Energieverbruik en stand-by

Een mediabox van Ziggo gaat automatisch in stand-by als je het apparaat even niet gebruikt. Dat bespaart je energie en is ook nog eens milieuvriendelijk. Je kunt deze energiebesparende instelling zelf aanpassen en in- of uitschakelen. We leggen je uit hoe dat werkt.

Energieverbruik van de

De  kent drie verschillende instellingen voor energieverbruik in stand-by. We nemen ze alle drie met je door zodat je een keuze maakt die bij je past.

Hoog

Als je kiest voor 'Hoog' zal je  in stand-by iets meer stroom verbuiken, maar hij start binnen een paar seconden op. Gebruik je ook internet en/of telefonie met de  of gebruik je nog een H ? Kies dan altijd voor deze instelling. Anders ben je offline zodra de  in stand-by staat, kun je geen 112 bellen en werkt je  niet meer.

Midden

Als je kiest voor 'Midden' dan zal de  iets minder stroom verbruiken dan bij 'Hoog'. Het duurt wel ongeveer een minuut voordat de  uit stand-by komt zodra je op de aan-knop drukt. Gebruik je ook een ? Dan raden we deze instelling af. Je kunt deze dan niet gebruiken als de  in stand-by staat.

Eco

Wil je dat je  zo min mogelijk stroom verbruikt in stand-by? Kies dan voor 'Eco'. Let wel op, aan de Ecostand zitten een aantal nadelen:

  • Als je de  als modem gebruikt kun je niet internetten en bellen.
  • De  werkt niet wanneer de  op stand-by staat.
  • Ingeplande opnames worden niet altijd opgeslagen, omdat de  niet alle updates van de Elektronische Programmagids (EPG) ontvangt.

Stroomverbruik van de

Hoeveel stroom de  per uur verbruikt is afhankelijk van je energie-instellingen, of de mediabox aan of in stand-by staat en of de mediabox in stand-by aan het opnemen is. Opnemen in stand-by gebeurt altijd in Hoog. Staat je  ingesteld op Midden? Dan schakelt de mediabox automatisch naar Hoog zodra er een programma opgenomen moet worden.

Aan Maximaal 59 Watt
Stand-by Hoog (actief)  56 Watt
Stand-by Hoog (passief) 38,3 Watt
Stand-by Midden 27,5 Watt
Stand-by Eco <0,5 Watt
Zo pas je het energieverbruik in stand-by aan

Het moment van stand-by aanpassen

De  gaat automatisch in stand-by als je het apparaat 3,5 uur niet gebruikt. Je kunt dit moment zelf aanpassen.

Zo pas je het moment van in stand-by gaan aan


Energieverbruik van de

De  kent drie verschillende instellingen voor energieverbruik in stand-by. We nemen ze alle drie met je door zodat je een keuze maakt die bij je past.

Snelstart

Als je kiest voor 'Snelstart' start je direct op. Het stroomverbruik in stand-by stand is hierdoor wel hoger.

Normale start

Als je kiest voor 'Normale start' dan zal de mediabox minder stroom verbruiken dan bij 'Snelstart'. Het opstarten duurt iets langer, ongeveer 10 seconden.

Ecostart

De zuinigste optie is 'Ecostart'. De box zal vanuit deze stand zo'n 15 seconden nodig hebben om op te starten.

Goed om te weten

De instelling die je kiest voor het energieverbruik heeft geen invloed op jouw opnamen. De neemt namelijk zelf geen TV-programma's op. Dat kan omdat we jouw programma's in de cloud voor je bewaren en de box zelf dus geen opnamen maakt. Zelfs als de mediabox helemaal uitgeschakeld is worden jouw opnames bewaard.

Stroomverbruik van de

Hoeveel stroom de  per uur verbruikt is afhankelijk van je energie-instellingen en of de mediabox aan of in stand-by staat. Onderstaand verbruik is bij gemiddeld gebruik:

  Verbonden met een netwerkkabel Verbonden via draadloos netwerk
Aan 11,16 Watt 11,84 Watt
Standby: Snelstart 9,29 Watt 11,12 Watt
Standby: Normale start 1,59 Watt 1,55 Watt
Standby: Ecostart 0,34 Watt 0,36 Watt
Zo pas je het energieverbruik in stand-by aan

Energieverbruik van de Humax mediabox

De van Humax heeft twee instellingen die invloed hebben op stand-by en het energieverbruik.

Energiebesparing in stand-by

Je kunt bij de  van Humax kiezen of je energiebesparing aan of uit wilt zetten. Staat deze instelling aan, dan verbruikt het apparaat minder stroom in stand-by.

Automatisch uitschakelen

Deze instelling zorgt ervoor dat de Humax mediabox automatisch in stand-by gaat als je hem een tijdje niet gebruikt. Erg handig als je bijvoorbeeld wel je tv uitzet, maar de mediabox vergeet.

Zo pas je de energie-instellingen aan

Energieverbruik van de Pace mediabox

De  van Pace heeft twee verschillende instellingen die invloed hebben op stand-by en het energieverbruik.

Ga naar stand-by na (min.)

Daar stel je in na hoeveel minuten de  op stand-by springt. Standaard is dat na 210 minuten, wat neerkomt op 3,5 uur. De minimale tijd is 30 minuten en de maximale tijd is 240 minuten.

Ga automatisch naar stand-by

Deze instelling zorgt ervoor dat de Pace mediabox automatisch in stand-by gaat als je hem een tijdje niet gebruikt. Erg handig als je bijvoorbeeld wel je tv uitzet, maar de mediabox vergeet.

Zo pas je de energie-instellingen aan

Veelgestelde vragen

Zijn de energie-instellingen van de gelijk aan die van de ?

Ja, met als enige uitzondering dat je bij een  alleen kunt kiezen tussen Hoog en Eco.

Mijn is traag, hoe kan dat?

Als je  ingesteld staat op Eco, dan kan het zijn dat het even duurt voor het apparaat op snelheid is. Wil je hier liever niet op wachten? Verander dan het energieverbruik in stand-by naar Hoog.

Hoe weet ik of ik een Humax of Pace mediabox heb?

Dat herken je heel eenvoudig aan het logo op de voorkant van de mediabox. Staat er een wit Ziggo logo of UPC logo op de voorkant? Dan heb je de  van Pace. Staat er Humax-logo op de voorkant, dan heb je de  van Humax.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo