Energieverbruik en stand-by

Een mediabox van Ziggo gaat automatisch in stand-by als je het apparaat even niet gebruikt. Dat bespaart je energie en is ook nog eens milieuvriendelijk. Je kunt deze energiebesparende instelling zelf aanpassen en in- of uitschakelen. We leggen je uit hoe dat werkt.

Energieverbruik van de Horizon Mediabox

De Horizon Mediabox kent drie verschillende instellingen voor energieverbruik in stand-by. We nemen ze alle drie met je door zodat je een keuze maakt die bij je past.

Hoog

Als je kiest voor 'Hoog' zal je Horizon Mediabox in stand-by iets meer stroom verbuiken, maar hij start binnen een paar seconden op. Gebruik je ook internet en/of telefonie met de Horizon Mediabox of gebruik je nog een Horizon Extra Mediabox? Kies dan altijd voor deze instelling. Anders ben je offline zodra de Horizon Mediabox in stand-by staat, kun je geen 112 bellen en werkt je Horizon Extra Mediabox niet meer.

Midden

Als je kiest voor 'Midden' dan zal de Horizon Mediabox iets minder stroom verbruiken dan bij 'Hoog'. Het duurt wel ongeveer een minuut voordat de Horizon Mediabox uit stand-by komt zodra je op de aan-knop drukt. Gebruik je ook een Horizon Extra Mediabox? Dan raden we deze instelling af. Je kunt deze dan niet gebruiken als de Horizon Mediabox in stand-by staat.

Eco

Wil je dat je Horizon Mediabox zo min mogelijk stroom verbruikt in stand-by? Kies dan voor 'Eco'. Let wel op, aan de Ecostand zitten een aantal nadelen:

  • Als je de Horizon Mediabox als modem gebruikt kun je niet internetten en bellen.
  • De Horizon Extra Mediabox werkt niet wanneer de Horizon Mediabox op stand-by staat.
  • Ingeplande opnames worden niet altijd goed opgeslagen, omdat de Horizon Mediabox niet alle updates van de Elektronische Programmagids (EPG) ontvangt.
Zo pas je het energieverbruik in stand-by aan

Het moment van stand-by aanpassen

De Horizon Mediabox gaat automatisch in stand-by als je het apparaat 3,5 uur niet gebruikt. Je kunt dit moment zelf aanpassen.

Zo pas je het moment van in stand-by gaan aan

Energieverbruik van de Humax mediabox

De Standaard Mediabox van Humax heeft twee instellingen die invloed hebben op stand-by en het energieverbruik.

Energiebesparing in stand-by

Je kunt bij de Standaard Mediabox van Humax kiezen of je energiebesparing aan of uit wilt zetten. Staat deze instelling aan, dan verbruikt het apparaat minder stroom in stand-by.

Automatisch uitschakelen

Deze instelling zorgt ervoor dat de Humax mediabox automatisch in stand-by gaat als je hem een tijdje niet gebruikt. Erg handig als je bijvoorbeeld wel je tv uitzet, maar de mediabox vergeet.

Zo pas je de energie-instellingen aan

Energieverbruik van de Pace mediabox

De Standaard Mediabox van Pace heeft twee verschillende instellingen die invloed hebben op stand-by en het energieverbruik.

Ga naar stand-by na (min.)

Daar stel je in na hoeveel minuten de Standaard Mediabox op stand-by springt. Standaard is dat na 210 minuten, wat neerkomt op 3,5 uur. De minimale tijd is 30 minuten en de maximale tijd is 240 minuten.

Ga automatisch naar stand-by

Deze instelling zorgt ervoor dat de Pace mediabox automatisch in stand-by gaat als je hem een tijdje niet gebruikt. Erg handig als je bijvoorbeeld wel je tv uitzet, maar de mediabox vergeet.

Zo pas je de energie-instellingen aan

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom gebruikt de Horizon Mediabox?

Hoeveel stroom de Horizon Mediabox per uur verbruikt is afhankelijk van je energie-instellingen, of de mediabox aan of in stand-by staat en of de mediabox in stand-by aan het opnemen is. Opnemen in stand-by gebeurt altijd in Hoog. Staat je Horizon Mediabox ingesteld op Midden? Dan schakelt de mediabox automatisch naar Hoog zodra er een programma opgenomen moet worden.

Aan Maximaal 59 Watt
Stand-by Hoog (actief)  56 Watt
Stand-by Hoog (passief) 38,3 Watt
Stand-by Midden 27,5 Watt
Stand-by Eco <0,5 Watt  

Zijn de energie-instellingen van de Horizon Extra Mediabox gelijk aan die van de Horizon Mediabox?

Ja, met als enige uitzondering dat je bij een Horizon Extra Mediabox alleen kunt kiezen tussen Hoog en Eco.

Mijn Horizon Mediabox is traag, hoe kan dat?

Als je Horizon Mediabox ingesteld staat op Eco, dan kan het zijn dat het even duurt voor het apparaat op snelheid is. Wil je hier liever niet op wachten? Verander dan het energieverbruik in stand-by naar Hoog.

Hoe weet ik of ik een Humax of Pace mediabox heb?

Dat herken je heel eenvoudig aan het logo op de voorkant van de mediabox. Staat er een wit Ziggo logo of UPC logo op de voorkant? Dan heb je de Standaard Mediabox van Pace. Staat er Humax-logo op de voorkant, dan heb je de Standaard Mediabox van Humax.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo