Overslaan en ga naar inhoud

Melding: Niet ondersteund videosignaal

Je mediabox en tv communiceren niet met elkaar. Daardoor heb je geen beeld. We nemen met je door hoe je dit probleem oplost.

Wat betekent de melding Niet ondersteund videosignaal?

Je hebt je mediabox op je tv aangesloten met een HDMI-kabel. Helaas kan je tv niet goed overweg met het HDMI-signaal dat over deze kabel wordt verstuurd. Daardoor geeft je tv geen beeld weer. Deze melding wordt ook wel weergeven met de tekst: Niet ondersteund videoformaat.

Zo los je de melding Niet ondersteund videosignaal op

1. Sluit de HDMI-kabel rechtstreeks aan op je tv

Zorg dat de HDMI-kabel rechtstreeks aangesloten is tussen je tv en de mediabox. Er mag geen HDMI-splitter of ander apparaat tussen zitten. Dat kan er namelijk voor zorgen dat het signaal niet goed bij je tv aankomt.

2. Controleer of je tv HD-kwaliteit ondersteund

Zorg ervoor dat de HD-kwaliteit die je mediabox naar je tv stuurt ook door de tv wordt ondersteund. Anders kan je tv dit signaal niet weergeven. Je controleert dit door op de afstandsbediening van je mediabox de kwaliteit lager te zetten. Dat doe je bijvoorbeeld met de knop V-format of Resolution.

3. Gebruik je een Cisco mediabox?

Gebruik je een mediabox van het merk Cisco? Sluit dan de mediabox aan met een scartkabel. Je tv ondersteunt in dat geval het HDMI-signaal van de Cisco mediabox niet.

Vraag het de Community

Klanten en specialisten helpen je alles uit onze producten te halen. Samen weten we meer!

Tijdelijke oplossing

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet.