Energieverbruik en stand-by

Een Ziggo Mediabox XL gaat automatisch in stand-by als je hem even niet gebruikt. Dit is milieuvriendelijk en bespaart je ook nog energie. Je kunt deze energiebesparende instelling zelf aanpassen en in- of uitschakelen. Lees verder op deze pagina hoe dit werkt. 

De Mediabox XL kent drie verschillende instellingen voor energieverbruik in stand-by. We nemen ze alle drie met je door zodat je een keuze kunt maken die bij je past.

Hoog

Als je kiest voor Hoog zal je Mediabox XL in stand-by iets meer stroom verbuiken, maar start hij binnen een paar seconden op. Gebruik je ook internet en/of vast bellen via de Mediabox XL of gebruik je nog een Extra Mediabox XL? Kies dan altijd voor deze instelling. Anders ben je offline zodra het apparaat in stand-by staat. Je kunt dan geen 112 bellen en je Extra Mediabox XL werkt niet meer.

Midden

Als je kiest voor Midden dan zal de Mediabox XL iets minder stroom verbruiken dan bij Hoog. Het duurt wel ongeveer een minuut voordat de Mediabox XL uit stand-by komt zodra je op de aan-knop drukt. Gebruik je ook een Extra Mediabox XL? Dan raden we deze instelling af. Je kunt deze dan niet gebruiken als de Mediabox XL in stand-by staat.

Eco

Wil je dat je Mediabox XL zo min mogelijk stroom verbruikt in stand-by? Kies dan voor Eco. Let wel op, aan de Eco-stand zitten een aantal nadelen:

  • Als je de Mediabox XL als modem gebruikt kun je niet internetten en bellen.
  • De Extra Mediabox XL werkt niet wanneer de Mediabox XL op stand-by staat.
  • Ingeplande opnames worden niet altijd goed opgeslagen, omdat de Mediabox XL niet alle updates van de Elektronische Programmagids (EPG) ontvangt.
Zo pas je het energieverbruik in stand-by aan

Het moment van stand-by aanpassen

De Mediabox XL gaat automatisch in stand-by als je het apparaat 3,5 uur niet gebruikt. Je kunt dit moment zelf aanpassen.

Zo pas je het moment van in stand-by gaan aan

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom gebruikt de Mediabox XL?

Hoeveel stroom de Mediabox XL per uur verbruikt is afhankelijk van je energie-instellingen, of de mediabox aan of in stand-by staat en of de mediabox in stand-by aan het opnemen is. Opnemen in stand-by gebeurt altijd in Hoog. Staat je Mediabox XL ingesteld op Midden? Dan schakelt de mediabox automatisch naar Hoog zodra er een programma opgenomen moet worden.

Aan Maximaal 59 Watt
Stand-by Hoog 56 Watt
Stand-by Midden 27,5 Watt
Stand-by Eco <0,5 Watt  

Zijn de energie-instellingen van de Extra Mediabox XL gelijk aan die van de Mediabox XL?

Ja, met als enige uitzondering dat je bij een Extra Mediabox XL alleen kunt kiezen tussen Hoog en Eco.

Mijn Mediabox XL is traag, hoe kan dat?

Als je Mediabox XL ingesteld staat op Eco, dan kan het zijn dat het even duurt voor het apparaat op snelheid is. Wil je hier liever niet op wachten? Verander dan het energieverbruik in stand-by naar Hoog.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo