Uitleg over extra wifi-punten

Last van haperende wifi in de slaapkamer? Of op zolder? Met een Extra wifi-punt vergroot je het bereik van je draadloos internet. Zo kijk je overal in huis feilloos filmpjes en valt je Skype-verbinding nergens weg.

Wanneer gebruik je een Extra wifi-punt?

Hoe zwakker je wifi-signaal, hoe trager je verbinding. Een Extra wifi-punt gebruik je als je zwakke signaal (een van) de volgende oorzaken heeft:
 
  • De afstand is te groot: hoe verder je van het wifi-modem af bent, des te zwakker wordt het signaal. Vlakbij het wifi-modem werkt je verbinding het beste.
  • Te veel stoorbronnen: dikke muren, plafonds, radiatoren en grote metalen oppervlakten zorgen voor demping van het wifi-signaal. 

Welk Extra wifi-punt kies je?

Een Extra wifi-punt via een internetkabel is de beste manier om je wifi-bereik te vergroten. Maar daarvoor moet je wel een kabel aanleggen. Kun of wil je dat niet, dan is een Extra wifi-punt via het stopcontact een prima alternatief. We zetten de plus- en minpunten voor je op een rij.

Extra wifi-punt via een internetkabel

pbeste manier om je wifi-bereik te vergroten

pstabiele verbinding naar je modem

qaanleggen van een internetkabel

Extra wifi-punt via het stopcontact

pdirect aansluiten op bestaand stopcontact

pinternetkabel aanleggen niet nodig

qstabiliteit afhankelijk van je elektranetwerk

qandere apparaten kunnen het signaal verstoren

Extra wifi-punt via een internetkabel

De beste manier voor het vergroten van je wifi-bereik is met een Extra wifi-punt via een internetkabel. Daarmee heb je naast je modem, een extra wifi-zender. Je verbindt het wifi-punt met een kabel aan je modem en zendt het wifi-signaal zo vanaf twee punten uit. Daardoor heb je veel beter bereik, zonder snelheidsverlies. En kun je overal in huis zonder haperingen skypen of streamen.

Extra wifi-punt via een stopcontact

Dit Extra wifi-punt gebruikt je elektriciteitsnetwerk om het signaal te verspreiden. Je hebt een stopcontact nodig bij je modem, en één op de plek waar je het tweede wifi-punt neerzet. Je verliest geen stopcontactpunt, want de adapter heeft een stopcontact in zich (doorgelust). Handig toch?

Het kan zo zijn dat het signaal niet goed aankomt bij het tweede wifi-punt, waardoor de snelheid daalt. Dat komt door de kwaliteit van je elektriciteitsnetwerk. Gelukkig haal je eigenlijk wel altijd voldoende snelheid om zonder problemen te internetten en video's te streamen.

Gebruik geen wifi-range extender

Een range extender, ook wel bekend als repeater, is een populair apparaat omdat het in verhouding tot andere wifi-punten erg goedkoop is. Zo'n range extender 'luistert' naar de signalen om zich heen en stuurt die versterkt weer uit. 

Helaas: in de praktijk halveren range extenders de wifi-snelheid juist, omdat ze niet tegelijk kunnen luisteren en zenden. Een Extra wifi-punt via een internetkabel of via het stopcontact kan dit wel. Een range extender moet ook altijd op een plek worden geplaatst waar het signaal nog goed is. Daarom is dit apparaat eigenlijk geen echte oplossing en raden we het ook niet aan.

Tips voor een betere wifi-verbinding bij je Extra wifi-punt

 
 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo