verbeteren | Klantenservice | Ziggo

Wifi via Ziggo Mediabox XL

Heb je wifi via je Mediabox XL? En valt het draadloos internet op sommige plekken weg? Met deze tips helpen we je uit de brand.

Helemaal geen internet? Check dan eerst of er een storing is.

Controleer de wifi-verbinding

Heb je geen draadloos internet? Controleer dan eerst je Mediabox XL. Dat doe je door vlakbij je Mediabox te gaan staan en een YouTube video te kijken. Bijvoorbeeld op je tablet. Lukt dit niet? Dan zit het probleem waarschijnlijk in je Mediabox. Opnieuw opstarten helpt in veel gevallen al.

Let op: Staat je Mediabox XL in de Eco stand? Dan werkt draadloos internet helemaal niet. Zo pas je de energie-instellingen aan.

Staat de Mediabox XL goed?

Dikke muren, andere apparaten en het wifi-signaal van de buren, kunnen de snelheid van je wifi-verbinding beïnvloeden. Heb je geen of slecht werkend draadloos internet bij je Mediabox XL? Dan kun je het volgende doen:

  • Plaats de Mediabox XL niet achter een groot voorwerp, bijvoorbeeld een tv of kast. En ook niet in de buurt van een metalen object, zoals een radiator.
  • Zorg dat de afstand tussen de Mediabox XL en andere elektronische apparaten minimaal 30 cm is.
  • Plaats de Mediabox XL zo hoog mogelijk, het liefst in het midden van de ruimte.

Storende apparaten

Er zijn apparaten die je wifi-verbinding kunnen verstoren. Vaak zijn dit apparaten waar je niet direct aan denkt, zoals een draadloos telefoontoestel, een babyfoon of videobewakingssysteem. Dit los je gelukkig makkelijk op.

Last van wifi van de buren

Kijk eens hoeveel andere draadloze netwerken er bij je in de buurt zijn. In een appartementencomplex vind je bijvoorbeeld al veel wifi-signalen. Zit iedereen op hetzelfde wifi-kanaal of dezelfde frequentieband, dan verzwakt dit je eigen wifi-signaal.

Is één wifi-punt voldoende?

Hoe verder je van je Mediabox XL af staat, hoe slechter het signaal wordt. Daardoor heb je een grotere kans op storingen. Maar ook muren dempen het signaal. Zo kan het zijn dat je wifi in de slaapkamer of op zolder minder goed werkt. Een Wifibooster is dan vaak de oplossing.

Los een foutcode op

Zie je een foutcode op TV? Dan gaat er iets mis met de Mediabox XL. Iedere foutcode kent een eigen oplossing.

Hoe wijzig je de wifi-instellingen op je Mediabox XL?

Wil je een andere wifi-naam of ander wifi-wachtwoord? Of wil je wifi helemaal uitzetten? Dat gaat makkelijk via je internetbrowser, draadloos of met een internetkabel.

Werkt internet via de kabel wel?

Heb je sowieso geen internet? Dus ook niet via de kabel? Geen nood! We lossen het samen met je op.

Meer weten over wifi

Je wifi precies instellen zoals jij dat wilt? Ook daar helpen we mee. We hebben handige stappenplannen voor het aansluiten van je modem, het aanpassen van je wifi-instellingen en het instellen van WifiSpots.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo