Alles over CI+ modules

Kies voor een Ziggo CI+ Module als je genoeg hebt van de wirwar van apparaten en kabels. Zo geniet je van digitale televisie zonder een losse ontvanger of een extra afstandsbediening.

Dit heb je nodig

Om Digitale Televisie van Ziggo te kijken via CI+ heb je het volgende nodig:

 • een CI+ Module
 • een CI+ televisie
 • een coaxkabel

Samen zorgen ze ervoor dat je digitale televisie kunt kijken. We leggen je uit wat een CI+ Module en een CI+ televisie is.

Wat is een Ziggo CI+ Module?

Een CI+ Module is een kleine digitale ontvanger in de vorm van een metalen insteekkaart met een smartcard erin. Deze plaats je rechtstreeks in een voor CI+ geschikte tv. Met CI+ geniet je van digitale televisie zonder een los kastje. CI+ modules met het Ziggo logo of UPC logo zijn geschikt voor Digitale Televisie van Ziggo. Dit zijn CI+ modules van de volgende leveranciers:

 • Quantis
 • @Smit
 • Neotion
 • SmarDTV

CI+ modules zijn gebonden aan de regio waar je woont. Bestel je CI+ Module daarom altijd bij Ziggo. Dan weet je zeker dat je een CI+ Module en smartcard in huis haalt die geschikt is voor je eigen regio. 

Wat is een CI+ televisie?

Een CI+ televisie heeft een ingebouwde digitale kabeltuner (DVB-C) waarmee hij digitale tv-signalen ontvangt. Deze tv-signalen worden versleuteld naar een CI+ televisie verzonden. Een CI+ Module ontsleutelt deze signalen, zodat je digitale zenders in kristalheldere HD-kwaliteit kan kijken. 

Controleer of je toestel geschikt is voor Digitale TV van Ziggo

CI+ modules zijn gebonden aan de regio waar je woont. Bestel je CI+ Module daarom altijd bij Ziggo. Dan weet je zeker dat je een CI+ Module en smartcard in huis haalt die geschikt is voor je eigen regio.

Interactieve televisie via CI+

In sommige regio's in Nederland kun je ook interactieve televisie te kijken via een CI+ Module. Je kijkt dan niet alleen live tv, maar ook films en series on demand. En je kunt gemiste uitzendingen terugkijken. Wil je weten of dit mogelijk is op jouw adres? Dat controleer je eenvoudig hierboven door je postcode en huisnummer in te vullen.

Voor het gebruik van interactieve televisie via CI+ Module moet je televisie met internet verbonden zijn. Afhankelijk van je toestel kan dat met een internetkabel of via wifi. Kijk in de handleiding van je televisie voor meer informatie.

Een CI+ Module installeren

Heb je een CI+ Module van ons ontvangen? Of heb je een nieuwe tv gekocht? Je installeert de CI+ Module eenvoudig. Hier gaan we je natuurlijk bij helpen met een handig stappenplan.

Storingen en problemen met CI+ oplossen

Loop je tijdens het gebruiken van een CI+ Module tegen problemen aan? Geen paniek, daar gaan we je mee helpen. De meeste problemen worden veroorzaakt door verouderde software van de CI+ Module of de tv. Doe daarom altijd eerst een software-update. Kijk in de handleiding van je tv hoe je dit doet. Heeft dit het probleem niet verholpen? Kies dan het stappenplan dat bij je situatie past.

Veelgestelde vragen

Heb je een CI+ Module van het merk Quantis of @Smit en een gecertificeerde CI+ tv? Dan kan het zijn dat je na het aanzetten van je tv een melding krijgt over het gebruiken van interactieve televisie via de rode knop. Zo zet je deze melding uit:

 1. Zoek in de handleiding van je tv op hoe je bij het CI+ instellingen-menu komt. Dit verschilt per merk en model.
 2. Selecteer vervolgens On Demand (rode knop) instellingen en druk op OK.
 3. Selecteer Rode knop weergave en druk op OK.
 4. Selecteer hoe vaak de rode knop zichtbaar mag zijn en druk op OK.

Dat kan. Je kunt dan geen gebruik meer maken van On Demand en Uitzending Gemist. Dit doe je zo:

 1. Zoek in de handleiding van je tv op hoe je bij het CI+ instellingen-menu komt. Dit verschilt per merk en model.
 2. Selecteer vervolgens On Demand (rode knop) instellingen en druk op OK.
 3. Selecteer Activeren/Deactiveren of On Demand AAN/UIT zetten en druk op OK.
 4. Selecteer Aan of Uit en druk op OK.

Technische specificaties van alle apparatuur van Ziggo vind je op de apparatuur-pagina.

Ziggo Community

Kom je er niet uit of heb je juist een geweldige oplossing voor je probleem gevonden? Deel het op de Ziggo Community.

Naar de Ziggo Community