Internet via een netwerkkabel verbeteren | Klantenservice | Ziggo

Internet via een netwerkkabel verbeteren

Internet via een netwerkkabel is nog altijd het snelst, veiligst en meest stabiel. Heb je toch problemen met de bedrade verbinding? Dan los je dat meestal snel en makkelijk op.

 Helemaal geen internet? Check dan eerst of er een storing is.

Connectbox voorkant

De internetverbinding werkt niet

Ben je met een internetkabel verbonden en doet het internet het niet? En er is geen storing? In veel gevallen is de oplossing zo gevonden. Controleer hier waar het aan ligt.

Is je vaste internetverbinding te traag?

Hiernaast test je hoe snel je verbinding is met de Ziggo Speedtest. Vergelijk de uitkomst van de test met de snelheid die bij je internetabonnement hoort. De beloofde up- en downloadsnelheid is gebaseerd op een vaste internetverbinding.

UTP kabel

Gebruik een geschikte UTP-kabel

Controleer of je een juiste UTP-kabel gebruikt. Deze kabel noem je ook wel internetkabel, netwerkkabel of ethernetkabel. UTP-kabels van slechte kwaliteit verminderen de internetsnelheid.

Let bij een UTP-kabel op het volgende:

  • Op de zijkant van de kabel staat CAT5E of CAT6.
  • Er zitten geen scheurtjes of knikjes in.
  • Rol de UTP-kabel niet op.

Wil je een nieuwe UTP-kabel? Koop dan een kabel met het Ziggo Geschikt logo. Laat je liever een servicemonteur komen? Onze monteur komt graag.

Kan mijn pc of laptop hoge internetsnelheden aan?

Wanneer je de computer of laptop aansluit met een UTP-kabel, haalt deze in principe de maximale internetsnelheid van je abonnement. Een uitzondering hierop zijn oudere laptops en pc’s. Hiermee haal je niet altijd de maximale snelheid van je internetabonnement. Controleer daarom of je computer snelheden tot 1000 Mbit per seconde ondersteunt.

computer aansluiten
router aansluiten

Kan mijn router of switch hoge internetsnelheden aan?

Gebruik je netwerkapparatuur om meerdere apparaten bedraad aan te sluiten, zoals een losse router of switch? Controleer dan of deze een snelheid van minimaal 1000 Mbit per seconde ondersteunt. Je vindt de specificaties in de handleiding van dit apparaat of op de website van de fabrikant.

Blijf up-to-date

Zorg dat je computer en browser up-to-date zijn. Een verouderde internetbrowser of oud besturingsysteem kan je internetverbinding vertragen of zelfs helemaal tegenhouden. Én het is een beveiligingsrisico. Download en installeer daarom altijd alle Windows updates en controleer je internetbrowser op updates. Je kunt dit ook zo instellen, dat het automatisch gebeurt.

up to date
wifi logo

Werkt wifi nu ook?

Check nu ook even of je wifi goed werkt. Kan je gewoon weer Youtube kijken of internetten? Fijn! Toch geen wifi? Geen nood! We lossen het samen met je op.

Wifi in een notendop

Maak je ook gebruik van wifi? Dan vind je hier handige tips en stappenplannen. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van je modem, het aanpassen van je wifi-instellingen en het instellen van Wifispots.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo