Overslaan en ga naar inhoud

WPS-functie

WPS staat voor Wifi Protected Setup. Het is bedacht om makkelijker een draadloze verbinding te maken. Zo hoef je geen ingewikkelde sleutels te typen.

Welke apparaten gebruiken de WPS-functie?

Deze door Ziggo geleverde wifi-modems en Wifiboosters hebben WPS:

Verbinden via WPS

Op het modem zit een knop waarbij WPS staat. Bij de Connectbox staat dit er niet bij: hier is de WPS-knop de witte knop aan de voorkant. 

  1. Druk op de WPS-knop op het modem.
  2. Maak op je apparaat verbinding met het wifi-netwerk. In de handleiding van dat apparaat staat hoe dat gaat.   
  3. Je apparaat maakt nu automatisch verbinding. 

Heb je WPS uitgeschakeld?

Apparaten die al verbonden zijn blijven gewoon functioneren als je WPS uitschakelt. Wil je zonder WPS nieuwe apparaten draadloos met je modem te verbinden? Dan heb je het wachtwoord nodig. Het wachtwoord (WPA2) van je draadloze netwerk vind je op de sticker van je wifi-modem. Ook vind je hier de naam (SSID) van je wifi-modem. Bekijk voor hulp bij het instellen het Stappenplan Draadloze internetverbinding maken.

Zijn er risico’s verbonden aan WPS?

De kans is klein dat de WPS-functionaliteit in de huidige modems wordt gekraakt. Het is bij Ziggo abonnees nog nooit voorgekomen. Eind februari 2013 hebben we alle wifi-modems automatisch voorzien van nieuwe software, waardoor de beveiliging van WPS is verbeterd. De software zorgt ervoor dat de tijd tussen een wachtwoord instellen en het opnieuw kunnen invoeren van een wachtwoord oploopt.